Der er lidt magisk over hasselbusken, når de lange hasselrakler fylder træet. Hanraklerne forlænges, nemlig når jordtemperaturen kommer over 5º og hænger med de lange (ben) ned fra træet. Du skal plukke hasselrakler på en helt bestemt dag, nemlig når solen har skinnet hele dagen og vejret er tørt. Der, får du din bedste kryddersnaps af hasselrakler, fordi hasselraklerne er fyldte med den bedste pollen.
Hvordan kan jeg se om hasselrakler er modne?
Det er nemt at se om hasselrakler er modne ved, at ryste dem lidt. Er raklerne fyldte med pollen vil de være store og støvede og afgive deres pollen når du ryster dem. Omkring april er det bedste tidspunkt, at finde modne hasselrakler.
Brug ikke de misfarvede brune rakler eller de tynde som ikke er sprunget ud endnu.
Prøv også kryddersnaps på grannåle
Opskrift med noter
Kryddersnaps af hasselrakler
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stort glas
Ingredienser
- 1 flaske Klar snaps (Eller vodka)
- 1 håndfuld Hasselrakler (Skovhassel)
Sådan gør du
- Fyld et glas halvt op med frisk udsprungne hasselrakler med pollen.
- Hæld snaps eller vodka over og se hvor pollen farver snapsen i en grønlig nuance.
- Ryst glasset godt og sæt det på en hylde, så du kan ryste glasset hver dag. Allerede på dag to farves snapsen i gyldne nuancer.
- Lad det trække i ca. 14 dage.
- Si snapsen gennem vat eller kaffefilter og kom den på flaske.
- Kryddersnaps på hasselrakler kan nydes med det samme, men smager bedst efter en hviletid på 14 dage! Snapsen skal ikke fortyndes.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Kryddersnaps af hassel rakler, kan vinde ved lagring
Hasselrakler (Skovhassel)
Vi plukker vores rakler fra vilde nøddetræer i skoven, så er vi sikre på, at vi får den smag vi vil have. Vi syntes det er muligt, at smage at rakler er sanket i skoven men måske er det vores sanser der spiller os et pus.
Det er lækkert at nyde en iskold kryddersnaps af hasselrakler, og tænke tilbage på, den dag de blev plukket. Vi drikker vores hasselsnaps ved køleskabstemperatur, så når den lige at få “varmen” i glasset. Her synes vi, at vi får en snaps der har noget smag at byde på. Husk, at snaps smager bedst, når den nydes med et godt stykke brød til.
En sildemad og snaps er en klassiker, som vi nyder i weekenden og særligt om vinteren.
Skål og Velbekomme.
Hanne Frøsig
Hej. Jeg vil spørge om man kan bruge hasselraklerne fra trold hassel?
Bjørn Nielsen
Hej Hanne
Ja det kan du sagtens, da troldhassel er en klon af almindelig hassel.
Hvordan smagen bliver ved jeg ikke, men du kunne jo lave en snaps på begge og se hvilken som er bedst. I øvrigt er snaps lavet på hassel en af de bedste kryddersnapse.
Hilsen
Bjørn
Henning Iversen
Hej.
Jeg vil gerne høre om ekstrakten skal fortyndes med vodka eller snaps efter filtrering (som f.eks valnøddesnaps), eller nydes den direkte ??
Bjørn Nielsen
Hej Henning
Det er ikke en ekstrakt du får på denne fremgangsmåde. Du får en drikkeklar kryddersnaps som kan nydes med det samme.
Vi sier snapssen og kommer den på en karaffel eller flaske. Derefter stiller vi den til side i 14 dage. Efter de 14 dage nyder vi den iskold. Mange foretrækker den dog ved stuetemperatur. Det er smag og behag.
I øvrigt en rigtig lækker kryddersnaps.
God fornøjelse !
Hilsen
Bjørn