Smørkylling
Opskrift til 4 personer
Af Min Madopskrift
Der er mange varianter af Smørkylling. Her får du vores version. Du kan godt udelade nogle krydderier hvis du ikke lige har dem i huset. Garam marsala, spidskommen og koriander er de krydderier som dominerer meget i denne menu, så pas på med at krydre for kraftigt med disse.
Ingredienser
- 1 hel fersk kylling
- 4 dl hønsefond eller hønsebouillon
- 2 dl. Fløde
- 1 Lime
- 2 tsk. garam marsala
- 6 stk. nelliker
- 1 spsk. korianderfrø stødt
- 2 cm ingefærrod, revet
- 6 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk. tørret chili
- 1 spsk. timian
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. kanel eller ½ stykke
- 1 tsk. sort kommenfrø
- 1 spsk. paprika.
- 5 hele kardemommekapsler
- 5 hele sorte peberkorn
- 2 tsk. salt
- 5 dl. Yoghurt naturel
- 2 dåser flåede tomater
- 2 løg, finthakket
- 50 g. smør, blødt
- Olivenolie
- 1 spsk. tørret bukkehornsblade (kasuri methi)
Pynt
- Frisk grøn koriander
Fremgangsmåde
- Tag kylling og skær den i 10 stykker.
- Pensl eller vend kylling i smør
- Bland alle krydderier godt sammen, undtagen tørrede bukkehornsblade og paprika.
- Vend alle kyllingestykkerne i krydderierne.
- Kom tomater og yoghurt i en skål og rør det sammen med paprika.
- Vend kyllingestykkerne ned i yoghurten og sæt det i køleskabet i 6 timer eller mere.
- Kom olie og smør på en stegepande med god varme.
- Løg i skiver svitses kort. Kom finthakket hvidløg og revet ingefær med i og svits videre i ca. et minut.
- Tages op af panden og sættes til side.
- Skru ned for varmen og kom kyllingestykkerne i en stegegryde med ny smør og olie og steg dem så de får farve i ca. 10 minutter.
- Kom resten af marinaden, løg og bukkehornsblade og kom det over kyllingestykker og hæld hønsebouillon ved og rør det hele godt sammen.
- Lad det simre under ¾ låg i ca. 40 minutter eller til saucen er reduceret til det halve.
- Smages herefter til med fløde, limesaft, salt og peber.
- Smelt smørret i en anden gryde og hæld det over kyllingen og rør rundt.
Servering og pynt
- Serveres med ris, frisk salat og pyntes med frisk koriander
Tips
- Du kan marinere kyllingen et helt døgn, hvis du ønsker en kraftigere smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer