Kylling med bacon og kokosmælk (Umami)
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
- Kylling med bacon, grøntsager, kokosmælk og ris giver Umami smag
Meget lækker enkel og meget smagfuld menu, bestående af kylling, ris, grøntsager, kokosmælk og bacon. Hvis der ønskes flere grøntsager, er broccoli, champignons, forårsløg, spidskål meget velegnet.
Ingredienser:
- 4 stk. kyllingebryster af ca. 500 gram
- ½ tsk. spidskommen
- 1 spsk. timian + ekstra til panden
- 1 spsk. stødt paprika + ekstra til panden
- ½ rød jalapeno chili fintsnittet
- 3 dl. Basmati ris
- 5 dl. vand
- 150 gram bacon
- 1 stort løg
- 2 mellem størrelse porrer skåret i fine skiver.
- Oliven eller rapsolie
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl. fløde (Kan udelades)
- 1 lemon
- Salt og peber
Tilbehør:
Kogte ris
Fremgangsmåde:
Kom lidt olie på kyllingebryster. Drys kyllingebryster med timian, chili, paprika, spidskommen, salt og peber.
Kom kyllingebryster i bagepapir, og slå eller tryk kyllingebryster lidt flade med din knytnæve eller kagerulle. Dette giver mere møre og mundrette stykker kylling. Lad kyllingebryster ligge og trække lidt i bagepapiret.
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Eller se Min Madopskrifts vejledning i riskogning.
Skræl og skær løg i halve ringe. Rens porrerne og skær den i ca. 1 cm. Skiver.
Tag en stegepande og kom lidt olie på. Tænd på kraftig varme.
Steg bacon indtil det er sprødt og gyldent.
Tag bacon af panden, men lad baconfedtet blive. Kom nu kyllingebyster der er skåret i mundrette stykker på panden.
Svits det indtil det har fået lidt farve, men det må ikke stege for meget, så kyllingestykker bliver tørre. Steges i ca. 8 minutter i alt.
Når kyllingestykkerne er gennemstegte tilsættes timian, løg og porre der svitses med i ca. 1 minut. Så tilsættes paprika, som svitses med 1 minut.
Herefter tilsættes kokosmælken og fløden. Når kokosmælken og fløden (Fløden kan udelades) begynder at småsimre smages til med salt peber og saften fra lemon.
Rør rundt i retten så det hele bliver jævnt fordelt. Retten skal småsimre i ca.5 minutter.
Serverer kyllingen på en bund af kogte ris.
Tips
Ønskes en fedtfattig udgave, udelades bacon, fløde
Skriv en kommentar