• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Kylling og andet fjerkræ

    Tikka Masala med græsk yoghurt og ris

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

    Tikka masala

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Tikka masala er en opskrift der er vidt udbredt, og spises i rigtig mange lande. Retten har en speciel krydret smag mange godt kan lide. Der er meget smag i denne dejlige krydrede opskrift med kylling. Du kan udskifte kylling med kalkun hvis du gerne vil have andet fjerkræ end kylling. Hvis du vil få saucen til at smage helt specielt kan du tilsætte lidt ginger beer til saucen i stedet for vand.

    Prøv også Tikka masala ala Gordon Ramsay

    Gå til
    • Laves hele året
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Laves hele året

    Denne opskrift bruger vi tit og vi laver den hele året. Vi er ret glade for den specielle smag som denne opskrift har. Vi kan endda finde på, at hakke lidt frisk pebermynte sanket fra krydderurtebedet og drysse i retten inden servering.

    📋 Opskrift

    Tikka masala

    Tikka Masala med græsk yoghurt

    Opskrift på Tikka Masala med græsk yoghurt og ris.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    køletid 1 t
    Samlet tid 1 t 25 min
    Ret Kylling og andet fjerkræ
    Køkken Græsk
    Antal 3 Personer
    Kalorier 32 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser kylling i yoghurt

    • 600 gram kyllingebryst (eller filet.)
    • 1 dl græsk yoghurt
    • 1 tsk. salt
    • 1 tsk. gurkemeje
    • 2 tsk. garam masala
    • 4 fed hvidløg
    • 1 tsk. ingefær
    • ½ stk. frisk chili
    • 1 stk. Lime (saften)

    Ingredienser sauce

    • 2 stk. løg
    • 2 tsk. hvidløg (ca. 2 fed – finthakket)
    • 2 tsk. ingefær (finthakket)
    • 1 tsk. gurkemeje
    • 1 dåse koncentreret tomatpuré
    • 2 dl vand
    • 2 dl. æblesaft (kan erstattes med vand)
    • 1 dl piskefløde
    • 3 spsk. mandelmel
    • 1 tsk. salt
    • 2 spsk. olivenolie

    Ingredienser agurk salsa

    • 2 dl yoghurt
    • 1 stk. agurk (hakket i små stykker)
    • 1 Knivspids spidskommen
    • 2 spsk. limesaft
    • 1 tsk. salt

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde kylling i yoghurt

    • Kyllingebryst skæres i firkanter.
    • Kom alle ingredienser til kylling i yoghurt sammen i et ildfast fad og rør det sammen.
    • Sættes i køleskab og trækker et 1 time eller et par timer.
    • Tænd ovnen op på 220 grader og sæt fadet ind i ovnen.
    • Giv kylling ca. 20 minutter eller indtil kylling er gennemstegt.

    Fremgangsmåde sauce

    • Pil og hak løg og hvidløg.
    • Kom olien i en tykbundet gryde, og steg løg indtil de er gennemsigtige.
    • Kom tomatpuré i gryden og svits det sammen med løg.
    • Derefter tilsættes gurkemeje, hvidløg og ingefær mens der røres rundt.
    • Pres saften af 2 æbler og kom saften i gryden. (Kan erstattes af vand)
    • Tilsæt vand og mandelmel og rør sammen.
    • Lad saucen koge stille op og tilsæt så kyllingen inkl. al væden fra fad.
    • Smages til med fløde, salt og lime.

    Fremgangsmåde agurk salsa

    • Skræl evt. agurk og hak den i fine små firkanter på ca. 1 cm.
    • Kom terninger i en skål og hæld yoghurt over og rør rundt.
    • Smages til med spidskommen, limesaft og salt.
    • Kom det i køleskab i mindst en time så er konsistensen bedst.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 637kcal (32%) | Kulhydrater: 32g (11%) | Protein: 53g (106%) | Fedt: 33g (51%) | Mættet fedt: 12g (75%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 13g | Trans fedt: 1g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 17g (19%) | Vitamin A: 865IU (17%) | Vitamin C: 37mg (45%) | Calcium: 230mg (23%) | Jern: 3mg (17%)
    Keyword Tikka Masala med græsk yoghurt
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er 1 time og ca. 30 min. Opskrift til 3 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 600 gram kyllingebryst eller filet.
    • 1 dl græsk yoghurt 10 %
    • 1 tsk. salt
    • 1 tsk. gurkemeje
    • 2 tsk. garam masala
    • 4 fed hvidløg
    • 1 tsk. ingefær
    • ½ stk. frisk chili
    • 1 stk. Lime saften

    Ingredienser sauce

    • 2 stk. løg
    • 2 tsk. hvidløg ca. 2 fed – finthakket
    • 2 tsk. ingefær finthakket
    • 1 tsk. gurkemeje
    • 1 dåse koncentreret tomatpuré
    • 2 dl vand
    • 2 dl. presset æblesaft Kan erstattes med vand
    • 1 dl piskefløde
    • 3 spsk. mandelmel
    • 1 tsk. Salt
    • 2 spsk. Olivenolie

    Ingredienser agurk salsa

    • 2 dl yoghurt
    • 1 stk. agurk hakket i små stykker
    • 1 Knivspids spidskommen
    • 2 spsk. limesaft
    • 1 tsk. salt

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde kylling i yoghurt

    1. Kyllingebryst skæres i firkanter.
    2. Kom alle ingredienser til kylling i yoghurt sammen i et ildfast fad og rør det sammen.
    3. Sættes i køleskab og trækker 1 time eller et par timer.
    4. Tænd ovnen op på 220 grader og sæt fadet ind i ovnen.
    5. Giv kylling ca. 20 minutter eller indtil kylling er gennemstegt.

    Fremgangsmåde sauce

    1. Pil og hak løg og hvidløg.
    2. Kom olien i en tykbundet gryde, og steg løg indtil de er gennemsigtige.
    3. Kom tomatpuré i gryden og svits det sammen med løg.
    4. Derefter tilsættes gurkemeje, hvidløg og ingefær mens der røres rundt.
    5. Pres saften af 2 æbler og kom saften i gryden. (Kan erstattes af vand)
    6. Tilsæt vand og mandelmel og rør sammen.
    7. Lad saucen koge stille op og tilsæt så kyllingen inkl. al væden fra fad.
    8. Smages til med fløde, salt og lime.

    Fremgangsmåde agurk salsa

    1. Skræl evt. agurk og hak den i fine små firkanter på ca. 1 cm.
    2. Kom terninger i en skål og hæld yoghurt over og rør rundt.
    3. Smages til med spidskommen, limesaft og salt.
    4. Kom det i køleskab i mindst en time så er konsistensen bedst.

    🍽 Servering

    • Serveres evt. med friskhakket koriander

    💭❓ Tips og FAQ

    • Frisk salat og brød vil være godt som ekstra tilbehør

    ❓ FAQ

    Kan noget af retten laves i forvejen ?

    Ja, man kan lave kylling i yoghurt i forvejen, så det er klar, når retten skal tilberedes.

    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Risotto i Crock-pot med Svinemørbrad
    Honningæbler med karamelsauce »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Billig mad, Hovedretter, Kylling og andet fjerkræ Tags: Agurk, æbler, chili, fløde, Garam Masala, Græsk yoghurt, Gurkemeje, hvidløg, Ingefær, kylling, lime, løg, mandelmel, spidskommen, tomatpuré, yoghurt

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind