Risotto med kylling
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Man kan blive helt afhรฆngig af risotto, hvis man mestrer at lave den fra bunden. Det er sรฅdan en ret, som egentlig er nem at lave, men som kan gรฅ galt hvis man forcere tingene. En risotto skal laves med nรฆnsomhed og rรฅvarene skal i retten nรฅr de skal i. Det tog os de fรธrste fem risotto retter, fรธr vi fandt rutinen, sรฅ giv endelig ikke op, for risotto er en af de retter som man lรฆnges efter at spise igen.
Ingredienser
- 800 gram kyllingebryst
- 8 dl. Hรธnsefond eller bouillon
- 4 dl arborio risottoris
- 2 dl tรธr hvidvin
- 1 lรธg
- 1 porre
- 1 stk. broccoli
- 2 fed hvidlรธg
- ยฝ tsk. tรธrret chili
- ยฝ dl. Parmesanost
- ยฝ dl. Cremefraiche 38 %
- Smรธr
- Olivenolie
Fremgangsmรฅde
- Lun hรธnsefond eller hรธnsebouillon op i en gryde.
- Skyl porre grundigt og skรฆr den i tynde strimler.
- Pil og hak lรธget fint.
- Skรฆr kyllingebryster ud i terninger og svits dem i lidt olie og smรธr i ca. fem minutter.
- Tilsรฆt derefter lรธg, porre og svits det i et minut.
- Hak hvidlรธg og chili fint og kom det i gryden og rรธr godt rundt.
- Kom ris ned i gryden og rรธr rundt indtil ris er fordelt godt i gryden og har suget lidt vรฆske.
- Kom hvidvin i gryden og rรธr rundt. Lad vinen dampe lidt vรฆk.
- Tilsรฆt nu den lune hรธnsefond eller hรธnsebouillon stille og roligt og lidt af gangen, mens du rรธrer i gryden. Du mรฅ fรธrst tilsรฆtte nyt vรฆske nรฅr al vรฆske er suget op af ris.
- Forsรฆt indtil ris ikke suger mere vรฆske. Beregn 15 til 25 minutter til denne proces.
- Skyl broccoli grundigt og knรฆk den ud i smรฅ buketter og damp dem mรธre.
- Skรฆr og knรฆk broccoli i smรฅ buketter og kom dem i gryden og rรธr rundt.
- Smag til med cremefraiche, salt og peber
- Rรธr godt rundt.
- Server straks og drys parmesanost pรฅ som pynt.
Prรธv ogsรฅ risotto med skaldyr
Tips
- Pas pรฅ med chili, det mรฅ kun lige anes
- Hvidvin skal vรฆre tรธr


















Kommentarer
Ingen kommentarer