Shish kebab
Til 8 personer
Af Min Madopskrift
Hvis du vil servere mad til de unge, skal du servere shish kebab i pitabrød eller fladbrød. Denne tyrkiske menu er dejligt krydret og passer perfekt til frisk salat. Lav dem selv eller køb pitabrød eller fladbrød af god kvalitet. Snit Iceberg salat, agurk, rødkål og bland det med et spyd shish kebab og kom lidt dressing over.
Ingredienser
- 1 kg. Lammekød (Lammekølle eller lig.)
- 3 stk. Peberfrugter
- 400 gram små tomater
- 10 små skalotteløg eller stort løg skåret i grove stykker
Marinade
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk. paprika
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. stødt chili
- 2 spsk. citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. persille
- 1 tsk. oregano
- Salt og peber
Chili olie
- 1 spsk. chili blanding med hele frø
- 1 spsk. tomatpure
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 knivspids spidskommen
- 1 knivspids koriander
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- 1 ½ dl. Olivenolie
Fremgangsmåde kebab
- Skyl og hak persille.
- Pil hvidløg og hak det meget fint.
- Bland alle ingredienser til marinaden sammen i en skål.
- Skær lammekød i stykker på ca. 2 x 2 cm.
- Kom lammekødet i marinaden og vend kødet grundigt i marinaden og sæt det på køl i 24 timer. Vend det ind i mellem. Husk at dække skålen til, da det afgiver duft til hele køleskabet.
- Pil skalotteløg og kog dem møre i ca. fem minutter ved svag varme.
- Skyl peberfrugt grundigt og skær dem i 3 x 3 cm. Stykker.
- Skyl tomater.
- Tag en pind eller spyd og kom nu lammekød, peberfrugt, løg og tomater på.
- Lav de spyd du kan og grill dem over indirekte varme. Det bedste er, hvis du bruger et rotisseri, da det drejer rundt hele tiden. Ellers må du vende spyd manuelt indtil de er færdige.
- Pensl spyd med marinaden mens de er på grillen flere gange.
Servering
- Kom fyldet i et pitabrød med revet salat og dryp chilidressing over.
Fremgangsmåde chili olie
- Varm olie og chiliflager op i en lille tykbundet gryde.
- Kom resten af ingredienserne i og varm det op.
- Hæld den afkølede chili olie på flaske og lad den trække et par timer, inden du bruger af den
Tips
- Bruger du træspyd, skal de lægges mindst en time i vand, så de ikke brænder i stykker
- Hjemmelavet chili olie kan kun holde sig et par dage i køleskab og skal derefter kasseres
- Du kan erstatte lammekød med kylling og peberfrugt med f.eks. Squash
Kommentarer
Ingen kommentarer