Farven i kvan kryddersnaps er klar limegrøn. Smagen er hen af internationale drinks som gin. Meget fin og elegant kryddersnaps. Men den må ikke lagre ret længe, da den så bliver let bitter i smagen.
Kvan er en meget aromatisk og sund plante. Førhen blev den brugt mod skørbug og andre sygdomme.
Kvan kan købes hos velassorterede planteskoler som planter eller som frø til såning i urtehaven.
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.
Gå til
Inden du går i gang med kvansnaps opskrift
Før du starter denne opskrift på Kvan Kryddersnaps, er her et par ting, du skal være opmærksom på:
Sikkerhed: Vær forsigtig, når du arbejder med alkohol, da det er meget brandfarligt. Sørg for at holde området godt ventileret og væk fra åben ild.
Kvalitets ingredienser: Brug friske ingredienser af høj kvalitet for den bedste smag. Sørg for, at kvan (angelica) er frisk og ikke gulnet eller visnet.
Udstyr: Du skal bruge en ren glaskrukke eller flaske med tætsluttende låg til at opbevare kryddersnapsene.
Tid: Denne opskrift kræver kun 3 timers trækketid. Men vil du lade den trække i 3 uger, så planlæg i forvejen, hvis du vil nyde dine kryddersnaps på en bestemt dato.
Opbevaring: Opbevar kryddersnapsene et køligt, mørkt sted, så smagen kan udvikle sig fuldt ud. Ryst krukken eller flasken af og til under processen for at fordele ingredienserne jævnt.
Smagstest: Inden servering skal du sørge for at smage kryddersnapsene og justere smagene, hvis det er nødvendigt ved at tilføje mere snaps eller krydderier.
Ved at have disse faktorer for øje, kan du sikre dig vellykkede og skønne flasker med Kvan Kryddersnaps.
Derfor skal du lave kvansnaps
Det kan variere fra person til person, men nogle gode grunde til at lave kvansnaps er:
Kvan er en meget aromatisk plante med en karakteristisk smag, der giver snapsen en unik og interessant smagsprofil.
Det er en sjov og spændende aktivitet, at lave sin egen snaps derhjemme og eksperimentere med forskellige krydderier og smagsvarianter og her er kvan er særligt velegnet, da smagen minder om gin.
Kvan siges at have medicinske egenskaber, herunder fordøjelsesfremmende egenskaber, så snapsen kan også nydes for sine potentielle sundhedsmæssige fordele.
At lave ens egen snaps kan også være en god gaveidé til venner og familie.
Uanset årsagen er det en sjov og spændende opgave at lave sin egen snaps med kvan og man kan hurtigt smage om den er som den skal være.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kvanblade, friske
1 flaske klar snaps eller vodka
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Til Kvan kryddersnaps bruges det yderste fligede blad. Tag et blad og del det, så der kun er de tre yderste flige tilbage på bladet.
- Du skal ikke bruge hele bladet, da kvan frigiver mange bitterstoffer.
- Kom bladet i en rengjort og skoldet flaske og fyld den med vodka.
- Lad Kvan kryddersnaps trække i ca. 3 timer i en flaske med ren vodka og smag på de liflige dråber med det samme.
- Snapsen er drikkeklar og kan spædes op, hvis der ønskes en mildere smag i flasken.
- Trækker snapsen længere end 3 timer bliver smagen let bitter, og ikke så drikkevenlig. Men det er op til en selv hvad man foretrækker.
- Mange opskrifter med kvan, beskriver trækning med blad op til flere måneder, hvor der foretrækkes en mere kraftig og let bitter snaps. Dette kan vi ikke anbefale for begyndere.
- Kvan snapsen bliver måske bedre med tiden i flasken vil nogen synes, men mister sin grønne farve og får en smuk brun farve i stedet.
En kvansnaps er velegnet som en værtsgave til manden i huset. Og mon ikke man får en smagsprøve 🙂
📋 Opskrift med noter
Kvansnaps
Bedøm opskriften ⭐ Hvor mange stjerner ⭐⭐⭐⭐⭐?
Ingredienser
- ¼ stk. Kvanblad
- 1 flaske Vodka
Sådan gør du
- Til Kvan kryddersnaps bruges det yderste fligede blad. Tag et blad og del det, så der kun er de tre yderste flige tilbage på bladet.
- Du skal ikke bruge hele bladet, da kvan frigiver mange bitterstoffer.
- Kom bladet i en rengjort og skoldet flaske og fyld den med vodka.
- Lad Kvan kryddersnaps trække i ca. 3 timer i en flaske med ren vodka og smag på de liflige dråber med det samme.
- Snapsen er drikkeklar og kan spædes op, hvis der ønskes en mildere smag i flasken.
- Trækker snapsen længere end 3 timer bliver smagen let bitter, og ikke så drikkevenlig. Men det er op til en selv hvad man foretrækker.
- Mange opskrifter med kvan, beskriver trækning med blad op til flere måneder, hvor der foretrækkes en mere kraftig og let bitter snaps. Dette kan vi ikke anbefale for begyndere.
- Kvan snapsen bliver måske bedre med tiden i flasken vil nogen synes, men mister sin grønne farve og får en smuk brun farve i stedet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
John skriver
Hej
Jeg er imponeret over jeres snapse opskrifter og er en stor fan af jeres hjemmeside