• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Langtidsstegning

    Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

    Af Oliver Nielsen Opdateret 8 måneder siden

    Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total127
    • 107
    • 1
    • 1
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0

    Du skal lave oksemørbrad langtidsstegt i ovn, hvis du gerne vil have en super mør og saftig steg. Oksemørbraden er også perfekt til gæstemad. Ved at langtidsstege en oksemørbrad, bliver stegen rød og du er sikker på et godt resultat da du trækker kødsaften helt ud i hele kødet og slutresultatet er en meget lækker og flot rød steg.

    Opskrift på flødekartofler med ostesauce og Prøv også oksemørbrad grillet

    Gå til
    • Mere smag
    • Fersk eller frossen
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 💬 Kommentarer

    Mere smag

    Der er ikke kraftig smag i selve oksemørbraden, så du kan evt. svitse den i olivenolie ved meget høj varme så den får en brun stegekant. Du kan også krydre den med hakket hvidløg og pensle den i løbet af stegningen før du langtidssteger.

    Fersk eller frossen

    Oksemørbrad langtidsstegt er en lidt dyr menu at lave, da oksemørbrad normalt er dyrt. Du kan med fordel købe en frossen oksemørbrad og tø den langsomt og nænsomt op i køleskabet, uden at det går nævneværdigt ud over slutresultatet.

    📋 Opskrift

    Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

    Langtidsstegt oksemørbrad

    Opskrift på langtidsstegning af oksemørbrad
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.80 fra 5 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 2 t 30 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 2 t 40 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 58 %

    Udstyr

    • Stegetermometer

    Ingredienser
      

    • 2,5 kg Oksemørbrad
    • 1 spsk. Smør
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 tsk. Salt
    • 1 Knivspids Peber (Friskkværnet )

    Tilbehør

    • 2 kg. Flødekartofler
    • 1 kg. Grøntsager (Dampede)
    • 1 skål Salat (Frisk salat)

    Sådan gør du
     

    • Tænd ovnen på ca. 80 grader almindelig varme.
    • Oksemørbrad ses efter for sener og fedt.
    • Krydres derefter med salt og peber.
    • Svitses derefter på en rygende varm pande i lidt olivenolie på alle sider. Ca. 4 minutter i alt.
    • Kommes i en smurt bradepande. Og gnides ind i presset hvidløg.
    • Sæt oksemørbraden i bradepanden ind i ovnen.
    • Sæt et stegetermometer i stegen.
    • Når kernen i oksemørbraden når en temperatur der ligger mellem 55 til 60 grader, er den færdig.
    • 55 grader for meget rød og 60 grader for rosa.
    • Det kommer an på, hvor stor en oksemørbrad du bruger, hvor lang tid det tager.
    • Beregn en tid på 2 ½ time eller mere.
    • Lav flødekartoflerne. Se opskrift i link på flødekartofler.
    • Damp eller kog grøntsager.
    • Oksemørbraden skal ikke hvile når den er færdig, men serveres straks.

    Noter

    Opskrift på flødekartofler med ostesauce
    Tips til Oksemørbrad langtidsstegt i ovn
    • Du kan med fordel vende oksemørbraden nogle gange, for at fordele væsken i stegen.
     
     

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1154kcal (58%) | Kulhydrater: 63g (21%) | Protein: 67g (134%) | Fedt: 71g (109%) | Mættet fedt: 29g (181%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 29g | Trans fedt: 1g | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 7248IU (145%) | Vitamin C: 80mg (97%) | Calcium: 95mg (10%) | Jern: 11mg (61%)
    Keyword Langtidsstegning af oksemørbrad, Langtidsstegt oksemørbrad
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 2 timer og 30 min. Samlet tid ca. 2 timer og 40 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 2,5 kg Oksemørbrad
    • 1 spsk. Smør
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 tsk. Salt
    • 1 Knivspids Peber (Friskkværnet )

    🥗 Tilbehør

    • 2 kg. Flødekartofler
    • 1 kg. Grøntsager (Dampede)
    • 1 skål Salat (Frisk salat)

    🔪 Sådan gør du

    1. Tænd ovnen på ca. 80 grader almindelig varme.
    2. Oksemørbrad ses efter for sener og fedt.
    3. Krydres derefter med salt og peber.
    4. Svitses derefter på en rygende varm pande i lidt olivenolie på alle sider. Ca. 4 minutter i alt.
    5. Kommes i en smurt bradepande. Og gnides ind i presset hvidløg.
    6. Sæt oksemørbraden i bradepanden ind i ovnen.
    7. Sæt et stegetermometer i stegen.
    8. Når kernen i oksemørbraden når en temperatur der ligger mellem 55 til 60 grader, er den færdig.
    9. 55 grader for meget rød og 60 grader for rosa.
    10. Det kommer an på, hvor stor en oksemørbrad du bruger, hvor lang tid det tager.
    11. Beregn en tid på 2 ½ time eller mere.
    12. Lav flødekartoflerne. Se opskrift i link på flødekartofler.
    13. Damp eller kog grøntsager.
    14. Oksemørbraden skal ikke hvile når den er færdig, men serveres straks.

    Serveringsforslag

    • Serveres med flødekartofler
    • dampede grøntsager
    • bagt kartoffel

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Tips til Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

    • Du kan med fordel vende oksemørbraden nogle gange, for at fordele væsken i stegen.
    Oksemørbrad langtidsstegt i ovn
    Del meget gerne
    • Total127
    • 107
    • 1
    • 1
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0

    Mere fra Langtidsstegning

    • Kalvecuvette langtidsstegt med kartofler
    • Langtidsstegt oksefilet
    • Pulled Chicken i Römertopf
    • Pulled pork med coleslaw i Römertopf

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Dansk mad, Hovedretter, Langtidsstegning, Oksekød og kalvekød Tags: hvidløg, kartofler, oksekød, salat

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Kaj

      december 04, 2016 at 12:10 am

      Min opskrift er:

      Kalve- eller oxe mørbrad – fjern ALLE sener.
      Ovnen på max – i bradepande i 5-8 min. dræber alle overfladebakterier- så ud – ovnen ned til 50 grader!!
      Den gnides med salt og friskkværnet peber og brunes med smør og rapsolie i varm gryde/PANDE.
      Ind midt i ovnen fra 0900 – 1800. Den bliver himmelsk mør og rosa – væsker IKKE. Serveres med god pebbersovs rundet af med fløde.
      MUMS.

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind