Hvis du er til lammekød, er lammeculotte en god smagsfuld og mør udskæring. Lammeculotte med rosmarinkartofler er god weekendmad der indeholder meget smag. En kraftig rødvin på ca. 14 % vil være et godt valg til denne lækre menu. Hvis du ikke ønsker, at lammeculotter skal være ovenpå ovnkartofler, kan disse tilberedes i et ovnfast fad ved siden af. De kan også steges på en stegepande, hvis man ønsker en god stegesmag.
Prøv også langtidsstegt lammekølle
Gå til
📋 Opskrift med noter
Lammeculotte med rosmarinkartofler
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
- 2 stk. lammeculotter
- 3 fed hvidløg
- 3 kviste rosmarin (frisk, evt. frisk timian)
- ½ stk. Citron (revet citronskal ubehandlet citron)
- 1 spsk. citronsaft (friskpresset )
- 2 spsk. Olivenolie (eller smør)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
Dampede grøntsager
- 300 g broccoli
- 300 g blomkål
- 4 stk. gulerødder
Sådan gør du
Fremgangsmåde lammeculotte:
- Krydr kødet med salt, peber, 1 fed knust hvidløg og 1 kvist rosmarin.
- Krydr med salt og peber og pensel med olivenolie eller smør.
- Vend det hele godt sammen.
- Læg kødet oven på kartoflerne og sæt fadet i ovnen. Det er meningen, at saft og kraft fra lammeculotte skal blande sig med kartofler.
- Steg det hele i ca. 20-25 min. ved 200°C (alm. ovn varme). Lad kødet hvile 10-20 min. indpakket i stanniol og bag imens kartoflerne færdige til de er gyldne.
Tilbehør
- Damp grøntsagerne.
Rosmarinkartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Klargør kartofler og skræl dem. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et ovnfast fad sammen med knust hvidløg, hakket rosmarin og lidt revet citronskal. Krydr med salt og peber.
- Riv lidt muskatnød over. Hæld fløden over og rør og vend det hele godt sammen.
- Fordel et par klatter smør over.
- Sæt fadet ind i en 220 grader varm ovn og giv dem ca. 40 minutter eller indtil det hele er gyldent.
Servering
- Skær kødet i skiver på tværs af kød fibrene.
- Drys kartoflerne med flagesalt, hakket persille eller friskhakket rosmarin eller timian og server straks.
- Fordel og pynt med lidt sorte oliven.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 40 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser lammeculotte:
- 2 stk. lammeculotter
- 3 fed hvidløg
- 3 kviste rosmarin (frisk, evt. frisk timian)
- ½ stk. Citron (revet citronskal ubehandlet citron)
- 1 spsk. citronsaft (2friskpresset )
- 2 spsk. Olivenolie (eller smør)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
Rosmarinkartofler
Dampede grøntsager
- 300 g broccoli
- 300 g blomkål
- 4 stk. gulerødder
🥬Pynt
- 50 g små sorte oliven
- 2 spsk. persille (frisk grofthakket bredbladet. Evt. timian)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde lammeculotte:
- Krydr kødet med salt, peber, 1 fed knust hvidløg og 1 kvist rosmarin.
- Krydr med salt og peber og pensel med olivenolie eller smør.
- Vend det hele godt sammen.
- Læg kødet oven på kartoflerne og sæt fadet i ovnen. Det er meningen, at saft og kraft fra lammeculotte skal blande sig med kartofler.
- Steg det hele i ca. 20-25 min. ved 200°C (alm. ovn varme). Lad kødet hvile 10-20 min. indpakket i stanniol og bag imens kartoflerne færdige til de er gyldne.
Rosmarinkartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Klargør kartofler og skræl dem. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et ovnfast fad sammen med knust hvidløg, hakket rosmarin og lidt revet citronskal. Krydr med salt og peber.
- Riv lidt muskatnød over. Hæld fløden over og rør og vend det hele godt sammen.
- Fordel et par klatter smør over.
- Sæt fadet ind i en 220 grader varm ovn og giv dem ca. 40 minutter eller indtil det hele er gyldent.
🥗Tilbehør
- Damp grøntsagerne og hold øje med kartoflerne i ovnen.
🍽Servering
- Skær kødet i skiver på tværs af kød fibrene.
- Drys kartoflerne med flagesalt, hakket persille eller friskhakket rosmarin eller timian og server straks.
- Fordel og pynt med lidt sorte oliven.
Kommentarer
Ingen kommentarer