Slåensnaps er en smuk klassisk snaps, som mange begynder med. Slåensnaps laves i to versioner. En version med kort lagring og en med lang lagring. Charmen ved slåensnaps er også, at man skal en tur på ud i naturen for at finde slåenbuske og de smukke blåduggede slåen. Men pas på, slåenbusken har torne. Slåen er i øvrigt i familie med blommer. Ved lagring i tre uger får du ikke smagen af mandel som i en amaretto likør.
Prøv også valnøddesnaps
Gå til
Slåenbær afgiver rød farve Husk at ryste glas hver dag Slåensnaps er rødlig når den er ung
📖 Opskrift
Slåensnaps lagret i tre uger
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Udstyr
- 1 stk. krukke på 1 liter
Ingredienser
Sådan gør du
- Tag de friskplukkede slåenbær og skyl dem under vandhanen.
- Tør dem i et viskestykke, kom dem i en frysepose og læg dem i en fryser i ca. 24 til 48 timer.
- Rengør et stort sylteglas og skold det.
- Hæld de frosne slåenbær i glasset.
- Overhæld med vodka eller snaps.
- Sættes på køkkenbordet og rystes hver dag i tre uger.
- Filtreres derefter igennem vat eller kaffefilter og hældes på flaske.
- Bør lagre ca. 1 år før den har et acceptabelt niveau, men kan drikkes før.
Noter
- Slåensnaps er en fremragende klassisk kryddersnaps
- Forlænger du trække tiden bliver snaps mere bitter og skal hvile/lagre længere. Og den får en smag er mandel (Som amaretto likør)
- Bitterstofferne er blåsyre er fra stenene.
- Slåensnapsen har smuk rødlig farve.
- Den vinder kraftigt ved lagring.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 1 min. Samlet tid er ca. 6 min. Opskrift giver en flaske
🥘 Ingredienser
- 1 Håndfuld slåen ca. 2 dl. blåduggede slåen
- 75 cl Vodka eller snaps uden tilsætning af smagsstoffer
🔪 Sådan gør du
- Tag de friskplukkede slåenbær og skyl dem under vandhanen.
- Tør dem i et viskestykke, kom dem i en frysepose og læg dem i en fryser i ca. 24 til 48 timer.
- Rengør et stort sylteglas og skold det.
- Hæld de frosne slåenbær i glasset.
- Overhæld med vodka eller snaps.
- Sættes på køkkenbordet og rystes hver dag i tre uger.
- Filtreres derefter igennem vat eller kaffefilter og hældes på flaske.
- Bør lagre ca. 1 år før den har et acceptabelt niveau, men kan drikkes før.
💭 Tips
- Slåensnaps er en fremragende klassisk kryddersnaps
- Forlænger du trække tiden bliver snaps mere bitter og skal hvile/lagre længere. Og den får en smag er mandel (Som amaretto likør)
- Bitterstofferne er blåsyre er fra stenene.
- Slåensnapsen har smuk rødlig farve.
- Den vinder kraftigt ved lagring.
Skriv en kommentar