Klassiske havregrynskugler med rom
Giver en dåse
Af Min Madopskrift
Klassiske havregrynskugler med rom og kaffe, som de fleste kender hjemmefra og fra skolekøkkenet og som man fik serveret i julen, hver gang man kom på besøg et sted. Smager altid godt.
Ingredienser
- 7 dl havregryn
- 125 g. blødt smør eller margarine
- 2 dl. sukker
- 4 spsk. kakaopulver eller 100 gram ægte chokolade
- 1 kop sort kaffe
- Knivspids salt
- 2 spsk. mørk rom eller lidt romessens
Pynt:
- Kokosmel
Fremgangsmåde
- Det bløde smør blandes godt med sukkeret og røres godt igennem, indtil sukkeret er opløst.
- Kom alle ingredienser til havregrynskugler med rom i en skål. Havregryn, sukker, smør, kakao, rom, salt og kaffe røres sammen.
- Tril havregrynskugler af massen og rul dem herefter i rigeligt kokosmel.
- Læg nu de færdige havregrynskugler i køleskabet i et par timer eller til massen er køleskabskold inden, der spises af dem. Kom dem i en bøtte med låg på og opbevar dem herefter i køleskabet.
- Sæt de klassiske havregrynskugler på bordet, sammen med småkagerne og konfekt, når der serveres for julegæsterne.
Prøv også bedste opskrift på havregrynskugler
Tips
- Tilsæt evt. vanilje
Kommentarer
Ingen kommentarer