Lam noisette
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
En rigtig dejlig gryderet med lam. Jo længere tid retten simrer uden lam jo kraftige og afrundet bliver smagen. Lam noisette er en rigtig dejlig forårsbebuder, som også kan nydes om vinteren.
Ingredienser Lam noisette
- 8 stykker lammekød (f.eks. bov, kølle eller filet)
- 10 skalotteløg
- 8 fed hvidløg
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt timian
- 2 gulerødder
- 4 bladselleri
- 4 ansjosfileter
- 2 ½ dl. Rødvin
- 3 dl hønsebouillon
- 1 citron, økologisk
- ¼ liter piskefløde
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater
- 400 gram tørrede bønner
- Frisk kørvel eller timian til pynt
- Knivspids kanel
- Olivenolie
- Salt og peber
Tilbehør til Lam noisette
- Fettuccine eller kartoffelmos
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg fint og kom dem i skål med lidt olivenolie.
- Skyl rosmarin og træk blade af stængler.
- Stik hul flere steder i kød og fedtlaget på lam og stik hvidløg og rosmarin ind.
- Krydr med kanel, salt og peber.
- Kom lammekød op i en skål og lad det trække køligt i 4-6 timer.
- Klargør grøntsager (ikke hvidløg) og hak dem i små stykker.
- Tag en stor stegegryde og svits grøntsager i lidt olie.
- Tilsæt nu hvidløg, ansjoser og rør godt rundt.
- Tilsæt rødvin og hønsebouillon.
- Lad det koge lidt ind.
- Skær citron ud i fire stykker og kom den i gryden.
- Tilsæt tomater og resten af de friske krydderurter.
- Krydr med salt og peber.
- Lad det simre under låg i ca. 50 minutter.
- Tag en pande og svits 4 lammestykker af gangen indtil de har fået farve.
- Tænd ovnen op på 220 grader og fordel de gyldne noisetter af lam på en bageplade eller ildfast fad og giv dem ca. 15 minutter eller indtil de er gennemstegte.
- Fjern citronstykker.
- Tilsæt bønner og efter 10 minutter smages til med fløde, salt og peber.
- Ved servering pyntes med frisk kørvel eller frisk timian.
Prøv også lammeragout
Tips
Du kan evt. udelade fløde
Kommentarer
Ingen kommentarer