Pitabrød med Shawarma af lamme eller oksekød
Til 4 personer
Traditionel Shawarma laves af lammekød, men du kan sagtens lave shawarma af oksekød.
Shawarma er stærkt krydret mad, med masser af salat og dressing til.
Ønsker du din shawarma skal være ekstra stærk, er chilidressing et must.
Af Min madopskrift
- Pitabrød med Shawarma er fastfood til den krydrede og stærke side.
Ingredienser Pitabrød med Shawarma
- 600 gram skært lammekød eller mørt oksekød (f.eks. Oksetyksteg)
- 8 pitabrød
- 1 Icebergsalat
- 1 løg, skåret i tynde ringe
- 1 Agurk, skåret i skrå skiver
- Små cherrytomater ( Kan udelades)
Fremgangsmåde Pitabrød med Shawarma
Se opskrift på hjemmelavet pitabrød her
Ingredienser Marinade
Marinade
- 4 dl græsk yoghurt
- 2 fed presset hvidløg
Krydderier til Marinade
- Knivspids friskkværnet peber
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt allehånde
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. revet og stødt muskat
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. ras el hanout (Marokkansk krydderi)
- Saften af ½ citron
Ingredienser Cremefraiche dressing
- 1 dl mayonnaise
- 2 dl creme fraiche 38 %
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. Dansk honning
- Frisk citronsaft
- Finthakket forårsløg
Fremgangsmåde Cremefraiche dressing
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
Ingredienser Chili sauce
- 1 løg
- 1 dåse flåede tomater
- 1 rød peber
- 1 rød chili (gerne jalapeno)
- Chilipulver
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- ½ tsk. cayennepeber
- ½ tsk. Salt
- ¼ tsk. ras el hanout
- Friskkværnet peber
- Honning eller brun farin
- Olivenolie
- Æblecidereddike eller citronsaft
Fremgangsmåde Chili sauce
Kom løg, rød peber, rød chili (med kerner) og hvidløg i en minihakker eller blender og hak det fint.
Tag en stegepande eller tykbundet gryde og kom olivenolie på og svits det ved middel kraftig varme i ca. 1 minut.
Skrue ned for varmen og kom tomatpuré ned i og rør det med ind.
Hæld flåede tomater ned til det hele og rør rundt mens det koger lidt ind.
Skru ned på lavt blus og lad det simre i ca. 10 minutter.
Smag nu til med krydderier, honning og æblecidereddike eller citronsaft.
Fremgangsmåde Pitabrød med Shawarma
Se kødet efter for sener og fedt og skær det væk.
Skær kødet i små, aflange strimler og læg dem i en dyb tallerken.
Rør marinaden sammen af ingredienserne og smag den til.
Læg kødet i marinaden og massér marinaden godt ind i kødet.
Kom en pose over og sæt det i køleskabet og lad det trække i min. 4 timer gerne til næste dag.
Tag en stor stegepande, og steg kødet på kraftig varme til kødet er mørt og gennemstegt.
Sæt det til side og kom nu folie over panden så det holder sig varmt til det skal i pitabrødene.
Imens kødet steger lunes pitabrød i ovnen.
Servering
Kom fintsnittet icebergsalat, løgringe og agurkeskiver, Evt. cherrytomater i bunden af hvert flækket pitabrød.
Kom et lag kød over.
Krydr med et lag cremefraiche dressing.
Gentag denne fremgangsmåde til pitabrødet er fyldt op.
Ønskes der chilisauce, fordeles den forsigtigt i pitabrødet.
Prøv også opskrift på falafel
Tips til Pitabrød med Shawarma
Du kan købe både frosne og friske pitabrød i god kvalitet i supermarkeder og special butikker.
Skriv en kommentar