Kina kylling
Af Min madopskrift
Til 4 personer
Kylling, hertil svitsede grรธnsager, serveret med lรธse ris og groft brรธd.
Ingredienser Kina kylling:
- Ca. 600 g kyllingebryst skรฅret i strimler
- 2 spsk. olie
- 150 g bacon
- 1 lille dรฅse kokosmรฆlk
- 2 spsk. sojasauce
- Lidt ekstra sojasauce til at smage retten til med.
- 25 g smรธr
- 2 stk. gulerรธdder skรฅret i lange tynde strimler
- 125 g broccoli skรฅret ud i smรฅ buketter
- 125 g skyllede sukkerรฆrter, snittet pรฅ skrรฅ
- 125 g skyllede zucchini eller courgetter i skiver, delt midt over pรฅ langs
- 125 g friske bambusskud skรฅret i mindre stykker. (Fรฅs i asien specialbutikker) Kan ogsรฅ fรฅs pรฅ dรฅse i det almindelige supermarked.
- 1 spsk. honning eller brun farin.
- Saften fra en citron eller 1 spsk. hvidvinseddike.
- Salt
Fremgangsmรฅde Kina kylling:
Svits bacon pรฅ en stor pande i varm olie i et par minutter, mens der hele tiden rรธres.
Tilsรฆt kyllingekรธdet og svits det, til det er gennemstegt.
Tilsรฆt nu to spsk. sojasauce, og steg det ind i kรธdet. Tag kรธdet fra panden og lรฆg det til side og hold det varmt. Evt. med folie.
Steg derefter grรธnsagerne i fedtstoffet fra panden og tilsรฆt rigeligt smรธr, begynd med gulerรธdderne og tilsรฆt sรฅ resten efterhรฅnden. Steg for god varme og rรธr rundt hele tiden, indtil grรธnsagerne er mรธre, men stadig har โbidโ.
Tilsรฆt kyllingekรธdet og kokosmรฆlk. Varm retten igennem, smag den til med sojasauce, honning eller farin, salt og citronsaft.
Server direkte fra panden.
Tilbyd ris,ย salatย og groft brรธd og iskoldt vand, evt. tilsat citronskiver til retten.
Retten vist her, er lagt pรฅย en bund af salat med friske honningmelon stykker, nรธdder og fetaost.



















Kommentarer
Ingen kommentarer