Du skal lave oksemørbrad langtidsstegt i ovn, hvis du gerne vil have en super mør og saftig steg. Oksemørbraden er også perfekt til gæstemad. Ved at langtidsstege en oksemørbrad, bliver stegen rød og du er sikker på et godt resultat da du trækker kødsaften helt ud i hele kødet og slutresultatet er en meget lækker og flot rød steg.
Opskrift på flødekartofler med ostesauce og Prøv også oksemørbrad grillet
Gå til
Mere smag
Der er ikke kraftig smag i selve oksemørbraden, så du kan evt. svitse den i olivenolie ved meget høj varme så den får en brun stegekant. Du kan også krydre den med hakket hvidløg og pensle den i løbet af stegningen før du langtidssteger.
Fersk eller frossen
Oksemørbrad langtidsstegt er en lidt dyr menu at lave, da oksemørbrad normalt er dyrt. Du kan med fordel købe en frossen oksemørbrad og tø den langsomt og nænsomt op i køleskabet, uden at det går nævneværdigt ud over slutresultatet.
📋 Opskrift
Langtidsstegt oksemørbrad
Udstyr
- Stegetermometer
Ingredienser
- 2,5 kg Oksemørbrad
- 1 spsk. Smør
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber (Friskkværnet )
Tilbehør
- 2 kg. Flødekartofler
- 1 kg. Grøntsager (Dampede)
- 1 skål Salat (Frisk salat)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på ca. 80 grader almindelig varme.
- Oksemørbrad ses efter for sener og fedt.
- Krydres derefter med salt og peber.
- Svitses derefter på en rygende varm pande i lidt olivenolie på alle sider. Ca. 4 minutter i alt.
- Kommes i en smurt bradepande. Og gnides ind i presset hvidløg.
- Sæt oksemørbraden i bradepanden ind i ovnen.
- Sæt et stegetermometer i stegen.
- Når kernen i oksemørbraden når en temperatur der ligger mellem 55 til 60 grader, er den færdig.
- 55 grader for meget rød og 60 grader for rosa.
- Det kommer an på, hvor stor en oksemørbrad du bruger, hvor lang tid det tager.
- Beregn en tid på 2 ½ time eller mere.
- Lav flødekartoflerne. Se opskrift i link på flødekartofler.
- Damp eller kog grøntsager.
- Oksemørbraden skal ikke hvile når den er færdig, men serveres straks.
Noter
- Du kan med fordel vende oksemørbraden nogle gange, for at fordele væsken i stegen.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 2 timer og 30 min. Samlet tid ca. 2 timer og 40 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser
- 2,5 kg Oksemørbrad
- 1 spsk. Smør
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber (Friskkværnet )
🥗 Tilbehør
- 2 kg. Flødekartofler
- 1 kg. Grøntsager (Dampede)
- 1 skål Salat (Frisk salat)
🔪 Sådan gør du
- Tænd ovnen på ca. 80 grader almindelig varme.
- Oksemørbrad ses efter for sener og fedt.
- Krydres derefter med salt og peber.
- Svitses derefter på en rygende varm pande i lidt olivenolie på alle sider. Ca. 4 minutter i alt.
- Kommes i en smurt bradepande. Og gnides ind i presset hvidløg.
- Sæt oksemørbraden i bradepanden ind i ovnen.
- Sæt et stegetermometer i stegen.
- Når kernen i oksemørbraden når en temperatur der ligger mellem 55 til 60 grader, er den færdig.
- 55 grader for meget rød og 60 grader for rosa.
- Det kommer an på, hvor stor en oksemørbrad du bruger, hvor lang tid det tager.
- Beregn en tid på 2 ½ time eller mere.
- Lav flødekartoflerne. Se opskrift i link på flødekartofler.
- Damp eller kog grøntsager.
- Oksemørbraden skal ikke hvile når den er færdig, men serveres straks.
Serveringsforslag
- Serveres med flødekartofler
- dampede grøntsager
- bagt kartoffel
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Tips til Oksemørbrad langtidsstegt i ovn
- Du kan med fordel vende oksemørbraden nogle gange, for at fordele væsken i stegen.
Kaj
Min opskrift er:
Kalve- eller oxe mørbrad – fjern ALLE sener.
Ovnen på max – i bradepande i 5-8 min. dræber alle overfladebakterier- så ud – ovnen ned til 50 grader!!
Den gnides med salt og friskkværnet peber og brunes med smør og rapsolie i varm gryde/PANDE.
Ind midt i ovnen fra 0900 – 1800. Den bliver himmelsk mør og rosa – væsker IKKE. Serveres med god pebbersovs rundet af med fløde.
MUMS.