Boller i karry er næsten danskernes nationalret. De vigtigste ingredienser i en velsmagende karrysauce er valget, af den rigtige karry. Men også den friske estragon, som giver retten den klassiske anis smag, har stor indvirkning på smagen.
Vi bruger selv madras karry, men smag dig frem, der er mange forskellige gode af slagsen, da det er et blandingskrydderi.
Prøv også boller i rød karrysauce med ris
Gå til
Karrysauce
Det kan være svært, at lave en god karrysauce, da der findes mange forskellige varianter af karry. Vi synes selv, at vi har den bedste boller i karrysauce opskrift og det er en vi laver igen og igen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Det tager ca. 30 minutter at lave denne ret.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Fars
500 g hakket kalv/svin
1 tsk. salt
1 fintrevet zittauerløg
Friskkværnet peber
1 æg
3 dl mælk
4 spsk hvedemel
groft salt
Evt. løvstikke, selleritop eller en kop øl
Karrysovs
20 g smør
½ dl finthakket zittauerløg
2 tsk. God karry
1 lille skrællet æble
2½ spsk. hvedemel
6 dl kogevand fra kødbollerne
½ tsk. tørret estragon eller 1 spsk. frisk finhakket fransk estragon.
🥗Tilbehør
Kogte ris, f.eks. Basmati ris eller parboiled ris (ca. 350 g)
Dampet blomkål
Frisk brød, smør og salat.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Læg alle ingredienser undtagen mel og mælk i en stor røreskål og rør det godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt og rør melet i.
- Stil farsen tildækket i køleskabet i en ½ time. Rør derefter farsen igennem og se om den har den rigtige konsistens.
- Tag en stor gryde og hæld vand og lidt salt i gryden og sæt i kog. Læg evt. smagsforstærker i, som kryddergrønt i kogevandet.
- Rør farsen godt igennem.
- Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en passende bolle med ske og hånd.
- Læg bollen i det kogende vand. Lav kun et lag boller af gangen.
- Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.
Karrysauce
- Smelt smør ved middel kraftig varme uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. til de er klare. Skru ned til jævn varme og drys karry og fintrevet æble i og lad det svitse med i ca. 1 min.
- Drys melet over og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af det afmålte kogevand samt estragon.
- Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen og server til. Eller kog spaghettien efter anvisningen på emballagen og server til.
- Tilbyd frisk brød, salat og en kande frisk iskoldt vand til.
Opskrift med noter
Boller i karry
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Fars
- 500 g Kalv/svin (hakket)
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Zittauerløg (fintrevet )
- 1 stk. Æg
- 3 dl Mælk
- 4 spsk Hvedemel
- 1 tsk. Salt (groft)
- 1 tsk. Løvstikke (Se noter)
- 1 knivspis Friskkværnet peber
Karrysauce
- 20 g Smør
- ½ dl Zittauerløg (finthakket )
- 2 tsk. Karry (god)
- 1 stk. Æble (lille skrællet)
- 2½ spsk. Hvedemel
- 6 dl Kogevand fra kødbollerne
- 1 spsk. Estragon (friskhakket)
Sådan gør du
Fars
- Læg alle ingredienser undtagen mel og mælk i en stor røreskål og rør det godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt og rør melet i.
- Stil farsen tildækket i køleskabet i en ½ time. Rør derefter farsen igennem og se om den har den rigtige konsistens.
- Tag en stor gryde og hæld vand og lidt salt i gryden og sæt i kog. Læg evt. smagsforstærker i, som kryddergrønt i kogevandet.
- Rør farsen godt igennem.
- Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en passende bolle med ske og hånd.
- Læg bollen i det kogende vand. Lav kun et lag boller af gangen.
- Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.
Karrysauce
- Smelt smør ved middel kraftig varme uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. til de er klare. Skru ned til jævn varme og drys karry og fintrevet æble i og lad det svitse med i ca. 1 min.
- Drys melet over og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af det afmålte kogevand samt estragon.
- Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen og server til. Eller kog spaghettien efter anvisningen på emballagen og server til.
- Tilbyd frisk brød, salat og en kande frisk iskoldt vand til.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer