Lav din egen paradisæblesnaps
Giver en flaske kryddersnaps
Af Min Madopskrift
Paradisæbler – Malus baccata er en god frugt til kryddersnaps. Hvis man ikke ønsker at eksperimentere for meget med kryddersnaps, men vil prøve en, man er sikker på bliver god, er paradisæblesnaps et godt valg.
Paradisæblesnaps er en rigtig dejlig kryddersnaps man kan tilbyde sine gæster, eller nyde selv, og så har den en flot farve i nuancen brun, som ligner en klassisk cognac. Smagen er sød og mild. Duften er let parfumeret.
Farven er klar limegrøn. Smagen er hen af internationale drinks som gin. Meget fin og elegant kryddersnaps.
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Ingredienser paradisæblesnaps:
- En flaske vodka på 70 cl. Triple distilled
- Et stort glas med skruelåg
- Fuldmodne paradisæbler
Fremgangsmåde:
- De modne æbler skylles og stilkene fjernes. Tør æblerne godt og lad dem blive helt tørre. Der må ikke være vand ved æblerne, da blandingen ikke må fortyndes.
- Efter en halv times tid, eller når æblerne er helt tørre, halveres de og kommes i et rent glas der er skyllet i atamon.
- Fyld glasset halvt op eller lidt mere en halvt, ikke mere! Da snapsen ikke må blive for tynd i alkoholprocent.
- Derefter hældes vodka som fylder hele glasset og sæt skruelåg på. Vend og ryst glasset engang imellem, så alle æblerne bliver dækket af vodka.
- Nu skal det så trække i ca., 2 – 3 måneder et mørkt og køligt sted.
Efter en måned ses glasset og indholdet grundigt efter, og der laves en smagstest. - Når det er færdig med at trække og smagen er som den skal være, filtreres æblerne fra.
- Nu kan hælder du blandingen op i en anden beholder og tager en frisk vodka, hvor du noget af den friske vodka i blandingen, indtil du har den smag som du synes er den rigtige. Altså ikke for stærk og ikke fortyndet for meget så snapsen er for tynd i smagen.
- Nu skal den så trække i 14 dage, så er kryddersnapsen drikkeklar, og den vinder i smag ved yderligere lagring.
Bemærk: der mange sorter af paradisæbler, de giver meget forskellige resultater!
Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.
Tip:
- Når kernerne er brune, så er paradisæbler modne.
- Du kan også prøve at tilsætte din kryddersnaps en lille kanelstang, hvis man ønsker en mere ”Julet” kryddersnaps.
- Har du ikke paradisæbler, kan du prøve at bruge almindelige søde æbler, f. eks. Ingrid Marie.
FRANK LAGO skriver
hej BJØRN NIELSEN
JEG SØGER OPSKRIFT PÅ SNAPS LAVET PÅ PARADISÆBLER, DE ER DESVÆRE IKKE NEMME AT FÅ FAT I, KAN MAN BRUGE ANDRE MED ET (LIGESÅGODT) GODT RESULTAT ?
Bjørn Nielsen skriver
Hej Frank
Du finder opskrift her
https://minmadopskrift.dk/kryddersnaps/paradisaeblesnaps.html/
Du kan kun bruge paradisæbler. Men de tit nemme at få på torvet.
Har i ikke et torv med grønt på Frederiksberg ? Prøv der.
Forsat god dag
Hilsen Bjørn
Min Madopskrift