Justerer din kryddersnaps smag og aroma
Af Min Madopskrift
Når din kryddersnaps er færdig med at trække, så er du klar til at drikke den. (Afhængigt af hvilken snaps du laver).
Men måske smager kryddersnapsen ikke som du havde forventet.
Det er nu du skal tænke ingen du smider den ud. Du har flere muligheder for at forbedre smagen.
Du skal først give den en ekstra lagring og derefter justerer du din kryddersnaps.
Så efter du har prøvet ekstra lagring kan du følge nedenstående guide.
Vi kan sætte det op som de nedenstående fem muligheder foreskriver.
Kryddersnapsen er:
- Perfekt
- For kraftig i smagen
- For svag i smagen
- For sprittet
- Ikke godt
Perfekt kryddersnaps
Hvis din kryddersnaps er perfekt, skal du ikke gøre noget, men husk at holde flasken tæt lukket og opbevaret på et mørkt og tørt sted ved lav stuetemperatur, før og mellem serveringer. Da forkert opbevaring kan forårsage uønskede ændringer i både farve og smag.
Det kan være nødvendigt at filtrere din kryddersnaps for at fjerne eventuelle aflejringer, som kommer efter længere tids lagring.
For kraftig smag
Hvis din kryddersnaps er for kraftig i smagen og har en overvældende aroma, kan du ganske enkelt fortynde snapsen med den samme slags alkohol, du brugte som lage.
Lad snapsen henstå i et par dage eller mere før servering. Er den nu perfekt gøres ikke mere, ellers fortyndes yderligere.
For svag i smagen
Hvis din kryddersnaps er for svag i smag og aroma, kan du forbedre smagen ved at tilsætte en lille smule sukker eller honning. Du kan bruge lidt honning i stedet for sukker for at øge aromaen, men kun hvis honning smagen passer i varianten af din kryddersnaps.
Henstår i et par dage. Smag til igen, og gentag processen hvis det er nødvendigt. Du kan godt varme sukker eller honningen op før du tilsætter det kryddersnapsen, det vil frigive flere smagsstoffer.
Brug aldrig kunstige sødestoffer – Det vil ødelægge smagen.
For sprittet
Din kryddersnaps har ikke trukket lang tid nok, lad den trække yderligere et par måneder, og smag igen.
Ikke godt
Hvis du ikke er tilfreds med din kryddersnaps kan det måske hjælpe, hvis du lagrer den lidt længere tid.
Hvis det ikke hjælper, kan du prøve at bruge blandingen som base for samme slags kryddersnaps. Altså at gentage hele processen igen, men i stedet for at tilsætte vodka eller klar snaps, bruger du blandingen som base. Men husk, det skal være samme slags krydderurter du bruger.
Hvis det ikke hjælper er der kun ladning og som kan redde den fra, at rydde ned i afløbet.
Smid den ikke ud, måske er der andre som synes den smager godt. Vi smager alle forskelligt, så der er altid en mulighed for, at en anden kan lide snapsen.
Enebærsnaps er sådan en slags kryddersnapse, hvor det kan gå galt. Hvis der er kommet lidt grønne bær i blandingen, bliver den nærmest terpentin agtig i smagen, som nogle elsker og andre synes smager ganske forfærdeligt.
Det bør bemærkes, at har du brugt en almindelig Brøndum snaps som base, vil din kryddersnaps altid smage af Brøndum.
Smager din kryddersnaps mærkeligt eller indholdet er misfarvet, kan det skyldes, at du har kommet for meget frugt, bær eller andet i opbevaringsglasset og for lidt snaps!
Derved er din kryddersnaps blevet fortyndet for meget, og bakterierne har overtaget din kryddersnaps. Dette kan ses hvis indholdet misfarves, eller at indholdet bobler.
Sådan en kryddersnaps skal kasseres med det samme.
Gamle kryddersnapse kan også gå i gæring hvis der er indhold i. Hvis der puttes f. eks. en teske ned i glasset hver gang man tager en snaps, vil der komme bakterier ned i glasset.
Kig altid din kryddersnaps efter, inden du tager en dram.
Kommentarer
Ingen kommentarer