Til en god kryddersnaps af frugt og bær, skal du bruge fuldmodent frugt og bær, som indeholder mange smagsstoffer.
En frugtsnaps er mild i smagen med søde nuancer i eftersmag, så den er særdeles velegnet som en lille dessertsnaps.
Vi vil anbefale, at man kun fylder opbevaringsglasset ⅓ op med frugt, da der ellers er risiko for gæring af frugt og bær!
Opskrift giver en flaske kryddersnaps
Kryddersnaps af frugt, blommer og bær
Alle bær og frugter skal være modne. Du kan med fordel tørre frugt og bær, da det ikke er vandet som bruges.
Det er blommer som tilfører sukker til snapsen og jordbær som tilfører syrlighed.
Du kan lade snapsen trække med frugt og bær i lang tid. Vores har trukket i ca. 2 år inden vi filtrerede den. Men det som giver smagen er frugter som er meget modne. Jordbær og blommer afgiver meget smag.
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Opskrift med noter
Kryddersnaps af frugt og bær
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. fersken (Kan udelades og erstattes af flere blommer)
- 2 stk. modne og tørrede blommer (sveskeblommer er perfekte)
- 1 Håndfuld bær (stikkelsbær, solbær, jordbær, hindbær og blåbær)
- 1 stk. 40 til 50 % triple distilled vodka
Sådan gør du
- Skold glas og klargør det.
- Skyl og rens frugter og bær.
- Pluk ferskner når de er modne, eller køb nogen af høj kvalitet.
- Fjern skin. (Dette gøres lettest, hvis du først dypper dem i kogende vand i 30-60 sekunder og derefter køler dem ned i koldt vand).
- Fjern sten og skær fersken i kvarte og kom det i glasset.
- Kom bær i glasset.
- Fjern sten fra blommer og kom frugten i glasset. Du kan evt. hakke blommer.
- Fyld glasset helt op med klar ren vodka.
- Lad kryddersnaps stå lyst (Eller et sted hvor du ser glasset) i en måned ved lav stuetemperatur. ( Placeres den mørkt, kan den trække flere år)
- Ryst glasset let og smag på det fra tid til anden.
- Derefter filtrer blandingen, f. eks gennem et kaffefilter.
- Gem igen mindst 14 dage i en ren glasflaske eller krukke med tætsluttende låg på et mørkt sted ved stuetemperatur før servering af kryddersnapsen.
- Ryst flasken engang i mellem.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
ER DIN KRYDDERSNAPS IKKE SOM DEN SKAL VÆRE, LÆS FØLGENDE ARTIKEL SOM MÅSKE KAN REDDE DIN DRAM.
Prøv også kryddersnaps af hasselrakler
Tips
- Bær og frugt kan trække i årevis i flasken inden den filtreres, men to måneder er normalt.
- En måneds trækketid er minimum.
- Brug ikke pære, da der ikke er nok smag.
- Brug ikke de store amerikanske blåbær, da de er uden smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer