Langtidsstegt kylling med dampede grรธntsager
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Langtidstegning af kylling skal ikke forveksles med de tรธrre kyllinger som hรฆnger i varmeskabe og snurrer rundt.
De smager ogsรฅ udmรฆrket men, ved langtidsstegning, bevarer kyllingen mere af saften og kraften.
Nรฅr man langtidssteger, kan kernetemperaturen i kyllingen sรฆnkes, da batterier nemmere fjernes ved denne metode. Vi anbefaler dog stadig en kernetemperatur pรฅ ca. 70 grader i kyllingen inden den spises.
Langtidsstegning er en nem mรฅde at tilberede maden pรฅ. Hvis man รธnsker kartofler som tilbehรธr, lรฆgges kartoflerne ind sammen med kyllingen i bradepanden.
Man kan sagtens servere ris til langtidsstegt kylling, og bruge stegevรฆsken til sauce, som hรฆldes over risene.
Ingredienser Langtidsstegt kylling:
- 1 stor kylling pรฅ ca. 1400 gram eller mere
- 2 spsk. blรธdt smรธr eller olie
- 800 gram kg smรฅ kartofler
- 2 dl tรธr hvidvin
- 1 dl kyllingefond eller bouillon
- 1 spsk. paprika
- 2 spsk. sรธd mango chutney (Vi anbefaler sweet mango chutney fra Midaยดs til denne ret)
- Salt og peber
- Honning
- 2 spsk. maizena mel
Fyld:
- 2 รธkologiske รฆbler
- 2 rรธdlรธg skรฅret i bรฅde eller 6 stk. skalottelรธg
- 2 kviste frisk rosmarin eller 1 spsk. tรธrret.
- 4 fed hvidlรธg
- 1 spsk. balsamico eddike
Tilbehรธr til Langtidsstegt kylling:
Kartofler og dampede grรธntsager.
Fremgangsmรฅde fyld:
Pil lรธg og hvidlรธg og skรฆr og hak dem fint. Tag kernehuset ud af รฆbler og skรฆr dem grove tern. Kom lidt balsamico eddike i og mango chutney. Derefter blandes det sammen i en skรฅl.
Fremgangsmรฅde langtidsstegt kylling:
Tag et stort ildfast fad eller brug bradepanden.
Kyllingen krydres indvendigt og udvendigt med paprika, salt og peber. Fyld den op med รฆbleblandingen. Brug en kรธdnรฅl eller bomuldssnor til at lukke kyllingen bagtil.
Smรธr nu din kylling ind i blรธdt smรธr eller olie, og krydr evt. lidt igen.
Kom hvidvin og fond op i bradepanden.
Tรฆnd ovnen op pรฅ 80 grader.
Kom stegetermometeret i brystet, hvor det er tykkest og sรฆt temperaturen i et elektronisk stegetermometer til 70 grader.
Eller hold selv รธje med, nรฅr kernetemperaturen i kyllingen er 70 grader.
Regn med at kyllingen skal have cirka 2 timer.
Kom kartoflerne ind i ovnen sammen med.
Vigtigt: Vend kyllingen flere gange mens den er i ovnen, sรฅ kรธdsaften fordeles i hele kyllingen.
Nรฅr kernetemperaturen i kyllingen er 60 grader, smรธrer du honning pรฅ og skruer du op pรฅ 220 grader, for at brune kyllingen.
Kom evt. folie eller bagepapir over kyllingen hvis den bliver for mรธrk.
Hold รธje med dit stegetermometer. Nรฅr kernetemperaturen er 70 grader, tager du kyllingen ud af ovnen, og lader den hvile indpakket i folie i ca. 30 minutter, sรฅ kรธdsaften kan samle sig.
Kรธdsaften skal vรฆre helt klar men kyllingen mรฅ gerne vรฆre lidt rosafarvet.
Tag fadet ud af oven og hรฆld nu stegevรฆsken fra og kom det i en lille saucegryde. Lav en saucejรฆvning af maizenamel og vand. Kog det lidt op og jรฆvn saucen med lidt af eller hele maizena meljรฆvningen.
Imens forberedes tilbehรธret. Damp grรธntsagerne og lav en sauce af stegeskyen.
Parter kyllingen.
Server langtidsstegt kylling med ovnbagte kartofler, dampede grรธntsager og sauce. Kom lidt af fyldet i en skรฅl og tilbyd det ogsรฅ, da det smager ganske godt.
Server en god kรธlig hvidvin til.
Tips
Kyllingen skal vendes under stegningen i ovnen mindst 4 gange, ellers risikerer du at kyllingen bliver tรธr i toppen og vรฅd i bunden.





Based on 32 Review(s)

















Allan Hundebรธll skriver
Er fonden kรธbt fรฆrdig eller skal man selv lave den??
Bjรธrn Nielsen skriver
Hej Allan
Du kan sagtens bruge en fรฆrdiglavet kรธbt fond. Laver man fonden selv, ved man sรฅ bare hvad der er i fonden ๐