Her får du en af de bedste opskrifter på laks med spinat. Hemmeligheden i laks med spinat og mornaysauce er, at man svitser hvidløg og chili inden man tilsætter spinat, så smagen rigtig kommer frem.
På denne måde får man en pikant prikken på tungen når man spiser spinaten.
Prøv også fedtfattig laks i spinat
Gå til
Laksefilet
For at der skal komme lidt smag i laks, skal der krydres med salt og peber. Derudover giver smør en stegeskorpe som giver laks sprødhed i toppen.
Du kan også smøre laks med lidt honning og drysse lidt 5 korns peberblanding over laks. Dette giver en virkelig god smag til laks.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 600 g laks (4 hele stykker)
- 300 g mornaysauce
- 1 kg spinat (frosset)
- 2 dl fløde (kan erstattes af mælk)
- ½ stk. chili
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. citron
- 1 knivspids salt
- ½ tsk. friskkværnet peber (gerne 5 korns peberblanding)
- 1 spsk. smør
🥗Tilbehør
- 800 g pasta (frisk)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Lad spinat tø op i en skål.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
- Pil og hak hvidløg fint. Hak chili fint. Kom lidt olivenolie i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid.
- Skrue ned for varmen og kom den optøede spinat i sammen med lidt fløde. Varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er varmet op. Rør godt rundt ind i mellem.
- Rør ⅓ af mornaysauce ud i spinaten.
- Kog det sammen og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i 10 minutter, så det koges lidt ind, så der ikke er alt for meget væde.
- Hæld det hele over i et ildfast fad.
- Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg laks ovenpå spinat. Pres lidt citronsaft over laks.
- Til sidst tilsættes resten af mornaysaucen.
- Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Lav evt. tilbehør som frisk salat og server til.
💭❓ Tips og FAQ
- Man kan nøjes med ca. 800 g spinat, hvis der er småt spisende børn.
- Fløde kan erstattes af cremefine eller mælk
- Revet ingefær, kan også svitses med hvidløg og chili, hvis der ønskes stærkere smag
❓ FAQ
Ja, man kan tilsætte fløde eller revet ost i stedet for mornaysauce
Ja
Opskrift med noter
Ovnbagt laks med spinat og mornaysauce
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Ildfast fad lille
Sådan gør du
- Lad spinat tø op i en skål.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
- Pil og hak hvidløg fint. Hak chili fint. Kom lidt olivenolie i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid.
- Skrue ned for varmen og kom den optøede spinat i sammen med lidt fløde. Varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er varmet op. Rør godt rundt ind i mellem.
- Rør ⅓ af mornaysauce ud i spinaten.
- Kog det sammen og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i 10 minutter, så det koges lidt ind, så der ikke er alt for meget væde.
- Hæld det hele over i et ildfast fad.
- Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg laks ovenpå spinat. Pres lidt citronsaft over laks.
- Til sidst tilsættes resten af mornaysaucen.
- Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Lav evt. tilbehør som frisk salat og server til.
Noter
- Man kan nøjes med ca. 800 g spinat, hvis der er småt spisende børn.
- Fløde kan erstattes af cremefine eller mælk
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer