Hel kylling med flødestuvede rodfrugter i fad
Af Min Madopskrift
- Urter i fad til hel kylling i ovn
- Hel kylling i ovn, inden den bliver svøbt i bacon
- Hel kylling svøbt i bacon klar til ovn
Hel kylling med rodfrugter i fad, ser allerede indbydende ud inden det skal spises. De mangefarvede rodfrugter, hel kylling på rist, og duftene fra urterne gør, at man bliver sulten med det samme.
Denne helstegte kylling er en af vores favoritretter her om efteråret og vinteren. Den er sprængfyldt med vitaminer og så smager det skønt.
Derudover er det en god måde at få de rodfrugter på, som man skal have. Selv de fleste børn, vil spise rodfrugter, hvis de bliver serveret som en slags flødekartofler og med kylling.
Vi bruger ikke olie eller smør til denne ret, kun naturlig fløde, mælk, ost og lækre sprøde rodfrugter
Ingredienser Hel kylling med rodfrugter i fad:
- 1 hel kylling på ca. 1200 - 1400 gram
- 1.5 - 2 kg. Blandede rodfrugter:
- 10 kartofler
- 2 store gulerødder
- Persillerod
- Pastinak
- Porer
- Knoldselleri
- Jordskokker
- Rødbeder
- 1 stort løg eller fire skalotteløg
- 6 fed hvidløg
- 4 dl. fløde
- 1 dl mælk
- 100 gram revet ost.
- 150 gram bacon i skiver
- Paprika
- Timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde Hel kylling med rodfrugter i fad:
Rens og skyld kyllingen og dup den tør. Drys paprika over hele kyllingen. Dæk kyllingen med skiverne af bacon.
Sæt kyllingen på risten.
Skræl og vask grøntsager, og skær dem i terninger eller stykker på ca. 1.5 cm. Porer skæres i skiver.
Pil skalotteløget, og skær dem i 8 stykker. Hak hvidløget fint.
Bland alle grøntsager og løg og kartofler sammen, og læg det i et ovnfast fad. Drys timian over alle rodfrugterne.
Kom det i ovnen under på varmluft og sæt temperaturen til 160 grader. Det hele skal have ca. en time eller mere. Vend det rundt en gang i mellem
Efter ca. 30 min kommes fløde, ost og mælken over rodfrugterne og det hele vendes godt rundt, også kylling vendes.
Efter ca. 1 time ses efter om kyllingen er færdig. Når den er færdig tages den ud, og rodfrugter steges færdig på almindelig varme på 200 grader.
Tag det ud, når rodfrugter er møre.
- Kylling med sprødstegt bacon
- Parteret hel kylling med bacon
- Ovnbagte rodfrugter klar til servering
- Kylling anrettet med rodfrugter og frisklavet mayonnaise
Vi rørte en mayonnaise som lidt dip.
Tilbyd evt. også lidt frisk salat.






Skriv et svar