Kalvecuvette langtidsstegt med kartofler i flødesauce
Til 4 personer
Vi langtidssteger kalvecuvette, men du kan godt afkorte tiden i ovnen ved at sætte temperaturen op.
Vi lader vores kalvecuvette trække uden for ovnen i to omgange, for at få en mør steg og mere smag af timian som muligt.
Kalvekød bliver ikke så rødt som oksekød, så pas på med at give stegen for høj temperatur.
Det er meget sværere, at langtidsstege en lille steg, da kernetemperaturen nås meget hurtigt.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Kalvecuvette med kartofler i flødesauce:
- Ca. 800 g kalvecuvette
- 2 spsk. smør
- Timian
- Rosmarin
- ½ tsk. Cayennepeber
- Salt og peber
- 2 fed hvidløg
Tilbehør
- 1200 gram kartofler
- ¾ l fløde
- 1 dl. Rismælk (Kan udelades) eller alm mælk
- 2 spsk. Ostesauce
- Whisky
- Rosmarin
- Smør
- Evt. lidt revet muskatnød
- Frisk salat eller kogte grøntsager
Kartofler i flødesauce – sådan gør du:
Kartofler og kød skal ind i ovnen samtidigt, så begynd med kartoflerne.
Skæl dem og snit dem fint på tværs, som ved hasselback kartofler.
Kom dem i et ildfast fad.
Kom fløde i fadet og vend kartoflerne godt i fløden.
Kom evt. lidt rismælk med. (Giver sødme og smag)´. Kan sagtens udelades. Ellers fortyndes med mælk efter behov, så kartofler bliver dækket halvt.
Kom ostesauce over kartofler.
Kom lidt god whisky i fadet, gerne Tullamore dew. (Kan udelades)
Krydr med rosmarin, cayennepeber, salt og friskkværnet peber.
Sæt det øverst i ovnen.
Under stegetiden overhældes kartofler med flødesauce ind imellem, så de ikke tørrer ud i toppen.
Kalvecuvette – sådan gør du
Kalvecuvette ses efter for hinder som sidder på oversiden. Skær hinden af med en skarp kniv, ellers bliver din cuvette sej.
Rids fedtkanten på tværs 6 til 8 steder og ca. 1 cm. Ned igennem kødet.
Kom en klat smør i hvert hul.
Pres hvidløg og smør det godt ud over hele stegen og ned i de dybe snit.
Krydr med timian, rosmarin, salt og friskkværnet peber.
Nu kan du vælge at brune kødet på alle sider i lidt smør i en stor gryde, eller sætte stegen direkte ind i ovnen.
Vi bruner vores til sidst, fremgangsmåden er en smagssag.
Kom kalvecuvette i et ovnfast fad.
Steg din kalvecuvette og kartofler ved 80 grader i ca. en time.
Tag kalvecuvetten ud, og lad den hvile en halv time.
Skrue ovnen op på 150 grader, så kartofler kan åbne sig og få varme. Husk at overhæld kartofler med fløden.
Sæt kalvecuvetten ind igen og skrue varmen ned på 100 grader.
Når temperaturen nærmer sig de 55 grader i kalvecuvetten, skal du tage den ud og hvile igen.
Nu skruer du varmen op på 220 grader og bager dine kartofler næsten færdige og til de har fået farve.
Sæt dem derefter nederst i ovnen.
Nu sættes kalvecuvetten ind øverst, og steges færdig ved 220 grader til kernetemperaturen er 62°. Og den er brun og sprød.
Hvis du ikke har brunet dit steg fra begyndelsen, skal du grille den i et par min, så den bliver sprød på toppen.
Server kødet straks.
Servering
Server din kalvecuvette med bagte kartofler, flødesaucen og frisk salat til.
Hæld lidt af flødesaucen over kartofler og ud og tallerken, så der er noget at dyppe kartoflerne og kødet i.
Lav en god marinade til den friske salat eller damp dine favorit grøntsager og server det til
Prøv også vores langtidsstegt cuvette roast opskrift
Tips til Kalvecuvette med kartofler i flødesauce
Ostesauce er en blød sauce som ikke brænder fast. Du kan dog bruge smelteost i stedet for.
Kommentarer
Ingen kommentarer