Du køber ikke en færdig kartoffelsalat mere, når du har smagt og lavet vores milde krydrede kartoffelsalat med karry og drueagurker.
Brug den som tilbehør til grillmad, buffet, flæskesteg eller klassikeren pølser.
Hvis du skal have gæster til buffet, har du en sikker ret, da de fleste vil kunne lide denne kartoffelsalat, da den er mild krydret.
Prøv også klassik kartoffelsalat
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 kg kartofler
🥣Dressing
- 2 ½ dl cremefraiche
- 2 stk. drueagurker (syltede )
- 1 stk. skalotteløg
- 2 tsk. karry
- ½ dl. mayonnaise
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 tsk. sukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kog kartoflerne, køl af, pil dem og skær dem derefter ud i passende størrelser.
Dressing
- Pil og hak skalotteløg. Hak drueagurker fint.
- Rør cremefraiche, mayonnaise og lidt væde fra drueagurkerne godt sammen i en skål. Kom resten af ingredienserne i dressingen og smag den til.
Kartoffelsalat
- Vend kartoflerne i dressingen og stil det i køleskabet et par timer.
- Pyntes og drysses evt. med lidt friskhakket persille eller purløg lige inden servering.
Opskrift med noter
Kartoffelsalat med karry og drueagurker
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 1 kg kartofler
Dressing
- 2 ½ dl cremefraiche
- 2 stk. drueagurker (syltede )
- 1 stk. skalotteløg
- 2 tsk. karry
- ½ dl. mayonnaise
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 tsk. sukker
Sådan gør du
- Kog kartoflerne, køl af, pil dem og skær dem derefter ud i passende størrelser.
Dressing
- Pil og hak skalotteløg. Hak drueagurker fint.
- Rør cremefraiche, mayonnaise og lidt væde fra drueagurkerne godt sammen i en skål. Kom resten af ingredienserne i dressingen og smag den til.
Kartoffelsalat
- Vend kartoflerne i dressingen og stil det i køleskabet et par timer.
- Pyntes og drysses evt. med lidt friskhakket persille eller purløg lige inden servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Kartoffelsalat er bedst når der bruges nye kartofler, men man kan selvfølgelig bruge almindelige faste kartofler.
- Det er vigtigt, at bruge faste kartofler til kartoffelsalat. Kartofler til mos eller lign. kan ikke anvendes, da de vil koge ud og give en grynet kartoffelsalat.
❓ FAQ
Faste kartofler der ikke koger ud, er perfekte. Helt nye kartofler, er også velegnende og giver den bedste smag og konsistens.
Asparges kartofler og Sava er kartofler der er faste. Disse kartofler kaldes også spise kartofler.
Ja, men kartoffelsalat har tildens til, at blive vandet når den fryses ned. Derudover, vil den cremede konsistens forandre sig til en mere grynet konsistens.
📖Variation
Hvis man vil ændre lidt i opskriften, så den bedre passer ens smag, har vi forslag herunder.
Ønskes der en kartoffelsalat der er mere;
- Syrlig – tilføj et par skefulde finthakket kapers
- Dansk – fjern karry fra opskriften og tilsæt en spsk. god sennep.
- Børnevenlig – tilføj pølser skåret i skrå skiver
🌡️Opbevaring
- Når kartoffelsalaten med karry er færdiglavet, opbevares den i køleskabet i en lukket beholder, så den ikke får smag af køleskabet. Her kan den holde sig frisk i op til 3 dage.
- Frysning kan ikke anbefales.
Fødevaresikkerhed
Herunder får du lige et par tips, når det drejer sig om fødevarer, som vokser i jorden.
- Sørg for, at kartoflerne koger, så bakterier dræbes.
- Brug ikke samme spækbræt til kartofler og andre ingredienser, da der kan være farlige jordbakterier, som kan inficere maden.
- Vask hænder efter du har rørt ved de rå kartofler.
Kommentarer
Ingen kommentarer