Hjemmelavet kryddersnaps af marehalm
Giver 1 flaske
Af Min Madopskrift
Kryddersnaps af marehalm er en rigtig Dansk kryddersnaps som giver minder af sol, vind, strand og sand. Passer perfekt til fiskebordet, eller blot som appetit. Pluk de friske grønne skud. Bemærk, der går ca. 1 år til den får sin rigtige smag. Når smagen af halm er væk, er den klar.
- Du kan ligge flasken ned under lagringen, så marehalm ligger helt dækket i snapsen
Ingredienser
- 1 fl. Klar snaps eller vodka
- 10 – 20 friske grønne strå Marehalm
Fremgangsmåde
- Skyl strå og dup dem tørre.
- Klip marehalm i nogle aflange stykker som kan være i flasken.
- Tag et strå og bind en stram knude i den ene ende så strå stritter ud i den ene ende.
- Kom bundet med stråene med den stramme ende ned i flasken med snaps eller vodka.
- Hvis du har bundet en god knude, kan strå ikke glide op i flaskehalsen.
- Sæt låget på.
- Vend evt. flaske på siden under lagring.
- Sæt flasken et sted uden sollys (gerne mørkt).
- Skal nu trække i ca. et år.
- Lav en prøvesmagning efter ca. 6 måneder, og vurder smagen og farven.
- Farven varierer fra smuk grøn til gylden.
Servering
- Du kan servere kryddersnapsen med eller uden strå.
Prøv også grannålesnaps
Tips til Kryddersnaps af marehalm
- Du kan tilsætte lidt bær fra heden. Prøv f.eks. lidt sortebær eller blåbær til snapsen under lagringen.
- Kvist Lyng
Skriv en kommentar