• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Kryddersnaps

    Kryddersnaps af Hasselrakler

    Af Bjørn Nielsen Opdateret mar 17, 2021

    Hasselrakler i vodka - dag 2

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total129
    • 112
    • 16
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Der er lidt magisk over hasselbusken, når de lange hasselrakler fylder træet. Hanraklerne forlænges, nemlig når jordtemperaturen kommer over 5º og hænger med de lange (ben) ned fra træet. Du skal plukke hasselrakler på en helt bestemt dag, nemlig når solen har skinnet hele dagen og vejret er tørt. Der, får du din bedste kryddersnaps af hasselrakler, fordi hasselraklerne er fyldte med den bedste pollen.

    Hvordan kan jeg se om hasselrakler er modne?

    Det er nemt at se om hasselrakler er modne ved, at ryste dem lidt. Er raklerne fyldte med pollen vil de være store og støvede og afgive deres pollen når du ryster dem. Omkring april er det bedste tidspunkt, at finde modne hasselrakler.

    Brug ikke de misfarvede brune rakler eller de tynde som ikke er sprunget ud endnu.

    Prøv også kryddersnaps på grannåle

    • Hasselbusk med rakler
      Hasselbusk med rakler
    • Hasselrakler i glas
      Hasselrakler klar til at blive overhældt med snaps
    • Hasselrakler overhældt med vodka
      Ryst glasset når vodka er fyldt på
    • Hasselrakler i vodka - dag 2
      Bemærk den gyldne farve
    Hasselrakler i vodka - dag 2

    Kryddersnaps af hasselrakler

    Opskrift på gylden kryddersnaps af hasselrakler
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Hviletid 14 d
    Samlet tid 14 d 10 min
    Ret Kryddersnaps
    Køkken Dansk
    Antal 1 flaske
    Kalorier 87 %

    Udstyr

    • Stort glas

    Ingredienser
      

    • 1 flaske Klar snaps (Eller vodka)
    • 1 håndfuld Hasselrakler (Skovhassel)

    Sådan gør du
     

    • Fyld et glas halvt op med frisk udsprungne hasselrakler med pollen.
    • Hæld snaps eller vodka over og se hvor pollen farver snapsen i en grønlig nuance.
    • Ryst glasset godt og sæt det på en hylde, så du kan ryste glasset hver dag. Allerede på dag to farves snapsen i gyldne nuancer.
    • Lad det trække i ca. 14 dage.
    • Si snapsen gennem vat eller kaffefilter og kom den på flaske.
    • Kryddersnaps på hasselrakler kan nydes med det samme, men smager bedst efter en hviletid på 14 dage! Snapsen skal ikke fortyndes.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1736kcal (87%) | Kulhydrater: 1g | Protein: 1g (2%) | Fedt: 1g (2%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 1g (1%) | Vitamin A: 30IU (1%) | Vitamin C: 2mg (2%) | Calcium: 1mg | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Gylden snaps, Kryddersnaps af hasselrakler, Kryddersnaps af klar snaps, Kryddersnaps af vodka
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Tips

    • Kryddersnaps af hassel rakler, kan vinde ved lagring

    Hasselrakler (Skovhassel)

    Vi plukker vores rakler fra vilde nøddetræer i skoven, så er vi sikre på, at vi får den smag vi vil have. Vi syntes det er muligt, at smage at rakler er sanket i skoven men måske er det vores sanser der spiller os et pus.

    Det er lækkert at nyde en iskold kryddersnaps af hasselrakler, og tænke tilbage på, den dag de blev plukket. Vi drikker vores hasselsnaps ved køleskabstemperatur, så når den lige at få “varmen” i glasset. Her synes vi, at vi får en snaps der har noget smag at byde på. Husk, at snaps smager bedst, når den nydes med et godt stykke brød til.

    En sildemad og snaps er en klassiker, som vi nyder i weekenden og særligt om vinteren.

    Skål og Velbekomme.

    Del meget gerne
    • Total129
    • 112
    • 16
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Lyonnaise kartofler – Klassisk opskrift
    Ostechips med knas »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Kryddersnaps, Tilbehør til mad Tags: Snaps, Vodka

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Hanne Frøsig

      marts 29, 2020 at 8:07 pm

      Hej. Jeg vil spørge om man kan bruge hasselraklerne fra trold hassel?

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        marts 29, 2020 at 8:33 pm

        Hej Hanne
        Ja det kan du sagtens, da troldhassel er en klon af almindelig hassel.
        Hvordan smagen bliver ved jeg ikke, men du kunne jo lave en snaps på begge og se hvilken som er bedst. I øvrigt er snaps lavet på hassel en af de bedste kryddersnapse.
        Hilsen
        Bjørn

        Svar
    2. Henning Iversen

      marts 17, 2021 at 5:56 pm

      Hej.
      Jeg vil gerne høre om ekstrakten skal fortyndes med vodka eller snaps efter filtrering (som f.eks valnøddesnaps), eller nydes den direkte ??

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        marts 17, 2021 at 8:26 pm

        Hej Henning
        Det er ikke en ekstrakt du får på denne fremgangsmåde. Du får en drikkeklar kryddersnaps som kan nydes med det samme.
        Vi sier snapssen og kommer den på en karaffel eller flaske. Derefter stiller vi den til side i 14 dage. Efter de 14 dage nyder vi den iskold. Mange foretrækker den dog ved stuetemperatur. Det er smag og behag.
        I øvrigt en rigtig lækker kryddersnaps.

        God fornøjelse !

        Hilsen
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind