Langtidsstegt Oksetyndsteg
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Oksetyndsteg er meget mør, saftig og lidt dyr udskæring fra okse. Fileten er uden ben og mørbrad. Oksetyndsteg langtidsstegt i ovn, bliver allerbedst, hvis du fjerner senen under fedtkant på oversiden. Rids forsigtigt i fedtet på oversiden og gnid hvidløg godt ned i fedtet af stegen for bedste resultat, når den er brunet af.

Langtidsstegt oksetyndsteg med flødekartofler
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 2 kg oksetyndsteg (med eller uden ben)
- 3 fed hvidløg (presset)
- 1 liter oksebouillon
- 2 stk. gulerødder (skåret i skiver)
- 1 stk. løg (skåret i halve ringe)
- 1 dusk suppevisk
- ¼ I fløde
Tilbehør
- 2 kg flødekartofler
- 800 g grøntsager (dampede)
- 800 g rodfrugter (bagte)
- 1 stk. Flutes
- 50 g smør
Sådan gør du
- Tag Oksetyndsteg ud fra køleskabet (Ca. to timer før brug) og lad den få stuetemperatur eller deromkring, så den bliver ensartet stegt.
- Sæt ovnen på 250 grader.
- Fjern den brede ryg i ryg. Det er den sene som sidder under noget af fedtet på oversiden af stegen, men lad ben og mørbrad blive, hvis det ikke er skåret væk fra slagter.
- Sæt fedt på igen og rids fedtet på langs og tværs.
- Sæt stegen på en stegerist midt i ovnen og indstilles ovnen til 250 grader og brun steg i Ca. 10 min.
- Du kan også brune stegen i en stor gryde i stedet, hvilket er bedst.
- Gnid og gnub derefter stegen i presset hvidløg og krydr med salt og peber.
- Sæt temperaturen til 140 grader og kom et stegetermometer i stegen.
- Tag en bradepande og hæld bouillon op.
- Kom grøntsager og suppevisk op i bradepanden.
- Giv stegen Ca. 1 ½ time eller indtil stegetermometer siger Ca. 62 – 65 grader. Du kan se mere om hvilken temperatur giver rødt, medium eller gennemstegt kød her: Langtidsstegt oksefilet.
- Pak stegen ind i stanniol og lad den hvile i ca. 15 min.
- Hæld stegeskyen gennem en si og op i en gryde.
- Kog den ind og smag til med fløde, salt og peber.
- Kasser de kogte grøntsager.
Servering
- Skær kødet direkte ved bordet. Skær tynde skiver kød af på begge sider af benet, så man får både filet og mørbrad hvis dette stadig er på benet.
- Giv brasede kartofler, Brun sauce, dampede grøntsager og bagte rodfrugter til.
Ernærnærings fakta
Ingredienser
- Ca. 2 kg. oksetyndsteg med eller uden ben
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 liter oksebouillon
- 2 gulerødder, skåret i skiver
- 1 løg, skåret i halve ringe
- Suppevisk
- Fløde
Tilbehør
- Brasede kartofler stegt i smør eller flødekartofler
- Dampede grøntsager
- Bagte rodfrugter
- Flutes og smør
Fremgangsmåde
- Tag Oksetyndsteg ud fra køleskabet (Ca. to timer før brug) og lad den få stuetemperatur eller deromkring, så den bliver ensartet stegt.
- Sæt ovnen på 250 grader.
- Fjern den brede ryg i ryg. Det er den sene som sidder under noget af fedtet på oversiden af stegen, men lad ben og mørbrad blive, hvis det ikke er skåret væk fra slagter.
- Sæt fedt på igen og rids fedtet på langs og tværs.
- Sæt stegen på en stegerist midt i ovnen og indstilles ovnen til 250 grader og brun steg i Ca. 10 min.
- Du kan også brune stegen i en stor gryde i stedet, hvilket er bedst.
- Gnid og gnub derefter stegen i presset hvidløg og krydr med salt og peber.
- Sæt temperaturen til 140 grader og kom et stegetermometer i stegen.
- Tag en bradepande og hæld bouillon op.
- Kom grøntsager og suppevisk op i bradepanden.
- Giv stegen Ca. 1 ½ time eller indtil stegetermometer siger Ca. 62 – 65 grader. Du kan se mere om hvilken temperatur giver rødt, medium eller gennemstegt kød her: Langtidsstegt oksefilet.
- Pak stegen ind i stanniol og lad den hvile i ca. 15 min.
- Hæld stegeskyen gennem en si og op i en gryde.
- Kog den ind og smag til med fløde, salt og peber.
- Kasser de kogte grøntsager.
Servering
- Skær kødet direkte ved bordet. Skær tynde skiver kød af på begge sider af benet, så man får både filet og mørbrad hvis dette stadig er på benet.
- Giv brasede kartofler, Brun sauce, dampede grøntsager og bagte rodfrugter til.
Skriv en kommentar