Havtorn Snaps
Giver 1 flaske Havtornsnaps
Af Min Madopskrift
Havtornsnaps er en klassiker som er ret nem at lave. Man skal sørge for, at bærrene har fået frost før de bruges, da de ellers er meget sure og bitre. Det klares let ved at plukke dem nu, og komme dem i fryseren et par dage. Så er de klar til brug. Derudover, er de meget lettere af få af grenene som stikker.
I realiteten kan man erstatte havtorn med andre bær af samme type, opskriften er den samme. Havtorn finder du ved strande. Brug aldrig sukker til havtornsnaps, men kom havtorn i fryseren inden brug. Så dannes der sukkerstoffer i bærrene som ved hyldebær og rønnebær. Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide.
Ingredienser til havtorn snaps – havtornbærsnaps
- 1 flaske vodka/snaps
- Et glas med tætsluttende låg
- 2 håndfulde havtorn
Fremgangsmåde Havtornsnaps
- Skyld havtorn grundigt.
- Kom dem i fryseren i en frysepose.
- Tag dem op og ryst og bærrene af.
- Nu kan du vælge om du vil tørre havtorn i ovn. Gør du det kan du nøjes med mindre portion.
- Det hele kommes i glasset.
- Skal trække ca. 6 måneder.
- Filtrer den gennem et kaffefilter eller lign. og kom den på flaske.
- Man får en flot rødlig og velsmagende vinterdram ud af det.
- Snapsen kan godt drikkes når den er blevet filtreret. Men som med så mange andre snapse, så har den godt af at hvile et par måneder på flaske før man drikker den.
Tørring af havtorn
Lad havtorn blive helt tørre i et viskestykke.
Nu tænder du ovnen op på 100 grader og kommer havtorn ind i ovnen på bagepapir og giver dem 1 time eller indtil de er tørre. Dette giver en kraftigere kryddersnaps.
Tips.
Hvis snapsen er for kraftig i smagen, kan den fortyndes en smule. Sød den eventuelt med honning
Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.
Kommentarer
Ingen kommentarer