Risotto er altid lรฆkkert, og i denne menu, risotto med skaldyr, fรฅr menuen den lige lidt ekstra. Meget velegnet til, at servere til gรฆster, hvis de er til skaldyr. Tilbyd en stor skรฅl frisk salat til.
Prรธv ogsรฅ fisk med risotto
Indhold i opskrift - Hop til:

๐ Komplet opskrift med noter

Risotto med skaldyr
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 2 stk. lรธg (groft hakkede)
- 2 fed hvidlรธg
- 25 g smรธr
- 1 spsk. olivenolie
- ยฝ g safran
- 2ยฝ dl ris
- 6 dl hรธnsebouillon (5 – 6 dl)
- 200 g muslinger (fra dรฅse)
- 250 g rejer (store pillede )
- 1 dรฅse artiskokhjerter
- 1 spsk. dild (finthakket )
- 1 spsk. estragon (finthakket )
- 1 tsk. salt og lidt peber
Sรฅdan gรธr du
- Svits lรธgene gyldne i en gryde i smรธr og olie i et par minutter, mens der rรธres.
- Kom safran trรฅde ved lรธgene, tilsรฆt derefter risene og rรธr omhyggeligt, sรฅ det hele blandes godt.
- Hรฆld bouillon ved og kog risene mรธre og lรธse under lรฅg i 18-20 minutter.
- Vend forsigtigt muslinger, rejer og artiskokhjerter i risene, rรธr smรธrret i, varm det hele godt igennem og smag til med dild, estragon, salt og peber fรธr retten anrettes pรฅ et varmt serveringsfad og pyntes med lidt estragon samt citron bรฅde.
Noter
- Champignons er ogsรฅ meget velegnede til denne ret
- ยผ tsk. gurkemeje kan tilsรฆttes for udseendets skyld
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 2 stk. lรธg (groft hakkede)
- 2 fed hvidlรธg
- 25 g smรธr
- 1 spsk. olivenolie
- ยฝ g safran
- 2ยฝ dl ris
- 6 dl hรธnsebouillon (5 – 6 dl)
- 200 g muslinger (fra dรฅse)
- 250 g rejer (store pillede )
- 1 dรฅse artiskokhjerter
- 1 spsk. dild (finthakket )
- 1 spsk. estragon (finthakket )
- 1 tsk. salt og lidt peber
๐ฅฌPynt
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Svits lรธgene gyldne i en gryde i smรธr og olie i et par minutter, mens der rรธres.
- Kom safran trรฅde ved lรธgene, tilsรฆt derefter risene og rรธr omhyggeligt, sรฅ det hele blandes godt.
- Hรฆld bouillon ved og kog risene mรธre og lรธse under lรฅg i 18-20 minutter.
- Vend forsigtigt muslinger, rejer og artiskokhjerter i risene, rรธr smรธrret i, varm det hele godt igennem og smag til med dild, estragon, salt og peber fรธr retten anrettes pรฅ et varmt serveringsfad og pyntes med lidt estragon samt citron bรฅde.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Champignons er ogsรฅ meget velegnede til denne ret
- ยผ tsk. gurkemeje kan tilsรฆttes for udseendets skyld

















Kommentarer
Ingen kommentarer