Pommes Anna kartoffelgratin
Af Min Madopskrift
Tilbehรธr til 3 – 4 personer
Pommes Anna klassisk er en simpel fransk kartoffelgratin, som er meget enkel at lave. Det specielle ved pommes Anna er, at man trykker kartoflerne sammen, sรฅ den fรฅr en lidt speciel sammenhรฆngende struktur. Derudover lรฆgges kartoffelskiver i bรธlger, sรฅ den lidt specielle struktur opstรฅr.
Pommes Anna spises med det samme eller โtrรฆkkerโ til nรฆste dag, hvor den enten serveres kold i smรฅ terninger, eller som steges gyldne i smรธr eller blot varmes op igen.
Vi har vist to forskellige fremgangsmรฅder herunder. Den hvor man gemmer kartoflerne i kรธleskabet til nรฆste dag, og sรฅ steger stykkerne gyldne i smรธr, er den fremgangsmรฅde, restauranterne foretrรฆkker, da det er hurtigt at gรฅ til.
Ingredienser:
- 100 gram lurpak smรธr der er blรธdt op
- 1 kg spisekartofler kartofler af ikke for fast konsistens, skรฅret i meget tynde skiver
- Gourmet salt,
- Friskkvรฆrnet peber
Pynt:
Persille hakket
Fremgangsmรฅde pommes Anna klassisk:
Sรฆt kartoffelskiverne i et dรธrslag og skyl under rindende vand for at slippe af med stivelsen. Lรฆg kartoffelskiver pรฅ et bomuldsklรฆde i et lag og dup tรธr.
Kom rigeligt smรธr i bunden af โโen ovnfast gryde eller ovnfast fad og fordel det blรธde smรธr med en bagepensel eller spartel.
Arranger kartoffelskiverne i gryden eller fadet i overlappende cirkler, smรธr smรธrret over hvert lag og kom krydderier pรฅ ogsรฅ.
Dรฆk det sidste lag med bagepapir, folie. Sรฆt nu et tungt fad ovenpรฅ kartoflerne, sรฅ de bliver trykket sammen og stil derefter det hele i kรธleskabet til nรฆste dag.
Ved serveringen tages Pommes Anna ud af bradepanden og skรฆres ud i lange skiver, som steges gyldne i lidt smรธr.
Eller
Fremgangsmรฅde Pommes Anna i ovn:
Forvarm ovnen til 200 grader. Tag fadet med lรฅg eller bagepapir og sรฆt det ind. P
Pommes Anna bages i ovnen i 45 minutter eller op til 1 time. Test med en strikkepind for at se, om kartoflerne er fรฆrdige.
Dรฆkkes fadet med bagepapir, bliver kartofler lidt mere gyldne end med lรฅg.
Server og drys med et godt lag friskhakket persille.
Serveres kold, eller opvarmet ved 200 grader.
Tips
Du kan komme lid revet ost I mellem lagene, hvis du รธnsker lidt mere smag.
Du kan evt. komme lidt revet muskatnรธd pรฅ fรธrste og andensidste lag.
Du kan ogsรฅ smรธre med lidt flรธde i mellem hvert lag.





Based on 16 Review(s)



















Kommentarer
Ingen kommentarer