Langtidsstegt lammekølle og rodfrugter i fad
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Langtidsstegt lammekølle af fersk kød, er et meget velsmagende menu at servere, hvor du tilmed er sikker på, at kødet er super mørt, som tit kan være problemet med oksekød.
Lammekølle med rosmarin er en klassiker, og kødet smager ikke så meget af lam, som mere fedtfyldte stykker kan gøre.
Ingredienser lammekølle:
- 1 stor frisk lammekølle uden nøgleben på ca. 2 kg.
- 2 store friske kviste rosmarin
- 4 fed hvidløg, finthakket
- Groft salt og kværnet peber
Ingredienser rodfrugter i fad:
- 3.5 kg. Rodfrugter, af dem bør være ca. 1 kg kartofler, f. eks:
- 1 kg. kartofler
- 2 stk. løg
- 4 stk. gulerødder
- 2 stk. Porer
- 2 stk. Rødbeder
- 2 stk. persillerod
- 2 stk. pastinak
- Knoldselleri
- Salt/peber
- Olie
Væde til rodfrugter:
- 2 dl hvidvin
- ¼ l fløde
Dip til lammekød:
- Whisky sauce
Tilbehør:
- Brød, smør, frisk rosmarin, finthakket
Fremgangsmåde:
- Læg lammekøllen i et ovnfast fad og gnid den med olie, salt og peber.
- Lav nogle små snit og stik rosmarin og hvidløg ind i køllen. Gnid den ind i hvidløg og sæt den på en rist.
- Giv den ca. 200 grader i 30 min.
- Skru ned til 150 grader.
- Rens urter og rodfrugter. Skær rodfrugter i små stykker. Skær porer i 2 cm stykker. Løg pilles og skæres i halve ringe.
- Kartofler skæres i lidt grove mundrette stykker.
- Kom det i en stor bradepande.
- Vend det hele i lidt olivenolie, salt og peber. Kom hvidvinen over.
- Når lammekølle har fået 1 ½ time i alt, tages den ud af ovnen.
- Læg nu lammekølle direkte på risten.
- Hæld stegesky fra ildfast fad over rodfrugter og lammekølle.
- Sæt bradepande med kartofler og rodfrugter under risten med lammekøllen.
- Steg det hele ved 150° i ca. 1 ½ time.
- Tilsæt fløden til rodfrugterne, og tilsæt mere, evt. mælk, hvis de steger tørre.
- Giv evt. lammekølle grill de sidste minutter, så den får mere farve.
- Skær køllen i skiver og server med rodfrugter.
- Tilbyd evt. også en whiskysauce til at dyppe kødet i.
Prøv også lammekølle på rottiserie
Tips
- Husk at pensle kødet ind i mellem
Kommentarer
Ingen kommentarer