• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

    Boller i karry (Klassisk)

    Af Bjørn Nielsen Opdateret apr 22, 2021

    Boller i karry med ris

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total26
    • 24
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Boller i karry er næsten danskernes nationalret. De vigtigste ingredienser i en velsmagende karrysauce er valget, af den rigtige karry. Men også den friske estragon, som giver retten den klassiske anis smag, har stor indvirkning på smagen. Vi bruger selv madras karry, men smag dig frem, der er mange forskellige gode af slagsen, da det er et blandingskrydderi.

    Karrysauce

    Det kan være svært, at lave en god karrysauce, da der findes mange forskellige varianter af karry. Vi synes selv, at vi har den bedste boller i karrysauce opskrift og det er en vi laver igen og igen.

    Prøv også boller i rød karrysauce med ris

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Det tager ca. 30 minutter at lave denne ret.

    Fars

    • 500 g hakket kalv/svin
    • 1 tsk. salt
    • 1 fintrevet zittauerløg
    • Friskkværnet peber
    • 1 æg
    • 3 dl mælk
    • 4 spsk hvedemel
    • groft salt
    • Evt. løvstikke, selleritop eller en kop øl

    Karrysovs

    • 20 g smør
    • ½ dl finthakket zittauerløg
    • 2 tsk. God karry
    • 1 lille skrællet æble
    • 2½ spsk. hvedemel
    • 6 dl kogevand fra kødbollerne
    • ½ tsk. tørret estragon eller 1 spsk. frisk finhakket fransk estragon.

    🥗 Tilbehør

    • Kogte ris, f.eks. Basmati ris eller parboiled ris (ca. 350 g)
    • Dampet blomkål
    • Frisk brød, smør og salat.
    1. Læg alle ingredienser undtagen mel og mælk i en stor røreskål og rør det godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt og rør melet i.
    2. Stil farsen tildækket i køleskabet i en ½ time. Rør derefter farsen igennem og se om den har den rigtige konsistens.
    3. Tag en stor gryde og hæld vand og lidt salt i gryden og sæt i kog. Læg evt. smagsforstærker i, som kryddergrønt i kogevandet.
    4. Rør farsen godt igennem.
    5. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en passende bolle med ske og hånd.
    6. Læg bollen i det kogende vand. Lav kun et lag boller af gangen.
    7. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.

    Karrysauce

    1. Smelt smør ved middel kraftig varme uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. til de er klare. Skru ned til jævn varme og drys karry og fintrevet æble i og lad det svitse med i ca. 1 min.
    2. Drys melet over og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af det afmålte kogevand samt estragon.
    3. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.
    4. Kog risene efter anvisningen på emballagen og server til. Eller kog spaghettien efter anvisningen på emballagen og server til.
    5. Tilbyd frisk brød, salat og en kande frisk iskoldt vand til.
    Boller i karrysauce med ris
    Boller i karrysauce med ris
    Boller i karry med ris

    Boller i karry

    Her får du opskriften på den klassikken over alle klassikere, boller i karry med ris.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 59 %

    Ingredienser
      

    Fars

    • 500 g Kalv/svin (hakket)
    • 1 tsk. Salt
    • 1 stk. Zittauerløg (fintrevet )
    • 1 stk. Æg
    • 3 dl Mælk
    • 4 spsk Hvedemel
    • 1 tsk. Salt (groft)
    • 1 tsk. Løvstikke (Se noter)
    • 1 knivspis Friskkværnet peber

    Karrysauce

    • 20 g Smør
    • ½ dl Zittauerløg (finthakket )
    • 2 tsk. Karry (god)
    • 1 stk. Æble (lille skrællet)
    • 2½ spsk. Hvedemel
    • 6 dl Kogevand fra kødbollerne
    • 1 spsk. Estragon (friskhakket)

    Tilbehør

    • 400 g Ris (f.eks. Basmati ris eller parboiled ris)
    • 1 stk. Frisk brød og smør
    • 400 g Salat (blandet)

    Sådan gør du
     

    Fars

    • Læg alle ingredienser undtagen mel og mælk i en stor røreskål og rør det godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt og rør melet i.
    • Stil farsen tildækket i køleskabet i en ½ time. Rør derefter farsen igennem og se om den har den rigtige konsistens.
    • Tag en stor gryde og hæld vand og lidt salt i gryden og sæt i kog. Læg evt. smagsforstærker i, som kryddergrønt i kogevandet.
    • Rør farsen godt igennem.
    • Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en passende bolle med ske og hånd.
    • Læg bollen i det kogende vand. Lav kun et lag boller af gangen.
    • Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.

    Karrysauce

    • Smelt smør ved middel kraftig varme uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. til de er klare. Skru ned til jævn varme og drys karry og fintrevet æble i og lad det svitse med i ca. 1 min.
    • Drys melet over og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af det afmålte kogevand samt estragon.
    • Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.
    • Kog risene efter anvisningen på emballagen og server til. Eller kog spaghettien efter anvisningen på emballagen og server til.
    • Tilbyd frisk brød, salat og en kande frisk iskoldt vand til.

    Noter

    Løvstikke kan erstattes af lidt selleritop eller en kop øl. Bemærk at løvstikke smager meget kraftigt, så man skal bruge det sparsomt.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1174kcal (59%) | Kulhydrater: 158g (53%) | Protein: 46g (92%) | Fedt: 39g (60%) | Mættet fedt: 15g (94%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 8g (33%) | Sukker: 17g (19%) | Vitamin A: 1563IU (31%) | Vitamin C: 31mg (38%) | Calcium: 335mg (34%) | Jern: 8mg (44%)
    Keyword Boller i karry, Boller i karrysauce med ris
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total26
    • 24
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Coleslaw klassisk cremet
    Kylling honning marineret med coleslaw »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Gryderetter, Mad på 30 minutter, Umami mad Tags: æble, æg, estragon, hvedemel, Kalvekød, Karry, løg, løvstikke, mælk, Ris, salat, Svinekød

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind