Langtidsstegt svineskank med rodfrugter
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Langtidsstegt svineskank er en ret man ofte vil få serveret i det sydlige Tyskland. I Tyskland hedder retten sweinhaxe og bliver serveret med ægte brasede kartofler, lavet på en pande og med dejlig kraftig brun sauce til! Og så selvfølgelig sauerkraut, som er surkål.
Bestil endelig sweinhaxe hvis du er i Sydtyskland!
Man kan bruge svineskanker på forskellige måder. Den gode og kraftige smag kommer bl.a. fra det kraftige ben og tykke fedtlag.
Langtidsstegt svineskank med rodfrugter er en rigtig herreret, da der er masser af “go mad” og sovs.
Svineskank er normalt en typisk simreret som giver en kraftig smagfuld sauce.
Vi har valgt at lave svineskank på bund af rodfrugter, så den gode smag fra svineskanker fordeler sig blandt rodfrugter.
Ingredienser til ca. 4 personer:
- 4 store svineskanke
- Groft salt
- Groft kværnet peber
- Vand efter behov
- 1 mørk øl eller Ca. 2 dl.
- Porer, gulerødder og knoldselleri der dækker bunden i det ildfaste fad.
Tilbehør:
- 1.5 – 2 kg. Blandede rodfrugter
F. eks
- 10 kartofler
- 2 store gulerødder
- Persillerod
- Pastinak
- Porer
- Knoldselleri
- Jordskokker
- Rødbeder
- 1 stort løg eller fire skalotteløg
- Hvidvin kan erstattes med vand
- Salt og peber
- Timian
Tilbehør:
Sauce af blendede rodfrugter krydret med salt og peber.
Rodfrugter i fad
Franske kartofler
Fremgangsmåde:
Ovnen forvarmes til 150 grader. Krydr skanker godt med salt og peber og gnid det godt ind mellem sværene. Læg skankerne i et ildfast fad og tilsæt vand efter behov. F. eks 1 ½ til 2 cm op af skanker.
Skyl gulerødder og porer og skær det ud i 2 – 3 cm stykker og kom det med op i fadet.
Kom skankerne, gulerødder og porer i ovnen, det hele skal have ca. 2½-3 timer i alt. Pensl skankerne med vandet fra bradepanden ca. hver halve time, og vend dem.
Sørg for at det ikke steger tørt.
Hæld fonden og rodfrugterne fra og gem det til sauce. temperaturen øges de sidste 15 min til 250 grader, så sværen bliver sprød. Pensl med det mørke øl indtil skankerne er sprøde og lækre.
Fremgangsmåde rodfrugter i fad:
Skræl og vask grøntsager, og skær dem i terninger eller stykker på ca. 1.5 cm. Porer skæres i skiver.
Pil skalotteløget, og skær dem i 8 stykker. Hak hvidløget fint.
Bland alle grøntsager og løg og kartofler sammen, og læg det i et ovnfast fad.
Kom ca. 3 dl hvidvin i kartoflerne og rør sammen.
Drys timian, salt og peber over alle rodfrugterne.
En time før skanker er færdig sættes fadet med rodfrugter ind i ovnen. Ovnen sættes til varmluft.
Når skanker skal brunes på 250 grader, tages rodfrugter ud hvis de er færdige.
Fremgangsmåde sauce:
Tag fonden med de udkogte grøntsager. Hæld fonden fra grøntsager. Kom grøntsager op i en blender og blend det kort. Tilsæt fond efter behov.
Smag til med salt og peber
Server skanker med blendet grøntsagssauce, franske kartofler og rodfrugter til.
Tilbyd et godt glas hvidvin eller koldt øl til.
Kommentarer
Ingen kommentarer