Lækker og nem aftensmad, der kan laves på 30 minutter. Kylling og sød kartoffel i karrysauce har kraftig smag af karry og en afrundet sødme.
Hvis du vil have flere grøntsager, kan vi anbefale, at tilsætte 200 gram spinat, som tilsættes de sidste 5 minutter.
Drys saltede peanuts over som pynt, og svits romaine salat, som lækkert tilbehør.
Prøv også Thai sweet potato curry
Gå til

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
Sød og middel stærk karrysauce
- 600 g kylling (bryst eller filet)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
🥦Grøntsager
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 dåse kidneybønner
- 1 stk. Løg
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
🥣Sauce
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 dl kyllingebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍽Servering
🥗Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
🔪 Sådan gør du
Kylling og sød kartoffel i karrysauce
- Pil og hak løget groft. Skyl kidneybønner.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Skær kyllingekødet ud i store tern.
- Begynd med, at svitse kyllingekødet i en stor gryde. Tilsat lidt oliven- eller kokosolie og svits ved middelhøj varme, indtil kødet har fået lidt farve. Tag det af varmen kom kødet på en tallerken.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden hvis det er nødvendigt og sæt gryden tilbage på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, løg og gulerødder og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt gurkemeje karry, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Kom nu kyllingetern tilbage i gryden og rør rundt.
- Tilsæt kidneybønner og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg de halve romaine til de har fået farve. Skær dem ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
🍽Servering
- Servér kylling og sød kartoffel i karrysauce, med kogte ris. Lav skåle med peanuts og romaine.
- Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
📖Variation
Du kan selvfølgelig variere denne skønne ret med karry og sød kartoffel.
Sød – Hvis du ønsker en mildere smag, skal du tilsætte ekstra gulerødder.
Mindre stærk – Brug gul karrypasta hvis du ønsker mildere smag. Og rød karrypasta, hvis du ønsker stærk karrysauce.
Tigerrejer – Du kan erstatte kylling med tigerrejer
Glasnudler – Du kan erstatte ris med glasnudler
📖 Opskrift
Kylling og sød kartoffel i karrysauce
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Sød og middel stærk karrysauce
- 600 g kylling (bryst eller filet)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
Grøntsager
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 dåse kidneybønner
- 1 stk. Løg
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
Sauce
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul eller rød)
- 1 dl kyllingebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
Sådan gør du
Kylling og sød kartoffel i karrysauce
- Pil og hak løget groft. Skyl kidneybønner.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Skær kyllingekødet ud i store tern.
- Begynd med, at svitse kyllingekødet i en stor gryde. Tilsat lidt oliven- eller kokosolie og svits ved middelhøj varme, indtil kødet har fået lidt farve. Tag det af varmen kom kødet på en tallerken.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden hvis det er nødvendigt og sæt gryden tilbage på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, løg og gulerødder og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Kom nu kyllingetern tilbage i gryden og rør rundt.
- Tilsæt kidneybønner og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg de halve romaine til de har fået farve. Skær dem ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Servér kylling og sød kartoffel i karrysauce, med kogte ris. Lav skåle med peanuts og romaine.
- Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ
- Tilsæt lidt frossen spinat, hvis der ønskes ekstra grøntsager. Spinat er perfekt til denne ret.
- Pas på med, at tilføje for meget gurkemeje, da den tilføjer bitterhed.
- Du kan erstatte kylling med tigerrejer
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet
❓ FAQ
Stødt karry er et krydderi, som kan variere i smagen. Tilsæt derfor din bedste karry for, at få den helt rigtige smag
Det er en smagssag, men gul karrypasta er meget mere mild i smagen end rød karrypasta, som til gengæld er noget stærkere.
Kommentarer
Ingen kommentarer