Hjemmelavet tærtebund med sukker
Giver 2 tærtebunde
Her er en opskrift på en hjemmelavet tærtebund til søde tærter f. eks. æbletærte.
Ønsker du en tærtebund til mad, f.eks. porretærte se her.
Den hjemmelavede tærtebund, er sød og dejlig sprød.
Du kan med fordel lave tærtedejen dagen før du skal bruge den.
Menu: Desserter
Ingredienser tærtebund til søde tærter
- 170 gram hvedemel
- ¼ tsk. fint salt
- 100 g koldt ægte smør
- 3 spsk. sukker
- Ca. 3 spsk. vand
- 1 æggeblomme
Fremgangsmåde tærtebund til søde tærter
- Bland mel, sukker og salt i en stor skål.
- Skær eller smuldr smørret i mindre stykker og rør det i melet, til det er godt æltet sammen men stadig smuldrer i små stykker.
- Tilsæt vand og saml hurtigt dejen til en bolle.
- Tryk eller rul den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
- Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
- Prik bunden med en gaffel nogle steder.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Kommentarer
Ingen kommentarer