Kyllingebryst på bund af porrer og fløde
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Kyllingbryst på bund af porrer og fløde kan tilberedes hurtigt og nemt. Du får en dejlig cremet sauce som du kan tilsætte andre krydderier efter smag. Kom evt. friske karryblade i.
Ingredienser
- 1000 gram kyllingebryst (Kyllingefilet kan også bruges)
- 350 gram friske porrer
- 175 gram bacon i små stykker
- 1 dl. Frisk hvidvin
- ¼ liter piskefløde
- 50 gram revet ost
- Smør
- Citronsaft, frisk
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- Kogte ris
- Evt. flutes og frisk salat
Fremgangsmåde
- Skyl porrer i rindende koldt vand og fjern jord og skidt.
- Skær porrer i 1-2 cm skiver.
- Kom lidt olie på en pande og svits bacon til det får lidt farve.
- Tilsæt porrer og svits det hele et par minutter.
- Hæld vin og fløde over og varm det op under omrøring.
- Smag til med salt, citron og friskkværnet peber.
- Tag et ildfast fad og hæld det op. Det skal fylde ca. ¼ af fadet.
- Drys revet ost over og bland det lidt sammen.
- Fordel et par klatter smør over.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Sæt det ind midt i ovnen og giv retten ca. 30 minutter eller indtil kylling er gennemsteg og kødsaften er klar.
- Kog ris
- Tag nu kyllingebryster og brun dem i olie på en stegepande. De skal stadig føles spændstige, så pas på at de ikke steges tørre.
- Kom dem op i fadet inden servering.
Servering
- Kom ris på tallerken. Øs godt med sauce over og anret kyllingebryst på toppen. Drys evt. frisk kørvel eller lign. over.
- Anret evt. frisk salat og flutes til.
Prøv også kylling på bund af rodfrugter
Tips til Kyllingebryst på bund af porrer
- Du kan erstatte fløde med kokosmælk
Kommentarer
Ingen kommentarer