Hvis du er til lammekød, er lammeculotte en god smagsfuld og mør udskæring. Lammeculotte med rosmarinkartofler er god weekendmad der indeholder meget smag. En kraftig rødvin på ca. 14 % vil være et godt valg til denne lækre menu. Hvis du ikke ønsker, at lammeculotter skal være ovenpå ovnkartofler, kan disse tilberedes i et ovnfast fad ved siden af. De kan også steges på en stegepande, hvis man ønsker en god stegesmag.
Prøv også langtidsstegt lammekølle
Gå til
Opskrift med noter
Lammeculotte med rosmarinkartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 stk. lammeculotter
- 3 fed hvidløg
- 3 kviste rosmarin (frisk, evt. frisk timian)
- ½ stk. Citron (revet citronskal ubehandlet citron)
- 1 spsk. citronsaft (friskpresset )
- 2 spsk. Olivenolie (eller smør)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
Dampede grøntsager
- 300 g broccoli
- 300 g blomkål
- 4 stk. gulerødder
Sådan gør du
Fremgangsmåde lammeculotte:
- Krydr kødet med salt, peber, 1 fed knust hvidløg og 1 kvist rosmarin.
- Krydr med salt og peber og pensel med olivenolie eller smør.
- Vend det hele godt sammen.
- Læg kødet oven på kartoflerne og sæt fadet i ovnen. Det er meningen, at saft og kraft fra lammeculotte skal blande sig med kartofler.
- Steg det hele i ca. 20-25 min. ved 200°C (alm. ovn varme). Lad kødet hvile 10-20 min. indpakket i stanniol og bag imens kartoflerne færdige til de er gyldne.
Tilbehør
- Damp grøntsagerne.
Rosmarinkartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Klargør kartofler og skræl dem. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et ovnfast fad sammen med knust hvidløg, hakket rosmarin og lidt revet citronskal. Krydr med salt og peber.
- Riv lidt muskatnød over. Hæld fløden over og rør og vend det hele godt sammen.
- Fordel et par klatter smør over.
- Sæt fadet ind i en 220 grader varm ovn og giv dem ca. 40 minutter eller indtil det hele er gyldent.
Servering
- Skær kødet i skiver på tværs af kød fibrene.
- Drys kartoflerne med flagesalt, hakket persille eller friskhakket rosmarin eller timian og server straks.
- Fordel og pynt med lidt sorte oliven.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 40 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser lammeculotte:
- 2 stk. lammeculotter
- 3 fed hvidløg
- 3 kviste rosmarin (frisk, evt. frisk timian)
- ½ stk. Citron (revet citronskal ubehandlet citron)
- 1 spsk. citronsaft (2friskpresset )
- 2 spsk. Olivenolie (eller smør)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
Rosmarinkartofler
Dampede grøntsager
- 300 g broccoli
- 300 g blomkål
- 4 stk. gulerødder
🥬Pynt
- 50 g små sorte oliven
- 2 spsk. persille (frisk grofthakket bredbladet. Evt. timian)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde lammeculotte:
- Krydr kødet med salt, peber, 1 fed knust hvidløg og 1 kvist rosmarin.
- Krydr med salt og peber og pensel med olivenolie eller smør.
- Vend det hele godt sammen.
- Læg kødet oven på kartoflerne og sæt fadet i ovnen. Det er meningen, at saft og kraft fra lammeculotte skal blande sig med kartofler.
- Steg det hele i ca. 20-25 min. ved 200°C (alm. ovn varme). Lad kødet hvile 10-20 min. indpakket i stanniol og bag imens kartoflerne færdige til de er gyldne.
Rosmarinkartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Klargør kartofler og skræl dem. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et ovnfast fad sammen med knust hvidløg, hakket rosmarin og lidt revet citronskal. Krydr med salt og peber.
- Riv lidt muskatnød over. Hæld fløden over og rør og vend det hele godt sammen.
- Fordel et par klatter smør over.
- Sæt fadet ind i en 220 grader varm ovn og giv dem ca. 40 minutter eller indtil det hele er gyldent.
🥗Tilbehør
- Damp grøntsagerne og hold øje med kartoflerne i ovnen.
🍽Servering
- Skær kødet i skiver på tværs af kød fibrene.
- Drys kartoflerne med flagesalt, hakket persille eller friskhakket rosmarin eller timian og server straks.
- Fordel og pynt med lidt sorte oliven.
Kommentarer
Ingen kommentarer