Boller i karry er nรฆsten danskernes nationalret. De vigtigste ingredienser i en velsmagende karrysauce er valget, af den rigtige karry. Men ogsรฅ den friske estragon, som giver retten den klassiske anis smag, har stor indvirkning pรฅ smagen.
Vi bruger selv madras karry, men smag dig frem, der er mange forskellige gode af slagsen, da det er et blandingskrydderi.
Prรธv ogsรฅ boller i rรธd karrysauce med ris
Indhold i opskrift - Hop til:
Karrysauce
Det kan vรฆre svรฆrt, at lave en god karrysauce, da der findes mange forskellige varianter af karry. Vi synes selv, at vi har den bedste boller i karrysauce opskrift og det er en vi laver igen og igen.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Det tager ca. 30 minutter at lave denne ret.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Fars
500 g hakket kalv/svin
1 tsk. salt
1 fintrevet zittauerlรธg
Friskkvรฆrnet peber
1 รฆg
3 dl mรฆlk
4 spsk hvedemel
groft salt
Evt. lรธvstikke, selleritop eller en kop รธl
Karrysovs
20 g smรธr
ยฝ dl finthakket zittauerlรธg
2 tsk. God karry
1 lille skrรฆllet รฆble
2ยฝ spsk. hvedemel
6 dl kogevand fra kรธdbollerne
ยฝ tsk. tรธrret estragon eller 1 spsk. frisk finhakket fransk estragon.
๐ฅTilbehรธr
Kogte ris, f.eks. Basmati ris eller parboiled ris (ca. 350 g)
Dampet blomkรฅl
Frisk brรธd, smรธr og salat.
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Lรฆg alle ingredienser undtagen mel og mรฆlk i en stor rรธreskรฅl og rรธr det godt sammen. Rรธr mรฆlken i lidt efter lidt og rรธr melet i.
- Stil farsen tildรฆkket i kรธleskabet i en ยฝ time. Rรธr derefter farsen igennem og se om den har den rigtige konsistens.
- Tag en stor gryde og hรฆld vand og lidt salt i gryden og sรฆt i kog. Lรฆg evt. smagsforstรฆrker i, som kryddergrรธnt i kogevandet.
- Rรธr farsen godt igennem.
- Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en passende bolle med ske og hรฅnd.
- Lรฆg bollen i det kogende vand. Lav kun et lag boller af gangen.
- Dรฆmp for varmen, nรฅr alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de fรธles stive, ca. 8-10 min. Tag kรธdbollerne op med en hulske og lรฆg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.
Karrysauce
- Smelt smรธr ved middel kraftig varme uden at det bruner. Svits lรธgene i ca. 1 min. til de er klare. Skru ned til jรฆvn varme og drys karry og fintrevet รฆble i og lad det svitse med i ca. 1 min.
- Drys melet over og rรธr til det er helt opsuget. Hรฆld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsรฆt resten af det afmรฅlte kogevand samt estragon.
- Lad saucen koge ved svag varme og under omrรธring i ca. 5 min. Smag til og varm kรธdbollerne i saucen.
- Kog risene efter anvisningen pรฅ emballagen og server til. Eller kog spaghettien efter anvisningen pรฅ emballagen og server til.
- Tilbyd frisk brรธd, salat og en kande frisk iskoldt vand til.

๐ Komplet opskrift med noter

Boller i karry
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Fars
- 500 g Kalv/svin (hakket)
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Zittauerlรธg (fintrevet )
- 1 stk. รg
- 3 dl Mรฆlk
- 4 spsk Hvedemel
- 1 tsk. Salt (groft)
- 1 tsk. Lรธvstikke (Se noter)
- 1 knivspis Friskkvรฆrnet peber
Karrysauce
- 20 g Smรธr
- ยฝ dl Zittauerlรธg (finthakket )
- 2 tsk. Karry (god)
- 1 stk. รble (lille skrรฆllet)
- 2ยฝ spsk. Hvedemel
- 6 dl Kogevand fra kรธdbollerne
- 1 spsk. Estragon (friskhakket)
Sรฅdan gรธr du
Fars
- Lรฆg alle ingredienser undtagen mel og mรฆlk i en stor rรธreskรฅl og rรธr det godt sammen. Rรธr mรฆlken i lidt efter lidt og rรธr melet i.
- Stil farsen tildรฆkket i kรธleskabet i en ยฝ time. Rรธr derefter farsen igennem og se om den har den rigtige konsistens.
- Tag en stor gryde og hรฆld vand og lidt salt i gryden og sรฆt i kog. Lรฆg evt. smagsforstรฆrker i, som kryddergrรธnt i kogevandet.
- Rรธr farsen godt igennem.
- Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en passende bolle med ske og hรฅnd.
- Lรฆg bollen i det kogende vand. Lav kun et lag boller af gangen.
- Dรฆmp for varmen, nรฅr alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de fรธles stive, ca. 8-10 min. Tag kรธdbollerne op med en hulske og lรฆg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.
Karrysauce
- Smelt smรธr ved middel kraftig varme uden at det bruner. Svits lรธgene i ca. 1 min. til de er klare. Skru ned til jรฆvn varme og drys karry og fintrevet รฆble i og lad det svitse med i ca. 1 min.
- Drys melet over og rรธr til det er helt opsuget. Hรฆld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsรฆt resten af det afmรฅlte kogevand samt estragon.
- Lad saucen koge ved svag varme og under omrรธring i ca. 5 min. Smag til og varm kรธdbollerne i saucen.
- Kog risene efter anvisningen pรฅ emballagen og server til. Eller kog spaghettien efter anvisningen pรฅ emballagen og server til.
- Tilbyd frisk brรธd, salat og en kande frisk iskoldt vand til.
Noter
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer