Risotto med kylling
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Man kan blive helt afhængig af risotto, hvis man mestrer at lave den fra bunden. Det er sådan en ret, som egentlig er nem at lave, men som kan gå galt hvis man forcere tingene. En risotto skal laves med nænsomhed og råvarene skal i retten når de skal i. Det tog os de første fem risotto retter, før vi fandt rutinen, så giv endelig ikke op, for risotto er en af de retter som man længes efter at spise igen.
Ingredienser
- 800 gram kyllingebryst
- 8 dl. Hønsefond eller bouillon
- 4 dl arborio risottoris
- 2 dl tør hvidvin
- 1 løg
- 1 porre
- 1 stk. broccoli
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk. tørret chili
- ½ dl. Parmesanost
- ½ dl. Cremefraiche 38 %
- Smør
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- Lun hønsefond eller hønsebouillon op i en gryde.
- Skyl porre grundigt og skær den i tynde strimler.
- Pil og hak løget fint.
- Skær kyllingebryster ud i terninger og svits dem i lidt olie og smør i ca. fem minutter.
- Tilsæt derefter løg, porre og svits det i et minut.
- Hak hvidløg og chili fint og kom det i gryden og rør godt rundt.
- Kom ris ned i gryden og rør rundt indtil ris er fordelt godt i gryden og har suget lidt væske.
- Kom hvidvin i gryden og rør rundt. Lad vinen dampe lidt væk.
- Tilsæt nu den lune hønsefond eller hønsebouillon stille og roligt og lidt af gangen, mens du rører i gryden. Du må først tilsætte nyt væske når al væske er suget op af ris.
- Forsæt indtil ris ikke suger mere væske. Beregn 15 til 25 minutter til denne proces.
- Skyl broccoli grundigt og knæk den ud i små buketter og damp dem møre.
- Skær og knæk broccoli i små buketter og kom dem i gryden og rør rundt.
- Smag til med cremefraiche, salt og peber
- Rør godt rundt.
- Server straks og drys parmesanost på som pynt.
Prøv også risotto med skaldyr
Tips
- Pas på med chili, det må kun lige anes
- Hvidvin skal være tør
Kommentarer
Ingen kommentarer