Kyllingelasagne med spinat og fløde
Til 4 personer
Lasagne som du kender den, men bare lidt lettere og lidt mere fedtfattigt, da vi bruger kylling.
En fremragende kyllingelasagne som du også kan lave, hvis du har lidt travlt, da den er nem at lave og enkel at tilberede.
Her får du meget smag og sund mad, selv om du har travlt en dag.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Kyllingelasagne med spinat:
- 500 g kyllingebryst eller kyllingefilet i små stykker
- Lasagneplader 20 stk
- 4oo gram frossen eller frisk spinat
- 1 ds. flådede tomater
- 1 løg
- ¼ liter piskefløde
- 1 spsk. paprika
- 1 rød chili, finthakket
- ½ tsk. cayennepeber
- ½ tsk. spidskommen
- Oregano og timian
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure
- Salt og friskkværnet peber
- 200 g revet ost
- Smør og Olivenolie
Fremgangsmåde Kyllingelasagne med spinat:
Skyl og hak den friske spinat. Bruger du frossen spinat, tør du spinaten op, og hakker den groft.
Steg kyllingestrimlerne gyldne i lidt smør og olie i en gryde.
Tilsæt paprika, cayennepeber, spidskommen, oregano og timian og svits det med i ca. 1 minut. Krydr med salt og peber.
Hæld det hele op i en skål og sæt det til side.
Hak løget og svits det sammen med chili, i fedtstoffet fra gryden, tilsæt evt. lidt ekstra olie.
Kom koncentreret tomatpure i gryden og rør rundt. Krydr med salt og peber.
Hæld tomaterne i gryden sammen med fløden og rør rundt.
Lad denne sauce koge i ca. 20 min, og smag den til med ekstra krydderier, hvis det er nødvendigt.
Tag et ovnfast fad og smør siderne i lidt smør.
Begynd med et lag tomatsauce og læg et lag lasagneplader ovenpå. Læg et lag spinat samt lidt kylling, og drys med ost.
Gentag processen mindst 4 gange, eller indtil du har mindst 4 lag med lasagneplader.
Slut med sauce og revet ost og lidt smørklatter.
Sæt kyllingelasagnen i ovnen ved 180 grader i ca. en ½ time på midterste rille.
Servering
Server kyllingelasagne med revet parmesanost og en god frisk salat. Evt. lidt syltet græskar
Prøv også vores Lakselasagne med spinat
Tips til Kyllingelasagne med spinat
Du kan tilsætte eller fjerne krydderier efter behov og smag.
Du kan også tilsætte oksekød og fjerne tilsvarende mængde kylling, så du får en lasagne af to slags kød.
Skriv en kommentar