Justerer din kryddersnaps smag og aroma
Af Min Madopskrift
Nรฅr din kryddersnaps er fรฆrdig med at trรฆkke, sรฅ er du klar til at drikke den. (Afhรฆngigt af hvilken snaps du laver).
Men mรฅske smager kryddersnapsen ikke som du havde forventet.
Det er nu du skal tรฆnke ingen du smider den ud. Du har flere muligheder for at forbedre smagen.
Du skal fรธrst give den en ekstra lagring og derefter justerer du din kryddersnaps.
Sรฅ efter du har prรธvet ekstra lagring kan du fรธlge nedenstรฅende guide.
Vi kan sรฆtte det op som de nedenstรฅende fem muligheder foreskriver.

Kryddersnapsen er:
- Perfekt
- For kraftig i smagen
- For svag i smagen
- For sprittet
- Ikke godt
Perfekt kryddersnaps
Hvis din kryddersnaps er perfekt, skal du ikke gรธre noget, men husk at holde flasken tรฆt lukket og opbevaret pรฅ et mรธrkt og tรธrt sted ved lav stuetemperatur, fรธr og mellem serveringer. Da forkert opbevaring kan forรฅrsage uรธnskede รฆndringer i bรฅde farve og smag.
Det kan vรฆre nรธdvendigt at filtrere din kryddersnaps for at fjerne eventuelle aflejringer, som kommer efter lรฆngere tids lagring.
For kraftig smag
Hvis din kryddersnaps er for kraftig i smagen og har en overvรฆldende aroma, kan du ganske enkelt fortynde snapsen med den samme slags alkohol, du brugte som lage.
Lad snapsen henstรฅ i et par dage eller mere fรธr servering. Er den nu perfekt gรธres ikke mere, ellers fortyndes yderligere.
For svag i smagen
Hvis din kryddersnaps er for svag i smag og aroma, kan du forbedre smagen ved at tilsรฆtte en lille smule sukker eller honning. Du kan bruge lidt honning i stedet for sukker for at รธge aromaen, men kun hvis honning smagen passer i varianten af din kryddersnaps.
Henstรฅr i et par dage. Smag til igen, og gentag processen hvis det er nรธdvendigt. Du kan godt varme sukker eller honningen op fรธr du tilsรฆtter det kryddersnapsen, det vil frigive flere smagsstoffer.
Brug aldrig kunstige sรธdestoffer – Det vil รธdelรฆgge smagen.
For sprittet
Din kryddersnaps har ikke trukket lang tid nok, lad den trรฆkke yderligere et par mรฅneder, og smag igen.
Ikke godt
Hvis du ikke er tilfreds med din kryddersnaps kan det mรฅske hjรฆlpe, hvis du lagrer den lidt lรฆngere tid.
Hvis det ikke hjรฆlper, kan du prรธve at bruge blandingen som base for samme slags kryddersnaps. Altsรฅ at gentage hele processen igen, men i stedet for at tilsรฆtte vodka eller klar snaps, bruger du blandingen som base. Men husk, det skal vรฆre samme slags krydderurter du bruger.
Hvis det ikke hjรฆlper er der kun ladning og som kan redde den fra, at rydde ned i aflรธbet.
Smid den ikke ud, mรฅske er der andre som synes den smager godt. Vi smager alle forskelligt, sรฅ der er altid en mulighed for, at en anden kan lide snapsen.
Enebรฆrsnaps er sรฅdan en slags kryddersnapse, hvor det kan gรฅ galt. Hvis der er kommet lidt grรธnne bรฆr i blandingen, bliver den nรฆrmest terpentin agtig i smagen, som nogle elsker og andre synes smager ganske forfรฆrdeligt.
Det bรธr bemรฆrkes, at har du brugt en almindelig Brรธndum snaps som base, vil din kryddersnaps altid smage af Brรธndum.
Smager din kryddersnaps mรฆrkeligt eller indholdet er misfarvet, kan det skyldes, at du har kommet for meget frugt, bรฆr eller andet i opbevaringsglasset og for lidt snaps!
Derved er din kryddersnaps blevet fortyndet for meget, og bakterierne har overtaget din kryddersnaps. Dette kan ses hvis indholdet misfarves, eller at indholdet bobler.
Sรฅdan en kryddersnaps skal kasseres med det samme.
Gamle kryddersnapse kan ogsรฅ gรฅ i gรฆring hvis der er indhold i. Hvis der puttes f. eks. en teske ned i glasset hver gang man tager en snaps, vil der komme bakterier ned i glasset.
Kig altid din kryddersnaps efter, inden du tager en dram.


















Kommentarer
Ingen kommentarer