Kyllingebryst med mozzarella og bacon er en af vores opskrifter, som vi gerne anbefaler andre at lave, hvis aftensmaden skal stรฅ pรฅ kylling.
Meget saftige kyllingebryster, som ogsรฅ har en virkelig god og krydret smag. Pesto og mozzarella, spiller godt sammen i denne opskrift.
Det bedste er, at retten nรฆsten passer sig selv, er meget nem at lave og har fรฅ ingredienser.
Vi tilsรฆtter citronskiver, da vi รธnsker at fรฅ lidt syrlighed i vores skรธnne sauce, og det lykkedes til perfektion. Husk og krydr godt med salt og friskkvรฆrnet peber.
Prรธv ogsรฅ kylling med bacon og ris eller kylling med bacon og flรธdeost
Opskrift udviklet af: Bjรธrn Nielsen, Nikolaj Geisle og Lene Geisle
Indhold i opskrift - Hop til:

Inden du gรฅr i gang med kyllingebryst med mozzarella
Fรธr du begynder: Her har vi lavet en tjekliste til opskriften.
Ingredienser:
Kylling: Sรธrg for, at du har udbenet, skind fri kyllingebryst eller filet.
Bacon: Tjek om du har to pakker bacon. Du kan ogsรฅ nรธjes med 1 pakke.
Mozzarella: Du skal bruge 1-2 poser mozzarellaost.
Pesto: Hvis du ikke har pesto, kan du lave din egen.
Pasta: Frisk pasta anbefales, men du kan sagtens bruge tรธr pasta.
Udstyr:
- Stegepande
- Ovn sikkert fad
- Gryde til kogning af pasta
Lidt tips:
Ovntemperatur: Forvarm din ovn til 225 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
Marinering: Overvej at marinere kyllingen pรฅ forhรฅnd for ekstra smag.
Pesto: For ekstra smag kan du tilfรธje et lag pesto mellem kyllingen og bacon.
Pasta valg: Frisk pasta anbefales, men tรธrret pasta kan ogsรฅ bruges.
Servering: Server retten med en kogt pasta der er dryppet og vendt rundt med lidt pesto.
Ved at afkrydse disse varer og fรธlge disse tips, vil du vรฆre godt forberedt til at starte din lรฆkre kylling med bacon, mozzarella og pesto-opskrift!

Derfor skal du lave retten
Denne opskrift pรฅ kylling med bacon, mozzarella og pesto er nem, sund og tiltalende aftensmad! Her er nogle flere grunde til at overveje at lave retten:
Smagskombination: Kombinationen af โโkylling, bacon, mozzarella og pesto skaber en komplet og velsmagende ret. Baconens salthed komplementerer mozzarellaens cremede og rige konsistens, mens pestoen tilfรธjer en frisk, urteagtig smag.
Protein-pakket: Denne opskrift vil give en god mรฆngde protein, hvilket gรธr det til en god ret, hvis der skal bruges muskler efter middag. Kylling og bacon er nemlig begge fremragende proteinkilder.
Nem at tilberede: Retter med fรฆrre ingredienser som denne plejer at vรฆre ligetil og hurtige at tilberede, hvilket gรธr den meget velegnet som et aftensmรฅltid.
Alsidig: Du kan รฆndre denne opskrift, sรฅ den passer til din smag eller diรฆtbehov. Du kan fx bruge kalkunbacon eller et plantebaseret alternativ, eller vรฆlge forskellige typer ost eller saucer.
Mรฅltid med รฉn gryde: Hvis det tilberedes i รฉn gryde, forenkler det oprydningen og tillader smagene at smelte sammen under tilberedningen.
Crowd-Pleaser: Kombinationen af โโsmag appellerer normalt til en bred vifte af smag, hvilket gรธr det til en fantastisk mulighed for familiemiddage eller sammenkomster.
Rester venlig: Hvis du laver mere, end du skal bruge, kan rester vรฆre lรฆkre dagen efter, enten opvarmede eller brugt i salater og wraps.
Samlet set er denne opskrift en lรฆkker og tilfredsstillende ret, som er perfekt at lave i hverdagen!

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid: ca. 25 min. Samlet tid: 35 min Opskrift: til 4 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Kรธd
4 stk. kyllingebryster (Her kan du ogsรฅ bruge filet)
Grรธntsager
250 g champignons (skiver). (Kan erstattes med andre svampe)
2 fed hvidlรธg (rives pรฅ rivejern)
1 stk. peberfrugt (tern) (Gerne rรธd peberfrugt)
1 stk. skalottelรธg (tern). (Eller alm. lรธg)
Sauce
2 pk bacon (sliced)
ยผ stk. flรธde
1 stk. citron (รธkologisk)
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt og lidt friskkvรฆrnet peber (Smages til)
Fyld
2 pk mozzarella (frisk)
2 spsk. pesto
Tilbehรธr
400 g pasta (evt. fettucine)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Ovn
Tรฆnd ovnen pรฅ 220ยฐ skรฅnsom varmluft.
- Bruning af kyllingebryster (Kan udelades. Gรฅ til nรฆste trin).
Kom lidt olivenolie og smรธr pรฅ en glohed stegepande.
Svits kyllingebryster hele vejen rundt, sรฅ de fรฅr lidt farve. Det tager ca. 4 til 5 minutter. Tag dem af varmen. - Fyldning af kyllingebryster
Disse fyldes med mozzarella. Dryp og fordel den grรธnne pesto i osten. Til sidst krydres med salt og peber.
- Bacon
Top med skiver af bacon, der vikles godt, hele vejen rundt. Tryk det godt fast.

- Retten kommes i ildfast fad
Skyl og skรฆr citron i skiver. Tag et ildfast fad og fordel citronskiver i hele bunden. Dรฆk fadet med folie eller et lรฅg. Sรฆt det ind i ovnen.

- Grilning af retten
Nรฅr det hele er ved at vรฆre fรฆrdigt, tages folien eller lรฅget af, og der grilles, sรฅ bacon bliver sprรธd. Hvis du ikke kan lave det hele fรฆrdig samtidigt, kommes folien pรฅ kyllingebryster igen, sรฅ retten holder sig varm.
- Grรธntsager
Skyl og klargรธr grรธntsager, som anvist i ingredienslisten.
- Bruning af grรธntsager
Kom olien i en varm gryde og tilsรฆt grรธntsager, undtagen hvidlรธg. Brun grรธntsager.
- Hvidlรธg tilsรฆttes nu, da de ikke skal brunes
Tilsรฆt hvidlรธg og svits 1 minut mere.
- Tilberedning af sauce
Hรฆld saften fra det ildfaste fad i gryden. Tilsรฆt flรธde. Krydr med salt og peber. Rรธr godt rundt. Smag pรฅ saucen og lad det simre.
- Pasta
Kog pasta, som anvist pรฅ pakken.
- Kyllingebryster tages ud af ovnen
Tag kyllingebrysterne ud af ovnen og sรฆt dem pรฅ komfuret. Sรฅ er du klar til servering.

- Servering
Anret pasta og kom lidt champignonsauce ovenpรฅ. Anret kyllingebryster og et par citronskiver ved siden af. Servรฉr straks.
๐ฝServering
- Retten serveres varm og med friskkogt pasta. Der kan serveres kartofler til i stedet, hvis dette foretrรฆkkes. Tilbyd evt. frisk salat og brรธd med smรธr til.
- Du kan servere retten med pandestegte grรธntsager og spaghetti som vi gรธr.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
Her fรฅr du 3 tips til opskriften:
Vรฆlg kvalitets ingredienser: Da opskriften er afhรฆngig af nogle fรฅ kerne ingredienser, skal du vรฆlge hรธjkvalitets kyllingebryst, frisk mozzarella og en smagfuld pesto. Hvis det er muligt, sรฅ brug hjemmelavet pesto for at forbedre smagen og kontrollere ingredienserne.
Lav bacon sprรธdt: Hvis du vil variere opskriften, sรฅ sรธrg for, at baconen er let stegt, indtil den er nรฆsten sprรธd, fรธr den pakkes rundt om kyllingen. Dette tilfรธjer ikke kun en dejlig tekstur, men giver ogsรฅ kyllingen en rรธget smag. Du kan enten pandestegte eller bage baconen pรฅ forhรฅnd. Hรฆld stegefedtet over til sidst.
Brug et kรธdtermometer: For at forhindre udtรธrring af kyllingen ved at tilberede den for lรฆnge, sรฅ kan du bruge et kรธdtermometer til at kontrollere, om den er fรฆrdig. Den indre temperatur skal nรฅ 165ยฐF (75ยฐC). Pรฅ denne mรฅde kan du sikre dig, at kyllingen er perfekt tilberedt, samtidig med at den holder den saftig.
โ FAQ
Her er fem ofte stillede spรธrgsmรฅl (FAQs), til opskriften pรฅ “Kylling med bacon, mozzarella og pesto”:
Ja, du kan erstatte mozzarella med andre oste som provolone, gouda eller endda cheddar. Husk, at smagen og smelte egenskaberne kan variere.
Denne ret passer godt sammen med en side af ristede grรธntsager, en frisk salat eller pasta. For en Lav-carb mulighed, overvej at servere den med dampet broccoli og/eller blomkรฅl.
Ja, du kan forberede kylling- og baconkombinationen pรฅ forhรฅnd og opbevare den i kรธleskabet. Bare opvarm den i ovnen inden servering for at sikre, at kyllingen er gennemvarmet, og osten er smeltet.
Absolut! Du kan bruge kalkunbacon i stedet for almindelig bacon for en fedtfattig mulighed. Derudover kan brug af fedtfattig mozzarella hjรฆlpe med at skรฆre ned pรฅ kalorier og fedt.
Du kan bruge butikskรธbt basilikumpesto, men hjemmelavet pesto er ogsรฅ en god mulighed. Eksperimenter gerne med forskellige typer pesto, sรฅsom soltรธrret tomat- eller spinatpesto, for et unikt smags-twist.

๐ Komplet opskrift med noter

Kyllingebryst med mozzarella og bacon
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- 1 Ildfast fad
Ingredienser
Kรธd
- 4 stk. kyllingebryster
- 1 spsk. smรธr (til stegning)
Grรธntsager
- 250 g champignons (skiver)
- 2 fed hvidlรธg (rives pรฅ rivejern)
- 1 stk. peberfrugt (tern)
- 1 stk. skalottelรธg (tern. Eller alm. lรธg)
Sauce
Fyld
- 2 pk mozzarella (frisk)
- 2 spsk. pesto (grรธn)
Tilbehรธr
- 400 g pasta (evt. fettucine)
Sรฅdan gรธr du
Kyllingebryst
- Tรฆnd ovnen pรฅ 220ยฐ skรฅnsom varmluft.
- Kom lidt olivenolie og smรธr pรฅ en glohed stegepande.
- Svits kyllingebryster hele vejen rundt, sรฅ de fรฅr lidt farve. Det tager ca. 4 til 5 minutter. Tag dem af varmen.
- Kyllingebrysterne skal nu have skรฅret et dybt snit ind i kรธdet pรฅ langs, som bagefter skal fyldes ost og pesto. Brug en lille skarp kniv eller evt. en hobbykniv.
- Kyllingebryster fyldes med mozzarella. Dryp og fordel pesto i osten. Til sidst krydres med salt og peber.
- Top med skiver af bacon. Tryk det godt fast.
- Skyl og skรฆr citron i skiver. Tag et ildfast fad og fordel citronskiver i hele bunden. Dรฆk fadet med folie eller et lรฅg. Sรฆt det ind i ovnen.
- Nรฅr det hele er ved at vรฆre fรฆrdigt, tages folien eller lรฅget af, og der grilles, sรฅ bacon bliver sprรธd.
Sauce
- Skyl og klargรธr grรธntsager, som anvist i ingredienslisten.
- Kom olien i en varm gryde og tilsรฆt grรธntsager, undtagen hvidlรธg. Brun grรธntsager.
- Tilsรฆt hvidlรธg og svits 1 minut mere.
- Hรฆld saften fra det ildfaste fad i gryden. Tilsรฆt flรธde. Krydr med salt og peber. Rรธr godt rundt. Smag pรฅ saucen og lad det simre.
- Kog pasta, som anvist pรฅ pakken.
Servering
- Retten serveres varm og med friskkogt pasta. Tilbyd evt. frisk salat og brรธd med smรธr til.
- Du kan ogsรฅ servere retten med pandestegte grรธntsager og spaghetti som vi gรธr.
Noter
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Bjรธrn Nielsen skriver
En de allerbedste retter med kylling. Fyldt kyllingebryst med bacon og mozzarella. Saftig og lรฆkker.