• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

    Laks med spinat og mornaysauce

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 måned siden

    Ovnbagt laks med spinat og mornaysauce

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du en af de bedste opskrifter på laks med spinat. Hemmeligheden i laks med spinat og mornaysauce er, at man svitser hvidløg og chili inden man tilsætter spinat, så smagen rigtig kommer frem. På denne måde får man en pikant prikken på tungen når man spiser spinaten.

    Prøv også fedtfattig laks i spinat

    Gå til
    • Laksefilet
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Laksefilet

    For at der skal komme lidt smag i laks, skal der krydres med salt og peber. Derudover giver smør en stegeskorpe som giver laks sprødhed i toppen. Du kan også smøre laks med lidt honning og drysse lidt 5 korns peberblanding over laks. Dette giver en virkelig god smag til laks.

    Ovnbagt laks med spinat og mornaysauce
    Ovnbagt laks med spinat og mornaysauce

    📋 Opskrift

    Ovnbagt laks med spinat og mornaysauce

    Ovnbagt laks med spinat og mornaysauce

    Opskrift på ovnbagt laks med spinat og mornaysauce
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 37 %

    Udstyr

    • 1 Ildfast fad lille

    Ingredienser
      

    • 600 g laks (4 hele stykker)
    • 300 g mornaysauce
    • 1 kg spinat (frosset)
    • 2 dl fløde (kan erstattes af mælk)
    • ½ stk. chili
    • 2 fed hvidløg
    • 1 stk. citron
    • 1 knivspids salt
    • ½ tsk. friskkværnet peber (gerne 5 korns peberblanding)
    • 1 spsk. smør
    • 2 spsk. olivenolie

    Tilbehør

    • 800 g pasta (frisk)

    Sådan gør du
     

    • Lad spinat tø op i en skål.
    • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
    • Pil og hak hvidløg fint. Hak chili fint. Kom lidt olivenolie i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid.
    • Skrue ned for varmen og kom den optøede spinat i sammen med lidt fløde. Varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er varmet op. Rør godt rundt ind i mellem.
    • Rør ⅓ af mornaysauce ud i spinaten.
    • Kog det sammen og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i 10 minutter, så det koges lidt ind, så der ikke er alt for meget væde.
    • Hæld det hele over i et ildfast fad.
    • Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg laks ovenpå spinat. Pres lidt citronsaft over laks.
    • Til sidst tilsættes resten af mornaysaucen.
    • Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
    • Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Lav evt. tilbehør som frisk salat og server til.

    Noter

    • Man kan nøjes med ca. 800 g spinat, hvis der er småt spisende børn.
    • Fløde kan erstattes af cremefine eller mælk

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 742kcal (37%) | Kulhydrater: 28g (9%) | Protein: 40g (80%) | Fedt: 56g (86%) | Mættet fedt: 20g (125%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 14g | Trans fedt: 1g | Fiber: 9g (38%) | Sukker: 10g (11%) | Vitamin A: 25318IU (506%) | Vitamin C: 101mg (122%) | Vitamin D: 26µg (173%) | Vitamin E: 12mg (80%) | Vitamin K: 1220µg (1162%) | Calcium: 333mg (33%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 511µg (128%) | Jern: 10mg (56%) | Mangan: 3mg (150%) | Magnesium: 261mg (65%) | Fosfor: 459mg (46%)
    Keyword Laks med spinat og mornaysauce, Ovnbagt laks, Ovnbagt laks med mornaysauce, Ovnbagt laks med spinat
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 600 g laks (4 hele stykker)
    • 300 g mornaysauce
    • 1 kg spinat (frosset)
    • 2 dl fløde (kan erstattes af mælk)
    • ½ stk. chili
    • 2 fed hvidløg
    • 1 stk. citron
    • 1 knivspids salt
    • ½ tsk. friskkværnet peber (gerne 5 korns peberblanding)
    • 1 spsk. smør

    🥗 Tilbehør

    • 800 g pasta (frisk)

    🔪 Sådan gør du

    1. Lad spinat tø op i en skål.
    2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
    3. Pil og hak hvidløg fint. Hak chili fint. Kom lidt olivenolie i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid.
    4. Skrue ned for varmen og kom den optøede spinat i sammen med lidt fløde. Varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er varmet op. Rør godt rundt ind i mellem.
    5. Rør ⅓ af mornaysauce ud i spinaten.
    6. Kog det sammen og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i 10 minutter, så det koges lidt ind, så der ikke er alt for meget væde.
    7. Hæld det hele over i et ildfast fad.
    8. Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg laks ovenpå spinat. Pres lidt citronsaft over laks.
    9. Til sidst tilsættes resten af mornaysaucen.
    10. Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
    11. Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Lav evt. tilbehør som frisk salat og server til.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Man kan nøjes med ca. 800 g spinat, hvis der er småt spisende børn.
    • Fløde kan erstattes af cremefine eller mælk
    • Revet ingefær, kan også svitses med hvidløg og chili, hvis der ønskes stærkere smag

    ❓ FAQ

    Kan mornaysauce erstattes?

    Ja, man kan tilsætte fløde eller revet ost i stedet for mornaysauce

    Er retten fryseegnet?

    Ja

    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Mornaysauce
    Karry dip »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Pasta Tags: chili, citron, fløde, hvidløg, laks, mælk, pasta, spinat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind