Vi nรฆrmer os vinteren og som vi kender รฅrstiden, fรธlger der altid lidt ondt i halsen med. Som supplement til forskellige bolsjer og medikamenter, kan vi stรฆrkt anbefale vores hostesaft kryddersnaps med kraftig smag af lakrids.
Denne opskrift er en kraftig essens som skal fortyndes efter smag og ondt i halsen.
Indhold i opskrift - Hop til:
Inden du gรฅr i gang med kryddersnapsen
Brug ingredienser er vigtigt i denne opskrift. Nรฅr ingredienser lagres pรฅ denne mรฅde, kommer smagen meget frem. Dvs. at f.eks. vaniljestangen eller stjerneanis giver meget smag.
Hvis du ikke รธnsker sรฅ kraftig smag fra vaniljestangen, skal den tages fra noget fรธr de andre ingredienser. Det er derfor vigtigt, at du smager pรฅ din essens under hele lagringen.
Kryddersnaps med stjerneanis
Vi har ikke sat mรฆngde pรฅ ingredienser, da du kan prรธve dig frem efter smag. Vaniljestangen er tilsat for at afrunde smagen.
Kryddersnaps som hostesaft skal vรฆre kraftig og sรธd i smagen, sรฅ derfor vil det vรฆre oplagt, at bruge ingredienser som f.eks. stjerneanis og fennikelfrรธ, som har en stรฆrk lakridssmag.



โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr: 5 minutter. Hviletid: ca.42 dage. Arbejdstid: ca. 10 min. Samlet tid: ca. 42 dage. Opskrift: ca 2 liter kryddersnaps.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Brug en vodka, som er triple distilled, sรฅ fรฅr du den reneste vodka. Klar snaps uden nogen tilsรฆtningsstoffer, er ogsรฅ meget velegnet.
Du skal bruge 1 del vodka til selve essens og ca. mellem 3 til 5 dele frisk vodka til fortynding. Du kan vรฆlge, kun at bruge en halv flaske vodka til essens, da det ofte er rigeligt.
- 1 fl Vodka (Du kan nรธjes med en ยฝ flaske til essens)
Tilsรฆtning ca. 1ยฝ dl
1 spsk. Kaffebรธnne
1 spsk. Kakao nibs
1 stk. Lakridsrod
1 tsk. Fennikelfrรธ
1 stk. Stjerneanis
ยผ stk. Vaniljestang
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hak og skรฆr alle ingredienser til tilsรฆtningen i smรฅ passende stykker.
- Kom tilsรฆtning (ca. 1ยฝ dl) i alt, ned i et stort glas eller flaske med lรฅg.
- Hรฆld 1 flaske vodka over.
- Sรฆt glasset lyst i ca. 14 dage og ryst glasset hver dag. ร ben derefter lรฅget, sรฅ der kan komme frisk luft ned i glasset.
- Efter ca. 14 dage filtreres vodkaen gennem et kaffefilter eller noget vat og ned i en skรฅl eller anden beholder. Smid kaffefilter eller vat i affaldsposen.
- Kom nu de brugte ingredienser tilbage i glasset eller flaske. Eller hvad du nu bruger af beholder. Kom den filtrerede vodka til karaflen.
- Lad det helt trรฆkke yderligere 14 dage.
- Nรฅr de 14 dage er gรฅet filtreres vรฆsken igen igennem et kaffefilter eller noget vat. Denne gang smider du tilsรฆtning ud.
- Nu har du hostesaft vodka essens, som kan nydes som den er eller fortyndes i forholdet 1 del essens til 3 – 5 dele vodka, eller hvad der nu smager bedst.
- Smag dig frem hvor stรฆrk du vil have din kryddersnaps. Begynd med, at fortynde 1 del essens med 1 dele frisk vodka og smag. Nรฅr du har fundet den fortynding, f.eks. 1 dele essens til 3 dele vodka, skal denne blanding trรฆkke 14 dage, sรฅ smagen samler sig.
- Nรฅr hostesaft kryddersnaps har trukket sidste gang, er den klar til at blive drukket. Nyd den iskold eller under stuetemperatur ved omkring 16 – 18 grader.
๐ Komplet opskrift med noter

Hostesaft kryddersnaps
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 2 fl Vodka (Du kan nรธjes med en ยฝ flaske til essens)
Tilsรฆtning ca. 1ยฝ dl
- 1 spsk. Kaffebรธnner
- 1 spsk. Kakao nibs
- 1 stk. Lakridsrod
- 1 tsk. Fennikelfrรธ
- 1 stk. Stjerneanis
- ยผ stk. Vaniljestang
Sรฅdan gรธr du
- Hak og skรฆr alle ingredienser til tilsรฆtningen i smรฅ passende stykker.
- Kom tilsรฆtning (ca. 1ยฝ dl) i alt, ned i et stort glas eller flaske med lรฅg.
- Hรฆld 1 flaske vodka over.
- Sรฆt glasset lyst i ca. 14 dage og ryst glasset hver dag. ร ben derefter lรฅget, sรฅ der kan komme frisk luft ned i glasset.
- Efter ca. 14 dage filtreres vodkaen gennem et kaffefilter eller noget vat og ned i en skรฅl eller anden beholder. Smid kaffefilter eller vat i affaldsposen.
- Kom nu de brugte ingredienser tilbage i glasset eller flaske. Eller hvad du nu bruger af beholder. Kom den filtrerede vodka til karaflen.
- Lad det helt trรฆkke yderligere 14 dage.
- Nรฅr de 14 dage er gรฅet filtreres vรฆsken igen igennem et kaffefilter eller noget vat. Denne gang smider du tilsรฆtning ud.
- Nu har du hostesaft vodka essens, som kan nydes som den er eller fortyndes i forholdet 1 del essens til 3 – 5 dele vodka, eller hvad der nu smager bedst.
- Smag dig frem hvor stรฆrk du vil have din kryddersnaps. Begynd med, at fortynde 1 del essens med 1 dele frisk vodka og smag. Nรฅr du har fundet den fortynding, f.eks. 1 dele essens til 3 dele vodka, skal denne blanding trรฆkke 14 dage, sรฅ smagen samler sig.
- Nรฅr hostesaft kryddersnaps har trukket sidste gang, er den klar til at blive drukket. Nyd den iskold eller under stuetemperatur ved omkring 16 – 18 grader.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Er din kryddersnaps ikke som den skal vรฆre, lรฆs fรธlgende artikel som mรฅske kan redde din dram.
๐ญโ Tips og FAQ
Her er nogle tips til Hostesaft kryddersnaps:
- Du kan variere ingredienser efter smag.
- Grunden til at du skal sรฆtte glasset et lyst sted, er at sรฅ glemmer du ikke at ryste glasset, da du kan se glasset.

















Britta N Janitschek skriver
Jeg vil lave hostesaften, med lakridssmag. Der er lige et par spรธrgsmรฅl om processen, hvis jeg mรฅ.
Den vodka man hรฆlder fra i fรธrste omgang, hvad bruger jeg den til og bliver der virkelig kun 1 dl af hostesaften af hele opskriften?? Eller skal det hele blandes igen og hvad skal man i saa bruge den anden liter vodka til. Mange tak for opskriften, den lyder dejlig. Lige et sidste — hvad er holdbarheden paa hostesaften?? Jeg bor i Virginia og savner lakridshostesaft.
Med Venlig Hilsen,
Britta
Bjรธrn Nielsen skriver
Hej Britta
Tak for dit spรธrgsmรฅl og jeg beklager det sene svar.
Tilbage til dit spรธrgsmรฅl.
Jeg har rettet opskriften til, sรฅ man bedre kan forstรฅ den.
I sin enkelthed gรฅr det bare ud pรฅ, at man kommer alle ingredienser (Eller dem man vil bruge) i en beholder.
Sรฅ sigter man efter 14 dage, urenheder fra. Og bruger den SAMME vodka igen.
Sรฅ man til sidst har en hel eller halv flaske essens.
Smag pรฅ essensen undervejs, mรฅske รธnsker du ikke sรฅ kraftig smag fra vaniljen, og sรฅ skal den tages fra noget fรธr.
Kryddersnapse handler om justering og justering efter sin smag. ๐
Du bor i Virginia, skriver du. Sรฅ kan du jo ogsรฅ prรธve, at lave en snaps af jeres lokale hvide vindruer.
Tag f.eks. 2 dl. friske vindruer uden sten. Skรฆr dem midt over. Kom dem i et glas og tilsรฆt 1 flaske vodka og lad det trรฆkke 30 dage.
Filtrer derefter vindruer fra og smag pรฅ kryddersnapsen.
Denne snaps kan drikkes bรฅde iskold eller ved 18 grader. Den er klar med det samme, men vinder dog ved yderligere lagring.
Jeg hรฅber du fik svar pรฅ dit spรธrgsmรฅl.
Mvh.
Bjรธrn Nielsen