Ovnstegt kylling
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Ovnstegt kylling med æbler, fennikel, honning, og æblejuice, er gourmetmad når det er bedst. Køb en billig kylling, gode grøntsager og tilbehør. For at få den rigtige gode smag fremhævet i denne ret, bør tilbehøret og grøntsagerne være af bedste kvalitet.
Ingredienser Ovnstegt kylling med æbler og fennikel:
- 1 kylling på ca. 1400 gram
- 1 stk. fennikel skåret i lange skiver
- 2 spsk. dijonsennep
- 3 økologiske søde danske æbler eller egne gemte æbler f.eks. rød aroma, skåret i både.
- 4 stk. økologiske gulerødder skåret i aflange skiver
- 4 skalotteløg eller 2 alm. Løg skåret i lange skiver
- 6 fed hvidløg
- Raps eller olivenolie
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. rosmarin
- 1 spsk. dansk koldrørt honning eller alm. Honning
- ½ liter ægte æblejuice (ikke lavet fra koncentrat) eller hjemmelavet æblesaft fra pressede æbler.
- 2 spsk. sød mango chutney (Vi anbefaler sweet mango chutney fra Mida´s til denne ret)
- 2 spsk. maizena mel
- 1 dl koldt vand
- Paprika
- Salt og peber
- Tilbehør:
- Kogte hvide ris med grøntsager
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Skær kyllingen ud i passende stykker. Smør dijonsennep på bagsiden af alle stykkerne. Dyp eller drys krydderierne over og vend stykkerne om, så forsiden vender opad.
Krydr med paprika, salt og peber.
Sæt til side.
Vask og skyld alle grøntsager. Skær frugt ud i både og grøntsager ud i skiver, som anvist i ingrediens listen. Hvidløg trykkes ud til hele fed hvidløg, og skallen fjernes.
Kom det hele i et ildfast fad og hæld olie i, som fordeles ved at røre det hel rundt med hænderne i skålen. Kom mango chutney i og fordel det.
Tag den gode hjemmelavede æblesaft eller juice og hæld det i.
Læg kyllingestykkerne ovenpå.
Kom fadet ind i ovnen og lad det simre i ca. 1 ½ time.
En halv time før kyllingen er færdig, tages kyllingestykkerne ud, og smøres ind i honning.
Tag fadet ud af oven og hæld nu stegevæsken fra og kom det i en lille saucegryde. Lav en saucejævning af maizenamel og vand. Kog det lidt op og jævn saucen med lidt af eller hele maizena meljævningen.
Saucen skal være til den tynde side. Slutresultatet er en flot blank og lidt transparent sauce.
Anret kyllingestykker på en tallerken med de ovnbagte grøntsager fra fadet og hæld saucen over risene.
Tips
Vent med at smøre kyllingestykker ind i honning til en halv time før de er færdige, ellers branker skindet på kyllingestykkerne.
Ovnstegt kylling med æbler og fennikel menu kan varieres med forskellige stykker kød og urter.
Kommentarer
Ingen kommentarer