Det frisk hakkede kalve- og flæskekød blandes med hakkede nødder, små oste terninger og krydderurter, før det formes og steges som bøffer. Som tilbehør til hakkebøffer af kalv-flæskekød med fyld serverer vi en lækker bulgursalat med oliven. Spejlægget lægges ovenpå hakkebøffen eller anrettes ved siden af bøf på tallerken.
Prøv også hakkebøffer / københavnerbøffer
Gå til
Ekstra fyld til hakkebøffer
Man kan selvfølgelig variere fyldet i hakkebøffer efter smag. Chili eller cayennepeber er perfekt, hvis man ønsker lidt stærke hakkebøffer. Man kan også vende bøf i sennepsfrø, det vil også give ekstra smag. Man kan også tilsætte lidt ekstra ost, f.eks. gorgonzola.
Opskrift med noter
Hakkebøffer af kalv-flæskekød med fyld
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
Hakkebøffer
- 800 g kalve- og flæskesmåkød
- ½ dl hasselnødder (groft hakkede )
- 50 g feta (i små terninger)
- ½ tsk. timian (frisk finthakkede timianblade)
- 1 spsk. persille (frisk finthakket )
- 2 spsk. smør (til stegning)
- 1 tsk. salt og lidt peber
Bulgursalat
Ekstra tilbehør
- 4 stk. spejlæg
Sådan gør du
Bulgursalat
- Kog bulguren som anvist på posen. (ca. 12 minutter). Sættes derefter til afkøling.
- Skyl krydderurter, dup dem tørre og hak dem groft. Pil og hak rødløget fint. Tomater skæres i små halve skiver og agurk skæres i tern.
- Tag en skål og kom bulgur, rødløg, krydderurter, tomater og agurk i skålen og vend det godt rundt.
- Krydr med lidt salt og peber og vend det sammen. Smag til med olivenolie, citronsaft og vend det sammen igen.
- Drys de hakkede krydderurter og server straks. Smag det til med salt og peber og anret det på et varmt serverings fad med bøfferne.
Hakkebøffer
- Hak nødderne lidt groft og kom det i en skål.
- Skyl og klargør krydderurter. Kom det i skålen.
- Kom ost og kødet i skålen.
- Ælt kødet med nødder, ost og krydderurter, form det til 4-8 større eller mindre bøffer. Krydr bøffer med salt og friskkværnet peber og steg dem gyldne på panden i smør 3-4 minutter på hver side.
- Krydr med lidt salt og peber, tag bøfferne op og anret dem straks på en tallerken sammen med tilbehøret.
Spejlæg
- Kom lidt smør og olivenolie på en varm stegepande og steg spejlæg ved middel varme og anret dem straks på tallerken.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Hakkebøffer
- 800 g kalve- og flæskesmåkød
- ½ dl hasselnødder (groft hakkede )
- 50 g feta (i små terninger)
- ½ tsk. timian (frisk finthakkede timianblade)
- 1 spsk. persille (frisk finthakket )
- 2 spsk. smør (til stegning)
- 1 tsk. salt og lidt peber
Bulgursalat
- 200 g Bulgur (3 dl)
- 5 dl vand
- 2 spsk. Mynte
- 1 stk. Rødløg
- 4 stk. Tomater
- ½ stk. Agurk
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Citron
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 20 stk. Oliven
Ekstra tilbehør
- 4 stk. spejlæg
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Bulgursalat
- Kog bulguren som anvist på posen. (ca. 12 minutter). Sættes derefter til afkøling.
- Skyl krydderurter, dup dem tørre og hak dem groft. Pil og hak rødløget fint. Tomater skæres i små halve skiver og agurk skæres i tern.
- Tag en skål og kom bulgur, rødløg, krydderurter, tomater og agurk i skålen og vend det godt rundt.
- Krydr med lidt salt og peber og vend det sammen. Smag til med olivenolie, citronsaft og vend det sammen igen.
- Drys de hakkede krydderurter og server straks. Smag det til med salt og peber og anret det på et varmt serverings fad med bøfferne.
Hakkebøffer
- Hak nødderne lidt groft og kom det i en skål.
- Skyl og klargør krydderurter. Kom det i skålen.
- Kom ost og kødet i skålen.
- Ælt kødet med nødder, ost og krydderurter, form det til 4-8 større eller mindre bøffer. Krydr bøffer med salt og friskkværnet peber og steg dem gyldne på panden i smør 3-4 minutter på hver side.
- Krydr med lidt salt og peber, tag bøfferne op og anret dem straks på en tallerken sammen med tilbehøret.
Spejlæg
- Kom lidt smør og olivenolie på en varm stegepande og steg spejlæg ved middel varme og anret dem straks på tallerken.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilsætte lidt grofthakket porre eller peberfrugt til hakkebøffer
❓ FAQ
Ost, f.eks. gorgonzola, hvidløg og champignons er perfekt fyld til hakkebøffer.
Kommentarer
Ingen kommentarer