Bolognese pande, pande bolognese eller kartoffel bolognese. Kær ret har mange navne. Denne ret burde være en klassiker i Danmark, men de fleste kender ikke retten. Det er synd, for det er en meget velsmagende enkel ret, der er nem at lave. Bolognese pande med kartofler og oksekød, er en spændende og godt krydret hverdagsret, der minder lidt om svensk pølseret uden pølser. Det er en sund, mættende og velsmagende ret, der kan laves på ca. 30 min.
Prøv også svensk pølseret
Gå til
Kartofler i stedet for spaghetti
Denne Bolognese pande serveres i det sydlige Tyskland og det nordlige Italien, hvor vi også har fået den serveret. Her er spaghetti erstattet med kartofler og det passer rigtig godt og giver en god fylde. Bolognese pande er en nem og meget velsmagende lækker hverdagsret, som kan laves på ca. 30 minutter.
Familie med svensk pølseret
Man kan tilsætte en ¼ piskefløde hvis der ønskes en mildere smag. Så minder retten lidt om svensk pølseret med oksekød i stedet for pølser. Grøn peber kan sagtens udelades. Når denne ret laves, er det vigtigt, at kartoflerne svitses godt møre og sørg for, at der bliver lidt fedtstof til at svitse oksekødet i.
Opskrift med noter
Bolognese pande med oksekød
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Peberfrugt skylles og skæres i strimler.
- Vask og skræl kartoflerne og skær dem i store terninger. Kog dem og sæt dem til afkøling.
- Hak det ene løg groft.
- Svits løg og peberfrugt i olivenolie, chili og hvidløg i godt med olivenolie i et par minutter. Tag af varmen og sæt til side. Kom det op i en skål og lad olivenolien blive på panden.
- Kom evt. ekstra på panden og svits kartofler steges i til de er gyldne og møre.
- Hæld fyldet fra før op til kartoflerne og rør det sammen.
- Hæld det hele tilbage til skålen men behold olivenolien på panden.
- Hæld kød på panden og svits det til kødet er brunet. Tilsæt mere olie hvis det er nødvendigt.
- Det sidste løg pilles og skæres i tern. Kom det op til oksekødet under omrøring.
- Tilsæt tomatpuré og paprika. Svits det kortvarigt under omrøring.
- Tilsæt derefter tomater fra dåse og rør rundt.
- Krydr med salt og peber og smag til med lidt sukker.
- Tilføj indholdet fra skålen og lad det simre i omkring 10 minutter.
- Tilsæt fløde og rør det hele godt sammen. Skal der mere væde tilsættes vand eller mælk.
- Krydr med oregano.
- Smag til med salt, friskkværnet peber, vineddike og sukker efter smag.
- Tilføj evt. purløg eller persille og rør det hele godt sammen. Pynt med finthakket purløg eller persille.
Noter
- Persille kan erstattes med frisk oregano, merian eller basilikum.
- 500 gram oksekød er også nok.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1000 g Kartofler
- 1 stk. Peberfrugt (Grøn )
- 2 spsk. Olivenolie (til stegning)
- 2 fed Hvidløg
- 2 stk. Løg
- 600 g Oksekød (hakket)
- 2 spsk. Tomatpuré
- 2 dåser Tomater (økologiske )
- 2 tsk. Oregano
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. Sukker (eller honning)
- 1 tsk. Vineddike
- 1 tsk. Salt og lidt peber
🥬Pynt
- 1 dl. Persille (eller purløg, finthakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Peberfrugt skylles og skæres i strimler.
- Vask og skræl kartoflerne og skær dem i store terninger. Kog dem og sæt dem til afkøling.
- Hak det ene løg groft.
- Svits løg og peberfrugt i olivenolie, chili og hvidløg i godt med olivenolie i et par minutter. Tag af varmen og sæt til side. Kom det op i en skål og lad olivenolien blive på panden.
- Kom evt. ekstra på panden og svits kartofler steges i til de er gyldne og møre.
- Hæld fyldet fra før op til kartoflerne og rør det sammen.
- Hæld det hele tilbage til skålen men behold olivenolien på panden.
- Hæld kød på panden og svits det til kødet er brunet. Tilsæt mere olie hvis det er nødvendigt.
- Det sidste løg pilles og skæres i tern. Kom det op til oksekødet under omrøring.
- Tilsæt tomatpuré og paprika. Svits det kortvarigt under omrøring.
- Tilsæt derefter tomater fra dåse og rør rundt.
- Krydr med salt og peber og smag til med lidt sukker.
- Tilføj indholdet fra skålen og lad det simre i omkring 10 minutter.
- Krydr med oregano
- Smag til med salt, friskkværnet peber, vineddike og sukker efter smag.
- Tilføj evt. purløg eller persille og rør det hele godt sammen. Pynt med finthakket purløg eller persille.
🍽Servering
Serveres straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du ikke kan få kød nok, kan du tilsætte wienerpølser.
- Persille kan erstattes med frisk oregano, merian eller basilikum.
- 500 gram oksekød er også nok.
❓ FAQ
Ja, wienerpølser er særligt velegnede
Kommentarer
Ingen kommentarer