Oksekød med grøntsager er en typisk asiatisk take-away ret, som mange har prøvet at bestille, når de har været på kinesisk grill. Men det er faktisk ret nemt, at lave retten selv og så kender man og bestemmer selv ingredienserne. Denne her hjemmelavede udgave af oksekød i grøntsager, smager endda meget bedre end den man køber, synes vi.
Prøv også oksekød i hoisin sauce og ris
Gå til
Sådan laver du din egen kinesisk take-away ret
Når man skal lave sin egen take-away ret, skal man næsten også lave den samme stemning ved, at dække op på sammen måde, som når man bestiller. Det kan være sin favorit drik eller favorit snack, som du sætter på bordet.
Sauce til oksekød med grøntsager
Når man laver kinesisk mad, er saucen eller bouillon er det nærmere, meget vigtig. Det er her grundsmagen er, og så tilsættes de forskellige ingredienser. Bouillon er med umami, som giver de andre ingredienser ekstra smag. Man skal dog passe på, at man ikke laver “saucen” for stærk, så den tager smagen fra grøntsagerne og kødet.
Opskrift med noter
Oksekød med grøntsager (Kinesisk)
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 750 g oksecuvette
- ¼ stk. chili (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 3 cm ingefær
- 1 spsk. sesamolie (mørk)
- 4 spsk. sojasauce
- 1 spsk. Kartoffelmel
- 1 stk. gulerod
- 3 stk. forårsløg
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre
- 5 dl vand
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager.
- Skær oksestegen ud i tynde skiver og bank kødskiverne flade.
- Kom sojasauce, og 5 dl. vand i en skål og rør kartoffelmelet ud i det.
- Skær alle grøntsagerne ud i strimler eller stykker.
- Hak chili, hvidløg og ingefær i fine små stykker.
- Hæld godt med sesamolie i en tykbundet gryde.
- Steg oksekød stykkerne på højt blus i olien i ca. 2 minutter eller til de får lidt farve.
- Kom de finthakkede krydderier i og vend det hele godt sammen med oksekødet.
- Hæld så saucen i gryden og så snart det begynder at simre skrues ned for blusset.
- Tag en pande og steg grøntsagerne i sesamolie med høj varme nogle minutter.
- Grøntsagerne vendes i gryden sammen med oksekødet og varmes op i ca. 10 min.
🍽 Servering
- Server med ris eller stegte nudler.
Noter
- Du kan variere retten ved, at bruge andre grøntsager.
- Du kan lave en fennikelsalat og servere til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser oksekød med grøntsager:
- 750 g oksecuvette
- ¼ stk. chili frisk
- 3 fed hvidløg
- 3 cm ingefær
- 1 spsk. sesamolie mørk
- 4 spsk. sojasauce
- 1 spsk. Kartoffelmel
- 1 stk. gulerod
- 3 stk. forårsløg
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre
- 5 dl vand
🥗Tilbehør
- 4 dl ris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde oksekød med grøntsager:
- Skær oksestegen ud i tynde skiver og bank kødskiverne flade.
- Kom sojasauce, og 5 dl. Vand i en skål og rør kartoffelmelet ud i det.
- Skær alle grøntsagerne ud i strimler eller stykker
- Hak chili, hvidløg og ingefær i fine små stykker.
- Hæld godt med sesamolie i en tykbundet gryde.
- Steg oksekød stykkerne på højt blus i olien til de får lidt farve.
- Kom de finthakkede krydderier i og vend det hele godt sammen med oksekødet.
- Hæld så saucen i gryden og så snart det begynder at simre skrues ned for blusset.
- Tag en pande og steg grøntsagerne i sesamolie med høj varme nogle minutter.
- Grøntsagerne vendes i gryden sammen med oksekødet og varmes op i ca. 10 min.
🍽Servering
- Server med ris eller stegte nudler.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan variere retten ved, at bruge andre grøntsager.
- Du kan lave en fennikelsalat og servere til.
Hanne
Hej
Denne ret må være børnenes favorit !
Denne nemme ret imponerede min kæreste! Det skal lige tilføjes… det er ikke helt let;-)
Retten smager lige så godt, endda bedre end de chinabokse vi har fået med hjem fra take away stederne. Bonus sågar at man selv kan variere ingredienserne!
Jeg havde stort set alle ingredienser, og har efterhånden lært at mangles der noget i køkkenet på ingredienslisten, kan dette ofte undlades eller tilsættes i lignende form.
Hilsen
Hanne