Pad Thai med kylling er en thailandsk ret. Her får du grundopskriften, her tilsat kylling, men du kan udskifte kylling med f.eks. kalkun. Pad Thai kan laves på ca. en halv time og smager tilmed rigtig godt, har god næringsværdi og ligger “godt” i maven.
Opskrift med noter
Pad Thai med kylling og nudler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 250 gram kylling
- 1 pakke glasnudler
- 1 stk. Lime
- 1 stk. rød peber
- 1 tsk. stærk chilisauce
- 1 ½ spsk. fiskesauce
- 1 spsk. brun farin
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 3 cm ingefær
- 1 dl græskarkerner
- 1 spsk. sesamolie
- 150 gram sukkerærter
- 2 stk. forårsløg
- 25 gram peanuts (saltede)
Sådan gør du
- Kog nudler som anvist på posen.
- Skyl grøntsager.
- Tag en skål og pres saften fra limefrugt ned i skålen sammen med chilisauce, fiskesauce og farin og rør det sammen.
- Pil og skær løg i ringe.
- Pil og hak hvidløg og ingefær.
- Skær forårsløg i små stykker.
- Skær rød peber i strimler.
- Skær kylling i strimler og svits det gyldent under omrøring.
- Kom løget i og svits videre i et minut.
- Kom nu hvidløg og ingefær i og rør rundt.
- Hæld nudler på panden og vend det hele sammen.
- Hæld saucen over og vend det sammen med sukkerærter, forårsløg og peanuts.
- Tag af varmen og pynt evt. med koriander og lime skåret i både.
- Server en frisk salat til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også stegte nudler og grøntsager
Når det skal være nemt og hurtigt men alligevel sund aftensmad, er Pad thai med kylling et godt bud. Det smager meget bedre end man lige tror. Vi har lavet denne ret flere gange og vi er ret vilde med den, især når vi får uventede gæster der bliver og spiser Så laver vi maden mens vi snakker med gæsterne og “vupti” så er maden færdig.
Tips
- Du kan udskifte kylling med kalkun
- Du kan komme hakket koriander i retten
Kommentarer
Ingen kommentarer