• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

    Fisk med risotto

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Fisk med risotto

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Hvis aftensmaden skal være både hurtig at lave og også være sund, er fisk med risotto et godt bud. Vi bruger rødspætter i denne opskrift, som vi serverer med cremet risotto. Vi damper blomkål og serverer til, men du kan også lave en frisk salat eller grille forskellige grøntsager og servere til. Hvis du griller grøntsager, kan du presse frisk citronsaft over inden servering.

    Gå til
    • Hvilke fisk kan bruges ?
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Hvilke fisk kan bruges ?

    Vi bruger store rødspætte der vejer ca. 350 g i denne opskrift på fisk med risotto. Man kan selvfølgelig bruge andre fisk som torsk, laks, makrel, hornfisk sej eller lign. Fisken skal bare være gylden og sprød, så den giver et godt modspil til den cremede risotto.

    Rødspætte med cremet risotto og dampet blomkål
    Rødspætte med cremet risotto og dampet blomkål

    📋 Opskrift

    Fisk med risotto

    Fisk med risotto

    Opskrift på pandestegt fisk med risotto og dampet blomkål
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 25 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 51 %

    Udstyr

    • Stor stegepande

    Ingredienser
      

    Rødspætter

    • 2 stk. Fladfisk (Store rødspætter)
    • 1 stk. Citron
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 spsk. Smør
    • 1 dl Hvedemel

    Pynt

    • 1 dusk Persille

    Risotto

    • 4 dl Risottoris
    • 8 dl Hønsebouillon (eller fond)
    • 2 dl Hvidvin (tør)
    • 1 stk. Løg
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 dl Parmesan
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 spsk. Smør
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids Peber (hvid)

    Tilbehør

    • 1 stk. Blomkål

    Sådan gør du
     

    Rødspætter

    • Skyl og rens fisk i rindende koldt vand. Skær de yderste finner væk.
    • Dup fisk tørre og vend dem i hvedemel.
    • Kom olivenolie og smør på en stor varm stegepande.
    • Hvis der ikke er plads til fisk på stegepanden, kan de steges på hver sin stegepande.
    • Kom fisk på stegepanden og steg i ca. 5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne. Gentag dette på begge sider.

    Risotto

    • Klargør ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
    • Lun hønsebouillon i en gryde.
    • Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil løg er klare. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    • Kom risottoris i gryden med løg og rør rundt.
    • Hæld hvidvinen i gryden, og rør godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
    • Når al hvidvin er væk, hældes hønsebouillon over, så risene akkurat er dækket. Lad bouillon fordampe under omrøring.
    • Gentag indtil al bouillon er brugt, eller ris er færdige. Risottoris skal ikke være helt bløde, men stadig have en anelse “bid”
    • Riv parmesan og kom den i risottoen under omrøring. Fjern gryden fra varmen og tilsæt en spiseskefuld smør og rør den ud i risottoen.
    • Smag risotto til med salt, friskkværnet hvid peber og servér straks.
    • Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen som vist på billede inden servering.

    Tilbehør

    • Damp blomkål indtil de er møre men stadig har lidt "bid". Har du ikke en speciel dampgryde, kan du koge dem møre.

    Noter

    Hvis du ikke vil nøjes med, at vende fisk i mel, kan du piske et æg og derefter vende fisk i den klassiske blanding af mel, rasp, salt og peber. Denne blanding kaldes også panering.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1020kcal (51%) | Kulhydrater: 172g (57%) | Protein: 25g (50%) | Fedt: 18g (28%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 5g | Trans fedt: 1g | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 7g (8%) | Vitamin A: 657IU (13%) | Vitamin C: 128mg (155%) | Calcium: 288mg (29%) | Jern: 11mg (61%)
    Keyword Fisk med risotto, Hvidvin, Parmesan, risotto, risottoris, rødspætte med risotto, Rødspætter
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 2 personer

    🥘 Ingredienser

    • 2 stk. store fladfisk Rødspætter
    • 1 stk. Citron
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 spsk. Smør
    • 1 dl Hvedemel

     🍒Pynt

    • 1 dusk Persille

    Risotto

    • 4 dl Risottoris
    • 8 dl Hønsebouillon eller fond
    • 2 dl Hvidvin tør
    • 1 stk. Løg
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 dl Parmesan
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 spsk. Smør
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids Peber hvid

    🥗 Tilbehør

    • 1 stk. Blomkål

    🔪 Sådan gør du

    Rødspætter

    1. Skyl og rens fisk i rindende koldt vand. Skær de yderste finner væk.
    2. Dup fisk tørre og vend dem i hvedemel.
    3. Kom olivenolie og smør på en stor varm stegepande.
    4. Hvis der ikke er plads til fisk på stegepanden, kan de steges på hver sin stegepande.
    5. Kom fisk på stegepanden og steg i ca. 5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne. Gentag dette på begge sider.

    Risotto

    1. Klargør ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
    2. Lun hønsebouillon i en gryde.
    3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil løg er klare. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    4. Kom risottoris i gryden med løg og rør rundt.
    5. Hæld hvidvinen i gryden, og rør godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
    6. Når al hvidvin er væk, hældes hønsebouillon over, så risene akkurat er dækket. Lad bouillon fordampe under omrøring.
    7. Gentag indtil al bouillon er brugt, eller ris er færdige. Risottoris skal ikke være helt bløde, men stadig have en anelse “bid”
    8. Riv parmesan og kom den i risottoen under omrøring. Fjern gryden fra varmen og tilsæt en spiseskefuld smør og rør den ud i risottoen.
    9. Smag risotto til med salt, friskkværnet hvid peber og servér straks.
    10. Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen som vist på billede inden servering.

    🥗 Tilbehør

    • Damp blomkål indtil de er møre men stadig har lidt “bid”. Har du ikke en speciel dampgryde, kan du koge dem møre.

    🍽 Servering

    Anret rødspætte på tallerken og pynt med citronbåde.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Hvis du ikke vil nøjes med, at vende fisk i mel, kan du piske et æg og derefter vende fisk i den klassiske blanding af mel, rasp, salt og peber. Denne blanding kaldes også panering.
    Rødspætte med risotto
    Rødspætte med risotto pyntet med citronbåde
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Risotto med hvidvin
    Rabarbergrød opskrifter »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr, Mad på 30 minutter Tags: Blomkål, citron, Fisk, hønsebouillon, hvedemel, hvidløg, hvidvin, løg, parmesan, persille, risottoris, Rødspætte

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind