Fløde kylling i ovn
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Fløde kylling er en herlig nem kyllingeret, som kan laves på ca. 30 minutter. Du kan tilsætte forskellige grøntsager til retten, f.eks. rød peber, gulerod eller anden skøn rodfrugt.
Ingredienser Fløde kylling
- 800 gram Kyllingefilet uden skind og ben
- 150 gram bacon skåret i små stykker
- 1 lille porre, snittet i fine stykker
- 1 dåse Tomatpure, koncentreret
- 2 alm. Løg
- 1 rød peber i skiver
- ½ liter piskefløde (eller en ¼ piskefløde og resten mælk)
- 5 dl. Vand eller hønsebouillon
- Olivenolie eller andet fedtstof
- Salt
- Peber
- 1 spsk. Paprika
Fremgangsmåde Fløde kylling
- Svits bacon i fedtstof.
- Sæt til side.
- Kyllingen skæres i strimler på Ca. 3 – 4 cm.
- Svits dem i fedtstoffet fra bacon på panden.
- Sæt til side.
- Svits porre og rød peber i resten af fedtstoffet.
- Kom kylling, rød peber og porre i et ildfast fad og bland det sammen.
- Skær løget i små stykker og svits det på panden i fedtstoffet fra porre tilsæt ekstra fedtstof.
- Tilsæt paprika og svits det med 1 minut.
- Kom tomatpurre på og rør kom fløden i.
- Hæld bouillon i og kog det op.
- Smag til med salt, peber.
- Hæld det over kyllingen.
- Kom det i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 30 minutter.
- Drys bacon over.
Prøv også kyllingbryst på bund af porrer
Servering
- Serveres med ris, risnudler, kogt pasta eller kartoffelmos til.
- Tilbyd evt. brød og smør
Tips til Fløde kylling
- Erstat evt. noget af fløde med mælk
Kommentarer
Ingen kommentarer