• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Kryddersnaps

Kryddersnaps guide

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Kryddersnaps af æbleblomster på flaske

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total45
  • 44
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kryddersnaps guide – Lav din egen kryddersnaps

En guide i at lave kryddersnaps

 

Af Min Madopskrift

Indsamling til kryddersnaps

Turen ud i naturen efter bær og forskellige ingredienser til kryddersnapsen, er en del af oplevelsen, når man laver sin egen kryddersnaps.
Undgå at indsamle på steder, hvor der er sprøjtet eller i grøftekanten lige ved en stærkt trafikeret vej. Er du i skoven, så pas på og hold øje med skovflåter. Læs grundigt i opskriften inden du tager ud, om bær og frugt skal være helt modne. Jo mere modne de er, des mere smag er der i bær og frugter. Brug en skål, kurv eller glas til indsamlingen, rengør din høst for blade og insekter, inden du kommer hjem.

Brombær kryddersnaps
Brombær kryddersnaps lagret i 1 måned
Kvansnaps på glas
Kvansnaps efter 3 timers trækning på glas
Kryddersnaps af æbleblomster på flaske
Kryddersnaps af æbleblomster på flaske

Hvad er kryddersnaps

En kryddersnaps er en essens af bær, rødder, nødder, blade eller frugt og lign. Som er lagt i et glas, og overhældes med snaps eller vodka.

Snaps eller vodka til kryddersnaps?

Man bruger som regel vodka – Triple distilled for, at få en reneste smag som muligt. Vodka er desuden meget billigt spiritus.

Klar snaps er også meget brugt og der laves specielle klare snapse til formålet.

Min Madopskrift anbefaler Smirnoff Blue 50% til kryddersnaps, hvis der laves en kryddersnaps hvor alkoholprocenten risikerer at falde under 30 % ved tilsætning af ingredienser med saft. (Råd og anbefaling er uvildigt, dvs. vi har ikke fået ydelser for, at anbefale dette produkt).

Tilsætning af sukker eller honning

Tilsætter du sødestoffer til din kryddersnaps, er det ikke en “rigtig” kryddersnaps mere, men en mere likør. Et godt eksempel er citronsnaps. Tilsætter du sukker og vand får du den kendte italienske citronlikør.

Filtrering

Når essensen har trukket færdig, filtreres den som regel gennem et kaffefilter eller et klæde. Derefter kommes den filtrerede essens på en flaske eller glas og lagres.

Trækketid

Trækketiden eller lagringen, varierer meget, men som tommelfingerregel skal friske og tørrede blade og urter filtreres fra efter nogle få timer og op til uge, mens bær, frugter og rødder skal trække fra en uge og op til flere år.

Som tommelfingerregel bliver kryddersnaps essensen bedre, jo længere den bliver lagret. Så udvikler smagsstofferne sig, urenheder bundfældes, og efterhånden udvikler nogle essenser også en smuk, gylden farve.

Men nogle snapse vinder ikke, tværtimod. Derfor er det vigtigt at læse opskriften grundigt, inden man går i gang.

Prøvesmagning

Nogle gange skal essensen lagres endnu længere end angivet i opskriften, andre gange er den drikkeklar. Smag dig frem

Essens bliver til kryddersnaps

Nogle essenser til kryddersnaps skal drikkes med det samme, som f.eks. kvansnaps. Andre essenser som f. eks. til valnøddesnap, bliver gemt i helt op til 10 år, før de åbnes og fortyndes.

Når essensen er fortyndet med alkohol, og hældt en i flot flaske, skal den hvile mørkt og køligt igen, i min. 14 dage, så smagen kan sætte sig, og essensen bliver nu til kryddersnaps.

Tørring af bær og frugter

For at kryddersnapsen skal beholde alkoholprocenten oppe på ca. 37 % er det vigtigt, at der ikke kommer for meget frugt eller bærsaft i alkoholden. Derfor er det en god ide at tørre frugter og bær i ovnen inden de kommer i glasset.

Derudover øges smagen og aroma drastisk. Som de fleste krydderier du køber i butikker som også er tørret.

Tørring af bær og frugter sker ved 100 grader i en ovn i ca. en time alt efter størrelse.

Læs evt. mere her: Tørret frugt i ovn.

Servering.

Server kryddersnaps i små snapseglas. Kryddersnapse er som regel ikke være iskolde som almindelige snaps ved servering. Min Madopskrift foretrækker og serverer dog altid en god kryddersnaps iskold, da vi ikke er til lunken snaps.

Mere fra samme kategori:

Græsk salat
Salat med tomater, oliven og feta
Caesar salad Klassisk
Sommerfugle blomster
Napoleonshatte med Grand Marnier
Gul Mirabelle marmelade
Del meget gerne
  • Total45
  • 44
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Kryddersnaps

  • Valnød portvins snaps i højt glas
    Valnød portvins snaps
  • Kryddersnaps af frugt og bær
    Kryddersnaps af frugt og bær
  • Julekryddersnaps hjemmelavet
    Julens kryddersnaps år 2019
  • Kryddersnaps som bliver til hostesaft
    Hostesaft kryddersnaps

Skrevet i: Alle madopskrifter, Artikler, Kryddersnaps Tags: Kryddersnaps guide, Lav din egen kryddersnaps guide

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·