Krydret kylling – fedtfattig opskrift
Til 2 personer
Er du også træt af kedeligt tilberedte grøntsager, som bare skal spises fordi det skulle være sundt?
Så skulle du prøve min opskrift på krydret kylling med smørbagte grøntsager. Retten er stadig i den sunde kategori men her får du bare MEGET mere smag og så bliver det pludselig en fornøjelse at spise sundt! 🙂
Retten er til 2 personer men kan sagtens laves til flere personer uden det store besvær.
Det skal du bruge til Krydret kylling:
Kyllingen
- 2 stk. Kylling fileter (laks, rejer eller andet kød kan også sagtens bruges)
- Hvidløgsolie
- Oregano
- Hvidløgspeber
- Chili – er godt for forbrændingen 😉
– andet krydderi kan tilsættes hvis man ønsker en anden smag
Grøntsagerne:
Alle grønsager kan bruges og kan varierer efter årstid. Mine ynglings grøntsager er:
- Gulerødder
- Broccoli
- Løg/rødløg
- Blomkål
- Peberfrugt
- Baby majs
- 3 spsk. Smør
- Chili
- Hvidløgsolie
- Hvidløgspeber
- Salt (er ikke nødvendigt)
Fremgangsmåde Krydret kylling:
Tænd ovnen på 180 grader og skær grøntsagerne ud efter behov. Kom grøntsagerne i en pose og hæld hvidløgsolien ned i posen sammen med de valgte krydderier.
Ryst posen godt så grøntsager, olie og krydderier blandes godt sammen (dette kan med fordel gøres dagen før så grøntsagerne kan stå natten over og trække al den gode smag til sig. Dette anbefales for at få den bedste og mest kraftfulde smag ud af det.
Så er grøntsagerne klar og nu Marineres kyllingefileterne med hvidløgsolien og krydderierne kommes på efter behov.
Når dette er gjort kommes grøntsagerne ned i bunden af et ildfast fad og klumper af smør fordeles ud over grøntsagerne.
Kyllingefileterne lægges ovenpå grøntsagerne og det hele stilles i ovnen i cirka 20-30 min. Til Kyllingerne ikke længere er rå indeni.
Undervejs skal grøntsagerne vendes så smøren fordeles ud i hele retten.
Der kan også lægges en klat smør ovenpå Kyllingerne for at give dem en lækker smag – smager fantastisk! 🙂
Når retten er færdig tages fadet ud af ovnen og er klar til servering!
Jeg anbefaler et koldt glas rosé eller hvidvin til, her i den dejlige sommervarme. Og så er lidt brød eller hvidløgsbrød rigtig lækkert til også!
Se eventuelt vores opskrift på hjemmelavede hvidløgsbrød/croutoner her på hjemmesiden.
Velbekomme og rigtig god sommer!
– Julie Fie, madredaktør på Min madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer