Du skal lave oksemørbrad langtidsstegt i ovn, hvis du gerne vil have en super mør og saftig steg. Oksemørbraden er også som perfekt gæstemad. Ved at langtidsstege en oksemørbrad, bliver stegen rød og du er sikker på et godt resultat da du trækker kødsaften helt ud i hele kødet og slutresultatet er en meget lækker og flot rød steg.
Der er ikke så meget smag i selve oksemørbraden, så du kan evt. svitse den i lidt olie og hakket hvidløg og pensle den i løbet af stegningen.
Langtidsstegt oksemørbrad
Udstyr
- Stegetermometer
Ingredienser
- 1 stk. Oksemørbrad Ca. 2.5 kg.
- 1 spsk. Smør
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber Friskkværnet
Tilbehør
- 2 kg. Flødekartofler
- 1 kg. Grøntsager Dampede
- 1 skål Salat Frisk salat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på ca. 80 grader almindelig varme.
- Oksemørbrad ses efter for sener og fedt.
- Svitses derefter på en rygende varm pande med lidt olivenolie på alle sider. Ca. 4 minutter i alt.
- Krydres derefter med salt og peber. Og pensles med presset hvidløg
- Kommes i en smurt bradepande.
- Sæt oksemørbraden ind i ovnen.
- Sæt et stegetermometer i stegen.
- Når kernen i oksemørbraden når en temperatur der ligger mellem 55 til 60 grader, er den færdig.
- 55 grader for meget rød og 60 grader for rosa.
- Det kommer an på, hvor stor en oksemørbrad du bruger, hvor lang tid det tager.
- Beregn en tid på 2 ½ time eller mere.
- Lav flødekartoflerne. Se opskrift på link nedenunder på flødekartofler
- Damp grøntsager
- Oksemørbraden skal ikke hvile når den er færdig, men serveres straks.
Noter
- Du kan med fordel vende oksemørbraden nogle gange, for at fordele væsken i stegen.
Ernæring
Serveringsforslag
- Serveres med flødekartofler, dampede grøntsager eller bagt kartoffel til.
Prøv også oksemørbrad grillet
Oksemørbrad langtidsstegt er en lidt dyr menu at lave, da oksemørbrad normalt er dyrt. Du kan med fordel købe en frossen oksemørbrad og tø den langsomt og nænsomt op i køleskabet, uden at det går nævneværdigt ud over slutresultatet.

Kaj
Min opskrift er:
Kalve- eller oxe mørbrad - fjern ALLE sener.
Ovnen på max - i bradepande i 5-8 min. dræber alle overfladebakterier- så ud - ovnen ned til 50 grader!!
Den gnides med salt og friskkværnet peber og brunes med smør og rapsolie i varm gryde/PANDE.
Ind midt i ovnen fra 0900 - 1800. Den bliver himmelsk mør og rosa - væsker IKKE. Serveres med god pebbersovs rundet af med fløde.
MUMS.