Du kan købe en færdig tærtedej, så sparer du en del tid, men det smager altså ikke så godt som din egen tærtebund. Du kan variere fyldet alt efter humør i Italiensk påsketærte med skinke.
Brug en en god italiensk skinke med masser af god smag. Vi siger det med det samme, ostesaucen i Italiensk påsketærte, smager himmelsk…..
Bemærk det er en stor tærte så du skal nok bruge to tærteforme.
Prøv også ricottatærte-med-italiensk-skinke og farmors oksekødstærte
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 30 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 6 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
300 gram mel
200 smør eller margarine evt. halvt af hver
1 ½ dl vand
1 tsk. Salt
Krydderier, f. eks. frisk plukket basilikum, 2 tsk. ægte oregano, timian
Fyld
500 gram dampet broccoli
1 porre
200 gram god røget kogt skinke
2 spsk. havregryn
¼ l fløde
200 gram revet ost
Knivspids muskatnød
2 æggeblommer
1 æg til pensling
Dej
Bland mel, salt og peber i en stor skål.
Skær eller smuldr smørret i mindre stykker og rør det i melet, til det er godt æltet sammen men stadig smuldrer i små stykker.
Tilsæt vand, æggeblomme og saml hurtigt dejen til en bolle.
Skær evt. lidt dej fra, som kan bruges til strimler
Sættes i køleskab mindst 1 time
Tryk eller rul den ud i to smurte springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
Prik bunden med en gaffel nogle steder.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Påsketærte
Damp porre og broccoli
Kom olie på en stegepande.
Skær skinken i tynde skiver og svits det til skinken har fået farve. Tilsæt krydderier og havregryn og svits det kort.
Fordel det over tærtebund. Gem gerne lidt sprødstegt skinke som fordeles over tærten inden servering
Rør æggeblommer, fløde, muskatnød og revet ost sammen i en skål og hæld det over fyldet i den færdigbagte tærtebund.
Fordel den dampede broccoli og porre i små stykker og tryk det godt ned i fyldet.
Skær dejen i 6 strimler og læg tre på langs og læg de næste 3 på tværs så du får et pænt mønster. (Dette kan udelades).
Pensl med sammenpisket æg.
Tærten bages færdig ved 200 grader nederst i ovnen, i ca. 15 minutter eller indtil den er færdigbagt.
Fordel lidt sprødstegt skinke over tærten og server straks.
💭 Tips
Udskift skinke med stegt kylling.
Kom andre grøntsager i som f.eks. blomkål
📋 Opskrift med noter
Italiensk påsketærte med skinke
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Tærtebund
- 300 g Hvedemel
- 200 g Smør (eller margarine evt. halvt af hver)
- 1 ½ dl Vand
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Krydderier (se noter )
Sådan gør du
Dej
- Bland mel, salt og peber i en stor skål.
- Skær eller smuldr smørret i mindre stykker og rør det i melet, til det er godt æltet sammen men stadig smuldrer i små stykker.
- Tilsæt vand, æggeblomme og saml hurtigt dejen til en bolle.
- Skær evt. lidt dej fra, som kan bruges til strimler
- Sættes i køleskab mindst 1 time
- Tryk eller rul den ud i to smurte springform (ca. 22 cm i diameter).
- Lad dejen gå ca. ¾ op ad formens side, da dejen hæver pænt op.
- Prik bunden med en gaffel nogle steder.
- Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time eller mere.
- Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Påsketærte
- Damp porre og broccoli
- Kom olie på en stegepande.
- Skær skinken i tynde skiver og svits det til skinken har fået farve. Tilsæt krydderier og havregryn og svits det kort.
- Fordel det over tærtebund. Gem gerne lidt sprødstegt skinke som fordeles over tærten inden servering
- Rør æggeblommer, fløde, muskatnød og revet ost sammen i en skål og hæld det over fyldet i den færdigbagte tærtebund.
- Fordel den dampede broccoli og porre i små stykker og tryk det godt ned i fyldet.
- Skær dejen i 6 strimler og læg tre på langs og læg de næste 3 på tværs så du får et pænt mønster. (Dette kan udelades).
- Pensl med sammenpisket æg.
- Tærten bages færdig ved 200 grader nederst i ovnen, i ca. 15 minutter eller indtil den er færdigbagt.
- Fordel lidt sprødstegt skinke over tærten og server straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer