Fedtfattig kyllingesalat
Her er en opskrift på en hurtig, let og fedtfattig salat. Opskriften er en af mine favoritter, i denne tid, når menuen har stået på fed sovs og and i flere dage i træk. 😀
En anden grund til, at denne opskrift er en af mine favoritter er også fordi den er økonomisk.
Vi kender alle juletiden – den er dyr og travl! Derfor er denne ret så fantastisk fordi den er billig og ikke særlig tidskrævende 🙂
Af Min Madopskrift
Det du skal bruge til Fedtfattig kyllingesalat med nødder:
- 1 iceberg salat/ rucola salat
- 1 agurk
- 1 avocado
- Feta (den fedtfattigeversion anbefales)
- Nødder – i opskriften her (som det fremgår af billedet) har jeg brugt majsnack. Disse er meget fede og indeholder mange kalorier, så hvis du vil spare på kalorierne, vil jeg anbefaler du ikke kommer nødder i. Ellers hvis du vil have det gode fedt, så vælg pinjekerner, mandler, solsikkekerner eller græskarkerner. Så kan du spise med god samvittighed 🙂
- Kylling fileter – antallet/mængden afhængigt af hvor mange i er.
Hvis andet tilbehør ønskes til retten kan næsten alt tilsættes. Opskriften er kun vejledende 🙂
Fremgangsmåden Fedtfattig kyllingesalat med nødder:
Skær salat, agurk og avocado i små stykker og hæld op i en skål og hæld fetaen oveni og rør sammen.
Steg kyllingen på panden og skær den i strimler når den er stegt færdig.
Du kan vælge om du vil servere kyllingen separat, altså ved siden af salaten og ellers anbefaler jeg, at du blander den sammen med salaten.
Saften fra kyllingen, blandet med salaten, giver en rigtig lækker smag, når det hele får lov at blive blandet sammen.
Du kan evt. krydre kyllingen med hvidløg, hvidløgs peber, allround krydderi, oregano, chili m.m. hvis du vil pifte smagen lidt op – det anbefaler jeg klart du gør, da det giver retten en fantastisk smag!
Hvis du har valgt at komme nødder i, kan du også her selv vælge, om du vil serverer dem i salaten eller ved siden af. Jeg synes dog personligt selv, at det giver den bedste smag, hvis det hele får lov, at blive mixed sammen.
BORTSET fra hvis du bruger croutoner. Disse SKAL serveres ved siden af, for ellers bliver de bløde og kedelige efter 2 min. i salaten og det smager altså bare ikke særlig godt!
– Når alt dette er gjort, så er der serveret! 🙂
Retten kan serveres med et lækkert hvidløgs brød til – se opskriften her på siden.
Et dejligt glas rød/hvidvin anbefales klart til retten.
Nu er det eneste du skal gøre, bare at åbne vinen, læne dig tilbage og nyde vinen, den gode mad og eventuelt det gode selskab du har inviteret til 🙂
Prøv også min opskrift på Hjemmelavet kæmpesalat for hele familien
Rigtig god fornøjelse!
Mvh. Julie Fie – Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer