Mexicansk kyllingelasagne
Giver en lasagne
Mexicansk lasagne er en nem og lækker ret, der kan forberedes dagen før. Her har vi lavet en lidt anderledes lasagne som er mexicansk inspireret, vi kalder den Mexicansk kyllingelasagne med chili. Server flutes med smør og en frisk salat til.
Af Min Madopskrift
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst eller filet i tynde strimler
- Bacon, skåret i små aflange stykker
- Olie
- lasagneplader 12 – 16 stk
- 1 pakke frossen spinat
- 2 ds. flåede hakkede tomater
- 1 stilk bladselleri
- 1 løg
- ¼ l. piskefløde
- 1 tsk. chilipulver eller frisk chili
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 spsk. paprika
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure
- salt,
- peber
- 200 g revet ost
- Smør
Tilbehør
- Frisk salat
- Flutes og smør
- Parmesanost
Fremgangsmåde
- Tø spinaten op i en dyb tallerken dagen før.
- Steg bacon gyldne på panden.
- Sæt til side.
- Steg kyllingstrimlerne til de er gyldne i stegefedtet fra bacon.
- Sæt til side.
- Skyl bladselleri og skær den i tynde stykker.
- Pil løget og hak det groft og svits det i lidt olie i en gryde sammen med bladselleri.
- Tilsæt alle krydderier og svits dem kort sammen med tomatpure.
- Kom tomaterne i gryden og kog det lidt ind.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt fløde.
- Lad det simre uden låg i 10 min.
- Tilsæt kyllingen.
- Smag på saucen, er den for stærk tilsættes ekstra fløde.
- Smag til med ekstra krydderier, evt. en god klat smør.
- Smør et ovnfast fad.
- Kom lidt sauce i bunden. Læg et lag lasagneplader ovenpå, derefter gentages processen, indtil du slutter af med sauce.
- Drys revet ost ovenpå. Evt. små klatter smør.
- Sættes ind midt i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil lasagnen er gylden og sprød.
- Kom bacon på toppen af lasagnen.
Servering
- Serveres med flutes og smør samt en frisk salat. Drys parmesanost over.
Tips til Mexicansk kyllingelasagne med chili
- Du kan erstatte fløde med mælk
- Du kan udelade spinat
Skriv en kommentar