• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Min Madopskrift

Klassiske madopskrifter og de bedste nye. Min madopskrift er din madopskrift online

  • Forside
  • Madopskrifter
    • Madopskrift index
    • Hurtig aftensmad
  • Artikler
  • Om
  • Kontakt
  • Log ind
    • Recover Password
    • Min Profil
    • Mine madopskrifter
  • Opret ny bruger
  • Tilføj madopskrift
  • Nyhedsbrev
  • Nav Social Menu




Langtidsstegt kylling med fyld

24. februar 2014 By Bjørn Nielsen 2 kommentarer

Langtidsstegt kylling
5/5 (1)

Langtidsstegt kylling med dampede grøntsager

Af Min Madopskrift

Til 4 personer

 

Langtidsstegt kylling
Langtidsstegt kylling med fyld og hvidvin. Dejlig krydret kylling

Langtidstegning af kylling skal ikke forveksles med de tørre kyllinger som hænger i varmeskabe og snurrer rundt.

De smager også udmærket men, ved langtidsstegning, bevarer kyllingen mere af saften og kraften.

Når man langtidssteger, kan kernetemperaturen i kyllingen sænkes, da batterier nemmere fjernes ved denne metode. Vi anbefaler dog stadig en kernetemperatur på ca. 70 grader i kyllingen inden den spises.

Langtidsstegning er en nem måde at tilberede maden på. Hvis man ønsker kartofler som tilbehør, lægges kartoflerne ind sammen med kyllingen i bradepanden.

Man kan sagtens servere ris til langtidsstegt kylling, og bruge stegevæsken til sauce, som hældes over risene.

Ingredienser Langtidsstegt kylling:

  • 1 stor kylling på ca. 1400 gram eller mere
  • 2 spsk. blødt smør eller olie
  • 800 gram kg små kartofler
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 dl kyllingefond eller bouillon
  • 1 spsk. paprika
  • 2 spsk. sød mango chutney (Vi anbefaler sweet mango chutney fra Mida´s til denne ret)
  • Salt og peber
  • Honning
  • 2 spsk. maizena mel

Fyld:

  • 2 økologiske æbler
  • 2 rødløg skåret i både eller 6 stk. skalotteløg
  • 2 kviste frisk rosmarin eller 1 spsk. tørret.
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. balsamico eddike

Tilbehør til Langtidsstegt kylling:

Kartofler og dampede grøntsager.

Fremgangsmåde fyld:

Pil løg og hvidløg og skær og hak dem fint. Tag kernehuset ud af æbler og skær dem grove tern. Kom lidt balsamico eddike i og mango chutney. Derefter blandes det sammen i en skål.

Fremgangsmåde langtidsstegt kylling:

Tag et stort ildfast fad eller brug bradepanden.

Kyllingen krydres indvendigt og udvendigt med paprika, salt og peber. Fyld den op med æbleblandingen. Brug en kødnål eller bomuldssnor til at lukke kyllingen bagtil.

Smør nu din kylling ind i blødt smør eller olie, og krydr evt. lidt igen.

Kom hvidvin og fond op i bradepanden.

Tænd ovnen op på 80 grader.

Kom stegetermometeret i brystet, hvor det er tykkest og sæt temperaturen i et elektronisk stegetermometer til 70 grader.

Eller hold selv øje med, når kernetemperaturen i kyllingen er 70 grader.

Regn med at kyllingen skal have cirka 2 timer.

Kom kartoflerne ind i ovnen sammen med.

Vigtigt: Vend kyllingen flere gange mens den er i ovnen, så kødsaften fordeles i hele kyllingen.

Når kernetemperaturen i kyllingen er 60 grader, smører du honning på og skruer du op på 220 grader, for at brune kyllingen.

Kom evt. folie eller bagepapir over kyllingen hvis den bliver for mørk.

Hold øje med dit stegetermometer. Når kernetemperaturen er 70 grader, tager du kyllingen ud af ovnen, og lader den hvile indpakket i folie i ca. 30 minutter, så kødsaften kan samle sig.

Kødsaften skal være helt klar men kyllingen må gerne være lidt rosafarvet.

Tag fadet ud af oven og hæld nu stegevæsken fra og kom det i en lille saucegryde. Lav en saucejævning af maizenamel og vand. Kog det lidt op og jævn saucen med lidt af eller hele maizena meljævningen.

Imens forberedes tilbehøret. Damp grøntsagerne og lav en sauce af stegeskyen.

Parter kyllingen.

Server langtidsstegt kylling med ovnbagte kartofler, dampede grøntsager og sauce. Kom lidt af fyldet i en skål og tilbyd det også, da det smager ganske godt.

Server en god kølig hvidvin til.

Tips

Kyllingen skal vendes under stegningen i ovnen mindst 4 gange, ellers risikerer du at kyllingen bliver tør i toppen og våd i bunden.

Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Langtidsstegt kylling med fyld
Udgivet den:
2014-02-24
Forberedelsestid:
15M
Kogetid:
2H30M
Totaltid
2H45M
Rating:
3.51star1star1star1stargray Based on 32 Review(s)

Skrevet i: Alle Opskrifter, Langtidsstegning Tags: Langtidsstegt kylling med dampede grøntsager, Langtidsstegt kylling med fyld

Om Bjørn Nielsen

Bjørn Nielsen har en overbevisning om, at mad bør være et sundt, enkelt og velsmagende samlingspunkt for familien. Du kan følge Bjørn og Min Madopskrift på Facebook,Instagram,Twitter,Bloglovin, og Pinterest.

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift
  • Nyhedsbrev


    Næste Artikel (Byg din egen pizzaovn)
    Gode tilbud og konkurrencer
    Tilmeld dig, vi udsender kun når der er nyt.

    Tilføj din Email Adresse

Du kan dele og udskrive opskriften herunder

Nogle af de populæreste opskrifter herunder

Arkiver

« Lakseruller og tunmousse ruller
Tunmousse klassisk opskrift »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Allan Hundebøll

    26. januar 2017 ved 16:18

    Er fonden købt færdig eller skal man selv lave den??

    Svar
  2. Bjørn Nielsen

    26. januar 2017 ved 20:29

    Hej Allan
    Du kan sagtens bruge en færdiglavet købt fond. Laver man fonden selv, ved man så bare hvad der er i fonden 🙂

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Log ind

Bjørn Nielsen – Min Madopskrift

Hej, mit navn er Bjørn Nielsen.

Jeg bor på Fyn og i Odense. Alligevel, bor jeg midt i naturen med en å i min have. Vi går meget op i sundhed og god livsstil i vores familie.

Min Madopskrift er en livsstils blog om: mad, gør det selv projekter (Bygning af pizzaovn, rygeovn med mere.), motion, blomster, haven, fisketure, naturture og oplevelser på vores rejser i Europa.

Læs mere her


Copyright © 2018 · minmadopskrift.dk · Log ind

Websiden anvender cookies Mere info