Hjemmelavet tærtebund bagt i ovn
Til 4 personer
Af Oliver Nielsen
Her er en opskrift på en hjemmelavet tærtebund til f. eks. porretærte.
Ønsker du en tærtebund til dessert, f.eks. æbletærte se her.
Den hjemmelavede tærtebund, smager rigtig godt og er dejlig sprød.
Du kan med fordel lave tærtedejen dagen før du skal bruge den.
Menu: Hovedretter
Ingredienser
- 170 gram hvedemel
- ¼ tsk. fint salt
- 100 g koldt smør
- Ca. 3 spsk. vand
- 1 æggeblomme
Tilbehør
- Frisk salat
Fremgangsmåde
Bland mel og salt i en stor røreskål.
Skær eller smuldr smørret i mindre stykker og rør det i melet, til det er godt æltet sammen men stadig smuldrer i små stykker.
Tilsæt vand, æggeblomme og saml hurtigt dejen til en bolle.
Tryk eller rul den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
Prik bunden med en gaffel nogle steder.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Kommentarer
Ingen kommentarer