Lammeragout
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Lammeragout Provencalsk er en af vore bedste opskrifter hvis man elsker lammekød. Lammekød er noget af det bedste og sundeste kød med masser af smag, man kan købe, da lam går frit og spiser naturlig vegetation.
Ingredienser Lammeragout Provencalsk
- 1 lammekølle eller lammefilet
- 2 løg
- Olivenolie og smør
- 2 hele hvidløg
- 1 økologisk citron
- 1 bundt frisk rosmarin
- 1 bundt frisk timian
- 1 chili
- 1 gulerod
- 2 dl god rødvin
- 1 dl bouillon
- 1 courgette
- Salt og peber
Fremgangsmåde Lammeragout Provencalsk
- Tag alle fed ud af hvidløg og pil og hak enden væk.
- Kom dem i kogende vand og fjern gyden fra varmen straks.
- Tag hvidløgsfed op, smid vandet ud og hæld nyt frisk vand i og kom fed i gryden igen.
- Lad dem simre på laveste blus til de er møre eller i ca. 15 minutter.
- Tag dem op af vandet og mos dem.
- Du kan også bage hvidløgsfed i oven med skal og tage dem ud af ovnen når de er møre og derefter mose dem.
- Udben lammekøllen og skær kødet i små stykker på 1.5 cm.
- Pil løg, gulerod og hak dem groft.
- Kom olie og smør i en gryde og brun kødet.
- Tilsæt løg og krydr med salt og peber.
- Kom rødvin og bouillon i gryden.
- Rosmarin og timiankviste bindes sammen og kommes i gryden.
- Kom de mosede hvidløg i gryden og rør godt rundt.
- Sænk varmen og kom låg på gryden i en lille time eller indtil kødet er mørt.
- Skyl og skær courgetten i små terninger og kog den med de sidste 10 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Kog ris.
- Skyl chili og hak den fint.
- Anret chili i en skål for sig selv, så det kan tilsættes hver portion efter smag. Det samme med ris.
- Nyd et godt glas rødvin til.
Prøv også lammekølle Provencale
Tips
Du kan bruge både fersk og frossen lam
Kommentarer
Ingen kommentarer